Dit is de tweede blog over employer branding ‘in deze tijd’. In de eerste blog hebben we besproken dat de basis van het vakgebied niet echt verandert. Maar, de hele wereld staat in brand, dus ook de wereld van werkgevers is drastisch aan het veranderen door de gevolgen van de corona-crisis op korte en lange termijn.

Banner - Masterclass Employer Branding

'The times, they are a-changin’

Je basis zal niet spectaculair veranderen, je moet met je employer brand wel blijven aansluiten bij de buitenwereld. En daar verandert veel, zeker ook voor werkgevers. Sommige kenmerken van employer branding worden juist in deze tijd extra onderstreept.

Ook employer branding bij minder vacatures

Employer branding is zeker ook zinvol als je geen (of minder) vacatures hebt. Te vaak nog komt employer branding alleen in beeld als een organisatie moeite heeft werving. Dat is slechts 1 van de toepassingen. Je employer brand moet eigenlijk centraal staan in alles wat je als werkgever doet, in zowel de in-, door als uitstroom. Of anders gezegd, in alle fasen van de employee-journey. De focus in die journey verandert door de corona-crisis voor veel werkgevers. Er zijn vaak minder vacatures. De nadruk komt meer op de interne doelgroep te liggen.

Focus op je eigen mensen

Je belangrijkste doelgroep voor employer branding zijn je eigen mensen. Een employer brand is het gevoel dat mensen hebben voor jouw organisatie als werkgever. Huidige medewerkers, maar ook potentiële en ex-werknemers.

Hoe zorg je ervoor dat de eigen medewerkers genoeg gevoel met de werkgever blijven houden, terwijl we ineens allemaal thuis zitten te video-overleggen? Dat is een serieuze uitdaging, met een grote rol voor communicatie en het employer brand. Zorg er vooral voor dat je als werkgever blijft communiceren met je eigen mensen, vanuit het gevoel van je employer brand.

Je employer brand moet bijzonder genoeg zijn

Als grote groepen voorlopig nog vanuit huis blijven werken, vervalt woon-werk-afstand als drempel. En wordt de concurrentie tussen werkgevers en tussen werknemers groter. Dan wordt onderscheid belangrijker. Wat maakt het nou echt bijzonder om bij jullie te komen werken? Denk daar goed over na, vraag dat aan je mensen, en zorg dat dit in je communicatie terechtkomt.

Kortom, de basis van employer branding verandert niet. Je employer brand geeft weer waarom het bijzonder is om bij jouw organisatie te werken, en geeft houvast bij alles wat je doet als werkgever.

Maar tegelijkertijd verandert wel de complete wereld waar je je als werkgever in begeeft. En leidt dat ertoe dat je vanuit het employer brand aan moet sluiten op de veranderende wereld en arbeidsmarkt.

Masterclass Employer Branding

Dit schetst het mooie van het vakgebied employer branding. Het zijn maar een paar voorbeelden, nog veel meer komt uitgebreid aan de orde tijdens de Masterclass Employer Branding op 19 april aanstaande.

Auteur van deze blog

Marcel van der Quast

Marcel van der Quast

Docent Masterclass Employer Branding

Marcel van der Quast is onder de naam Werkmerk actief als zelfstandig specialist op het gebied van arbeidsmarkt­communicatie, employer branding en content­marketing. Hij werkt zowel voor werkgevers als voor arbeidsmarkt­communicatie­bureaus.

Andere interessante blogs

Hoe schrijf je een wervend bedrijfsprofiel?

/
Hoe schrijf je een wervend bedrijfsprofiel? Je leest de richtlijnen in deze blog.

Storytelling in recruitment en employer branding

/
Verhalen helpen ons om informatie over te brengen en te onthouden. Ook in recruitment wordt de kracht van het verhaal steeds meer onderkend.
Header Candidate Experience: deze fouten wil jij als recruiter niet maken

Candidate experience: deze fouten wil jij als recruiter niet maken

/
In deze blog lees je welke fouten jij als recruiter niet wilt maken als het gaat om de candidate experience.
Header- lead gen

Hoe genereer je recruitment leads?

/
Dit is het moment om te kijken hoe jouw organisatie recruitment lead generation – ook vaak sourcing genoemd – zou kunnen aanpakken.
Header meten is weten

Van meten naar weten in recruitment met Google Analytics

/
In deze blog krijg je antwoord op welke vragen Google Analytics voor jou als recruitmentspecialist kan beantwoorden.
Talkshow RMA

Talkshow Recruitment Marketing Automation

/
Meld je aan voor de talkshow waar onze vakexperts aan de tand worden gevoeld over Recruitment Marketing Automation.

Doe mee met het onderzoek 'De Stand van Werven 2021'

/
De Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie heeft al 7 jaar op…
Header WordPress AvAC Blog's - Employer branding – wereld van werkgevers is aan het veranderen

Employer branding – wereld van werkgevers is aan het veranderen

/
De wereld van werkgevers is aan het veranderen op korte en lange termijn. In deze blog het effect daarvan op de employer brand.
Header WordPress - vaste basis, meebewegen met de tijd

Employer branding – vaste basis, meebewegen met de tijd

/
Hoe verandert het vakgebied employer branding? In de basis van employer branding verandert er weinig. In deze blog gaat het over de basis.