Juist in de zomermaanden denken veel mensen na over hun carrière. En daar de vaccinatiestrategie steeds meer op stoom komt, durven mensen vanaf het derde kwartaal meer van baan te wisselen. Daarom is dit hét moment om te investeren in jouw recruitment en arbeidsmarktcommunicatie. Hoe? Dat lees je in deze blog. 

Summerclasses

Summerclasses

Van 5 t/m 9 juli organiseren wij 5 summerclasses met verschillende onderwerpen. De summerclasses zitten vol inspiratie, tips en tricks die jij kunt toepassen in jouw arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. Je wordt voorzien van de laatste trends en ontwikkelingen in het vakgebied én na afloop kan je gezellig borrelen en netwerken met jouw vakgenoten. Een dag vol diepgang, discussie én bovenal veel plezier. Bij alle summerclasses is de ontvangst vanaf 11:00 uur. Om 15:30 uur sluiten we de summerclass af met een met een gezellige netwerkborrel. Onderstaand geven we je alvast een tipje van de sluier van wat je kunt verwachten tijdens de summerclasses.

Arbeidsmarktcommunicatie via podcast

Er zijn verschillende middelen die je kan inzetten voor jouw arbeidsmarktcommunicatie. Print, online, social media, video, heel veel middelen waar beeld belangrijk is. Maar er is ook ……. audio.
Naast de opmars van de beeldcultuur heeft de podcast echt wel een plek veroverd in het medialandschap. Tijdens de summerclass Arbeidsmarktcommunicatie via podcast gaan we het hebben over:

 • Waarom zou je een podcast beginnen?
 • Belangrijker nog: Waarom zouden mensen naar jouw podcast gaan luisteren?
 • Een podcast beginnen is makkelijk, maar hoe zorg je ervoor dat je het ook volhoudt?
 • Welke verschillende soorten podcasts kun je inzetten voor AMC?
 • De praktische kant

Docent
Marcel van der Quast

Het geheim achter IT-ers werven

ICT is hét vakgebied van de toekomst, daar is iedereen het wel over eens. De vraag naar IT-ers groeit met de dag. Uit onderzoek is gebleken dat IT-ers gemiddeld 6 keer zo vaak worden benaderd via LinkedIn dan de gemiddelde Nederlander. Dus hoe werf je nu IT-ers in een tijd waar IT-ers de prooi zijn geworden van werkgevers? Tijdens de summerclass Het geheim achter IT-ers werven leer je de geheimen.

Docent
Mounia Houari
Banner Mounia

Winnen door modern te werven: agile recruitment

Wist je dat 70% van onze recruitmenttijd ‘wasted’ is aan zaken die niet bijdragen aan de juiste hire? Agile is een way of working die de wendbaarheid van het proces aangeeft. Het gaat erom dat je continu in verandering bent en steeds kijkt wat wel of wat niet werkt. Maar hoe moet dat dan, agile werken? Tijdens de summerclass Agile Recruitment staan we stil bij de volgende punten:

 • Wat is agile recruitment?
 • Hoe voegt agile waarde toe aan jouw organisatie?
 • Waar en hoe begin je
 • Agile in iedere stap van het werving- en selectieproces

Docent
Geert- Jan Waasdorp en Ruth Bielderman

Geert - Jan - Summerclasses Banner Ruth

Out of the box recruitment

Doe jij in jouw arbeidsmarktcommunicatie en recruitment de dingen die eigenlijk iedereen doet? En wil je eigenlijk creatiever werven met meer impact? Tijdens de summerclass Out of the box recruitment krijg je handvatten en veel inspiratie om het anders te doen. Niet om het anders te doen, maar om meer impact te hebben en je te kunnen onderscheiden van de arbeidsmarktconcurrentie.

Tijdens deze summerclass werk je aan een blauwdruk voor een out of the box recruitmentconcept die je wellicht deze zomer nog kunt uitrollen.

 • Van out of the box denken naar out of the box werven
 • Ingrediënten voor out of the box recruitment
 • Out of the box in iedere stap van het werving- en selectieproces
 • Out of the box recruitmentinspiratie

Docent
Martijn Hemminga
Martijn- Summerclasses

Campus recruitment in digitale tijd

Na deze summerclass kun je campus recruitment veel doelgroepgerichter aanpakken, waardoor je meer dan een ‘fare share of market’ weet te verkrijgen. Tijdens de summerclass Campus Recruitment kijken we naar zowel de strategische opzet van campus recruitment als de praktijk. Uitgebreid wordt ingegaan op praktische zaken en alle verschillende en nieuwste methodieken om studenten te werven en/of een relatie mee aan te gaan.

Docent
Marieke van Heek
Marieke - Summerclasses

Programma

Programma summerclasses

Inschrijven?

De deelnamekosten per summerclass bedraagt 295 euro (exclusief BTW) per persoon. Dit is inclusief :

 • Landingspagina waar achteraf de Pdf beschikbaar wordt gesteld.
 • Lunch
 • Tussendoortjes
 • Een nieuw netwerk
 • Borrel
 • Veel inspiratie, fun en plezier

Je kunt je per dag inschrijven, maar je kunt er ook voor kiezen om alle dagen deel te nemen. Schrijf je je in voor 5 dagen? Dan betaal je er slechts voor 4.

Wanneer je je inschrijft voor 16 juni 2021 ontvang je € 50,- korting. De korting wordt automatisch verwerkt als je op de inschrijfpagina komt.

Schrijf je in via onderstaande button:

Andere interessante blogs

Header - voor wie

Voor wie schrijf je die vacaturetekst eigenlijk?

/
Voor wie schrijf je die vacaturetekst eigenlijk? In deze blog gaan we in op jouw doelgroep en wat daadwerkelijk relevant is voor hen.
Header summerclasses

Heb jij onze summerclasses al gezien?

/
Dit is hét moment om te investeren in jouw arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. Daarom organiseren wij deze 5 summerclasses.
RKO- header

Meet je prestaties met recruitment KPI's

/
We gaan in op de meest gangbare recruitment KPI's. Hierbij geven wij een sneakpreview van het Recruitment Kengetallen Onderzoek 2021.
Header- AMC plan

Zelf een arbeidsmarktcommunicatieplan opstellen?

/
Zelf een arbeidsmarktcommunicatieplan opstellen? In deze blog lees je waarom dit van belang is en welke 14 stappen je hierbij kunt aanhouden.
Header- blog young professionals

Young professionals werven op basis van skills

/
Wat zijn de trends voor young professionals op de arbeidsmarkt en hoe werf je jongeren op basis van skills? Je leest het in deze blog.
Header - Blog Diana

Hoe steel je de show tijdens het sollicitatiegesprek?

/
Hoe steel je de show tijdens het sollicitatiegesprek? In dit artikel lees je 5 tips die je hierbij kunnen helpen.
Header Bootcamp of Leergang AMC

Bootcamp of Leergang Arbeidsmarktcommunicatie?

/
Twijfel je tussen de bootcamp- of leergang arbeidsmarktcommunicatie? In deze blog hebben wij de verschillen voor je op een rijtje gezet.
Header webinar

Webinar 'Succesvol werven in (en na) de zomer!'

/
Bekijk hier de replay van het webinar 'Succesvol werven in (en na) de zomer

Waarom de Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie nuttig is voor arbeidsmarktcommunicatie en recruitmentprofessionals

/
Er zijn zoveel arbeidsmarktcommunicatie- en recruitmentopleidingen die je kunt volgen waardoor het lastig is om een keuze te maken. In deze blog vertellen we je waarom onze Bootcamp ideaal is voor jou als arbeidsmarktcommunicatie of recruitmentprofessional.