Gebruik jij als recruiter dagelijks Google Analytics om uit de schier oneindige lijst van kandidaten de juiste te vinden? Weet jouw recruitment of marketingafdeling hoe je optimaal gebruik maakt van marketing automation tools als Zapier, Hubspot, OnRecruit, Datastudio of Autopilot om het wervingsproces slimmer, efficiënter en bovenal succesvoller te laten verlopen? Zet jij de data die jouw bedrijf dagelijks verwekt om in actionable insights om kandidaten persoonlijker te benaderen? Als het antwoord op bovenstaande geen volmondige ja is, je rekruteert nog alleen op je guts, of je hebt überhaupt geen flauw idee waar we het over hebben dan is inschrijven voor de Tweedaagse Recruitment Marketing Automation (RMA) een absolute must.

RMA banner 600x100

Data en gut-feeling

Het zou in recruitment geen of of moeten zijn tussen data en gut-feeling. Recruiters weten als geen ander hoe belangrijk een persoonlijke klik is met de kandidaat of klant. Net even doorvragen en aanvoelen bij een kandidaat waar die echt naar op zoek in z’n carrière, aandachtig luisteren naar wat voor profiel de klant zoekt, empathie is goud waard in deze sector. Het is echter onmogelijk om op dagelijkse basis die klik te realiseren met duizenden potentials of werkgevers op de arbeidsmarkt. Precies daar komt Recruitment Marketing Automation (RMA) in dit vakgebied om de hoek kijken. Want alleen maar je besluit op fingerspitzengefühl kan in 2020 niet meer, je hebt de data nodig.

Marketing Automation draait om het stroomlijnen, automatiseren en doormeten van campagnes. Alhoewel de techniek is geboren in e-commerce, waar bedrijven als Amazon of Bol.com uit de berg van artikelen perfect de koppeling kunnen maken tussen product en klant, is dezelfde techniek uitstekend toepasbaar op recruitment. Van iets ogenschijnlijk simpels als het herkennen dat een kandidaat contact heeft gehad over verschillende kanalen, tot het automatiseren van je Candidate Relationship Management, Recruitment Marketing Automation biedt rammend veel mogelijkheden om jouw organisatie te ontzorgen en slimmer te maken.

Jeffrey Hamelink

Jeffrey Hamelink

Docent Tweedaagse Recruitment Marketing Automation

Waarom de Tweedaagse Recruitment Marketing Automation?

Deze tweedaagse training is praktijkgericht ingestoken. Natuurlijk gebruiken we theorie om jou de fundamentals achter RMA te leren kennen, maar wij geloven vooral in leren door het gewoon te doen. Geen ellenlange theorie over de ontstaansgeschiedenis van dit jonge vakgebied, geen eindeloze monologen van de docenten, nee wij gaan direct aan de slag. Jij levert casuïstiek die we grondig ontleden, binnenstebuiten trekken om vervolgens nog eenmaal door te akkeren zodat je doordrongen bent van wat de potentie kan zijn van marketing automation in jouw organisatie.

Na deze twee dagen:

  • Kan jij meteen aan de slag met een RMA strategie in jouw organisatie
  • Weet jij wat de valkuilen zijn in het gebruik van RMA
  • Weet jij welke RMA tools er zijn in de markt en de voor- en nadelen ervan
  • Je snapt wat de commerciële potentie van RMA is voor jouw organisatie en kan die uitbouwen tot een Business Case.
  • Weet jij hoe je een business case bouwt intern om het gebruik van RMA te omarmen.
  • Weet jij hoe je uit de bak aan data die RMA tools jou oplevert, precies die metrics te vinden die key zijn
  • Die data vervolgens weet om te zetten in actionable insights om het wervingsproces te professionaliseren in jouw organisatie

Dit is de eerste en enige Recruitment Marketing Automation training in de Benelux. Eerder dit jaar werd de Tweedaagse Recruitment Marketing Automation beoordeeld met een 9,3. Wees er snel bij, want vol = vol.