De Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie heeft vakexpert Liesbet de Rouck bij het docententeam mogen verwelkomen. Wij stellen haar graag voor.

Dat technologie en automation een steeds groter terrein winnen in recruitment is geen geheim. '' Maar we zijn er nog lang niet'', zegt onze nieuwe docent bij de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie. In dit artikel een korte kennismaking.

Wie is Liesbet?

Ze komt uit België, heeft in Londen gewoond, maar heeft inmiddels haar draai gevonden in Den Haag.  Al ruim 20 jaar werkt Liesbet in het mooiste vakgebied ter wereld: recruitment.  Van 2000 – 2010 werkte ze voornamelijk als uitzendconsulente en business development manager bij een aantal Belgische en Britse (uitzend)organisaties. In 2010 begon ze haar recruitment software carrière bij Broadbean technology in Londen. Voor deze internationale multiposter heeft ze in de rol van Sales Manager de Nederlandse markt opgezet en later als Director Alliances EMEA ook het Europees partnership departement. Hier heeft ze haar liefde voor processen en de technische kant van recruitment ontdekt.

Na een jaar als Head of Alliances bij de Amsterdamse startup Wonderkind heeft Liesbet van 2018 tot 2021 een aantal mooie IT-implementatie trajecten geleid bij onder andere Studytube, Van Lanschot Kempen, Deloitte en de Provincie Zuid-Holland.

Naast dat ze gek is op recruitmenttechnologie, is Liesbet integraal coach en oprichter van een dance community. Daarnaast is Liesbet veel in de tuin te vinden, spelen met woorden is een grote passie en ook leert ze piano spelen. We kunnen dus stellen dat Liesbet erg creatief is.

Liesbet de Rouck

Ik denk dat we veel meer buiten de lijnen mogen kleuren en dat er meer gepionierd mag worden’’

Hire slim

Sinds november 2019 is Liesbet co-founder en Head of Product bij Hireslim, een innovatief chat gestuurd recruitment campagne platform. Door middel van video vacatures en geofencing worden voornamelijk lokale passieve leads aangetrokken.

Wanneer een lead interesse toont wordt meteen een chatgesprek gestart. In dit gesprek wordt de kandidaat zijn interesse bevestigd, vragen beantwoord en wordt de kandidaat gescreend middels kwalificatievragen.

Indien positief wordt direct een afspraak ingepland en de kandidaat-informatie gedeeld met de opdrachtgever.

Hireslim

Wat trekt jou aan in recruitmenttechnologie?

‘’Een van mijn grote drijfveren is helpen, dingen beter maken, in de recruitmenttechnoloie wereld is er nog veel beter te maken. Toen ik als recruiter met verschillende recruitment systemen werkte viel me vooral op hoeveel van deze systemen niet afgestemd zijn op de recruiter en/of het proces. In al mijn rollen, sales of partnerships of implementatie manager, heb ik focus op uitzoeken hoe we eindgebruikers een zo vlot mogelijke ervaring kunnen bieden.”

Wat is volgens jou de toekomst van recruitmenttechnologie en automation?

‘’ Volgens mij ligt de toekomst in durven loslaten van het huidige proces. Onze industrie is naar mijn inziens een beetje vastgelopen, we zijn slaaf geworden van onze systemen en processen.

Teruggaan naar de tekentafel, wat hebben wij als organisatie nu eigenlijk echt nodig, welk proces past bij ons? Van daaruit naar een oplossing toewerken, er is best veel technologie gemakkelijk aan elkaar te knopen. Veel tools en automatiseringen die misschien niets met recruitment te maken hebben, zouden veel gebruikersgemak en snelheid kunnen opleveren, meer dan de huidige systemen en processen dat doen.

Recruiters en recruitment marketeers zijn mensen die graag snel willen schakelen en een flexibel proces nodig hebben. De arbeidsmarkt verandert constant, advertentiekanalen, communicatiekanalen, wetten, al deze veranderingen worden vertraagd door onze loyaliteit aan het huidige proces.

Met andere woorden: ik denk dat we veel meer buiten de lijnen mogen kleuren en dat er veel meer gepionierd mag worden”

We zijn slaaf geworden van het recruitmentsysteem- en processen

Wat gaat technologie volgens jou meemaken?

Er komt voornamelijk een grote verandering in gebruikersgemak, door AI, goed databeheer en automatiseringsplatforms gaat administratie iets van het verleden worden. Hierdoor komt voor de recruiter tijd vrij om met belangrijkere dingen bezig te zijn, aandacht voor de klant/hiring manager en kandidaat.  Zouden we die kandidaat nu eindelijk echt als mens en klant gaan zien en die zo behandelen ook?

Hoe ben je bij de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie terecht gekomen?

‘’ De Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie ken ik vanuit de markt. Daarnaast ken ik Martijn, mede-oprichter van de Academie – via het Recruitment Tech StartUp Event. Met HireSlim hebben we de vak- en publieksjury gewonnen en hebben we gesproken op Demo_Day2020. ‘’

Wat neem je mee uit jouw eigen praktijk?

‘’ Vooral het kijken vanuit de mens vind ik erg belangrijk. Eerder had ik het over een slaaf worden van het systeem en dat heeft veel impact op degene die het systeem gebruiken. Het is goed om Recruitment Marketing Automation vanuit daar te gaan bekijken. Wat kan je automatiseren om het leuker te maken en om de ervaring fijner te maken. Hierbij nemen we de kandidaat, recruiter en de organisatie als basis. ‘’

RMA

‘’ Daarnaast heb ik veel specifieke integratie- en automatiseringskennis, van multiposters, jobboards tot het ATS en careersite implementeren. Omdat ik de systemen zowel aan de voor-als achterzijde ken, ben ik goed ik de vertaalslag maken tussen de business en IT. Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan met de deelnemers tijdens de Tweedaagse Recruitment Marketing & Automation en de Leergang Strategisch Recruitment. ‘’

Tweedaagse Recruitment Marketing & Automation

Op 11 en 12 mei 2022 vindt de Tweedaagse Recruitment Marketing & Automation plaats. Recruitment Marketing Automation is binnen werving een nieuwe discipline. Vanuit e-commerce, data analytics en marketing automation is deze nieuwe combinatie ontstaan. Een combinatie van inbound en outbound arbeidsmarktcommunicatie recruitment marketing, data & analyse, Candidate Relation Mananagement Software (CRM) en sourcing.

Leergang Strategisch Recruitment

Op 13 juni start de Leergang Strategisch Recruitment. In deze opleiding voor ervaren recruiters word je verder opgeleid als vakvolwassen recruiter waardoor je een sterke gesprekspartner wordt voor management, de ontwikkelingen van recruitment kent en het vak beheerst.

LSR - 13 juni

Andere interessante blogs

5 redenen waarom jij topkandidaten verliest

/
In deze blog 5 redenen waarom jij goede kandidaten verliest en hoe je dit kan tegengaan.

Computer vs. Recruiter - wie wint deze battle?

/
De voor- en nadelen van de computer en recruiter behandelen we in dit artikel. Wie gaat deze battle winnen?

Efficiënter werven met agile recruitment

/
Wil jij efficiënter werven? Dat kan met Agile Recruitment. In deze blog staan we stil bij de oorsprong en voordelen.
Header - lerend de zomer in

Lerend de zomer in!

/
Profiteer tot en met 31 augustus van onz e-learning actie en ga lerend de zomer in. Volg twee e-learnings voor de prijs van een.

Podcasts luisteren en zelf maken

/
Steeds vaker zetten recruiters en amc-specialisten de stap van alleen luisteren naar het inzetten van een podcast als recruitment en amc-tool.

Festival Recruitment in de Zon!

/
Na de zomer weer met nieuwe energie van start op het Festival Recruitment in de Zon? Vrijdag 16 september gaat een heerlijke dag worden met verschillende informatieve, interactieve en inspirerende sessies over uiteenlopende onderwerpen die voor jou relevant zijn.
Header- STAP

Replay webinar 'Alles wat jij als recruiter wilt weten over het STAP-budget'

/
Bekijk hier de replay van het webinar 'Alles wat jij als recruiter wilt weten over het STAP-budget'
Header - gen z

5 verrassende inzichten voor iedereen die generatie Z wil werven

/
De generatie die nu de arbeidsmarkt op komt is compleet anders dan de vorige generatie. In deze blog delen wij een aantal inzichten. 
Header - recruitmentvideo's

3 types recruitment video die jij kunt inzetten

/
Er zijn veel mogelijkheden om video in te zetten voor jouw recruitment. In deze blog noemen we drie types, waaronder een werkgeversvideo.