De invoering van de Participatiewet per 1 januari 2015 heeft ook veel gevolgen voor werkgevers. Voor HR en recruitmentprofessionals is het dan ook belangrijk om te weten hoe zij daar zo goed mogelijk op in kunnen spelen. Afgelopen donderdag vond de eerste Expertclass Succesvol werven binnen de Participatiewet plaats.

[button link="https://www.arbeidsmarktcommunicatie.eu/recruitment/succesvol-werven-binnen-de-participatiewet/" color="custom" size="small" type="flat" shape="square" target="_self" title="Expertclass Succesvol werven binnen de Participatiewet" gradient_colors="#002e62" gradient_hover_colors="|" accent_color="#ffffff" accent_hover_color="" bevel_color="" border_width="1px" shadow="" icon="" icon_divider="yes" icon_position="left" modal="" animation_type="0" animation_direction="down" animation_speed="0.1" class="" id=""]Expertclass Succesvol werven binnen de Participatiewet[/button]

Succesvolle eerste expertclass over de Participatiewet

De invoering van de Participatiewet betekent dat er de komende 11 jaar 125.000 extra banen gecreëerd moeten worden om een groep op de arbeidsmarkt, die niet zelfstandig het minimumloon kan verdienen, aan de slag te helpen. Voor HR en recruitmentprofessionals een flinke uitdaging. Tijdens deze expertclass keken de docenten Geert-Jan Waasdorp en Duco Nijhuis samen met de deelnemers hoe ze hier succesvol op in kunnen spelen. Qua wervingsstrategie, maar ook als het gaat om de juridische en administratieve consequenties. Deze eerste expertclass was zeer succesvol. Deelnemers waren vaak verrast over de bijkomende consequenties van de Participatiewet. Dit bevestigde voor hun dan ook het belang van deelname aan deze expertclass. Na afloop gingen zij naar huis met een flinke dosis informatie over de Participatiewet waarmee ze aan slag konden voor hun eigen organisatie.

Trots op certificaat

De dag werd afgesloten met de uitreiking van de welverdiende certificaten aan de deelnemers aan deze eerste expertclass Succesvol werven binnen de participatiewet. Op bovenstaande foto van links naar rechts: Marjo Schoonderwoert, Marloes Mekelenkamp, Sanne Witting, Jenny van den Heuvel, Michel de Klein, Duco Nijhuis (docent) en Laura Bruggink.
Van links naar rechts voorste rij: Nathalie de Jong, Caroline van Alphen, Sandra de Graaf en Geert-Jan Waasdorp (docent). Afwezig op de foto: Ingrid Kok.

Interesse?

Ook geïnteresseerd in deelname aan de Expertclass Succesvol werven binnen de Participatiewet? Op donderdag 8 oktober 2015 staat de volgende training gepland. Download de factsheet met meer informatie en enkele tips of schrijf direct in.