Dinsdag 27 augustus 2019 was het zo ver. De allereerste editie van het Festival Recruitment in de Zon in Weelde Rotterdam. Een spannende dag voor de organisatie en sprekers. Het gehele team van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en de sprekers hadden hier hard naartoe gewerkt. Toch altijd weer spannend of alles wil lopen zoals gepland en hoe de deelnemers het ervaren.

Een meer dan geslaagde dag

Gelukkig bleek al snel dat de dag meer dan succesvol was. Er stond een warm zonnetje aan de hemel en het was rustig op de weg waardoor de deelnemers en sprekers tijdig en zonder stress binnen konden wandelen. Weelde was een perfecte locatie, passend bij een festival. De sfeer was ongedwongen en gezellig en de deelnemers konden in 6 verschillende rondes een keuze maken uit 6 inhoudelijke workshops. Zoals dit past bij een festival konden ze de keuze ter plekke maken aan de hand van het programmaboekje wat ze bij binnenkomst hadden ontvangen. Tussen de workshops zat 15 minuten waardoor ze voldoende tijd hadden om bij te praten over de workshop die ze hadden gevolgd en wat te drinken of een versnapering te pakken. Want regelmatig drinken was wel belangrijk op deze warme dag. Waarna ze op hun gemak naar de volgende workshop konden wandelen. Na de eerste 3 rondes was het tijd voor een zeer goed verzorgde lunch. Ook de sprekers hadden de workshops aangepast aan de festival sfeer. De workshops waren ongedwongen en interactief. In veel workshops gingen de deelnemers met elkaar aan de slag en na afloop had je al direct een eerste opzet of idee voor het najaar. Naast het inhoudelijke programma was er de mogelijkheid om even te ontspannen in de silent disco of tijdens een yoga sessie. Helaas was het hiervoor wel erg warm. Tevens vonden de deelnemers de inhoudelijke workshops zo interessant dat ze hier de voorkeur aan gaven.

Alleen maar enthousiaste reacties ontvangen

De evaluatieformulieren moeten we nog ontvangen en natuurlijk hebben we zelf wel een paar verbeterpunten, maar dit zijn details. Hieronder een korte samenvatting van de reacties van de deelnemers tijdens het festival en bij vertrek.

"Echt een geslaagde dag."
"Een keer heel anders dan anders."
"Leuke opzet. Zeker voor herhaling vatbaar."
"Inhoud workshops ontzettend goed."
"Een mooie inspirerende en zonnige dag."
"Fantastische sprekers."
"Was een leuke en leerzame dag."
"We hebben genoten en veel nieuwe ideeën opgedaan."
"Het voelt helemaal niet als werken."
"Lunch was zeer goed en eens een keer heel anders dan de standaard broodjes."
"Alles was perfect. De sfeer, opzet, inhoud workshops en lunch."
"Wanneer is het volgende festival dan noteer ik de datum alvast."
"Bedankt voor de goede organisatie en complimenten."

Het was af en toe wel heel erg warm. Maar behalve dat men dit aannam als een feit was iedereen alleen maar positief en enthousiast. Alle deelnemers en sprekers enorm bedankt dat jullie ons geholpen hebben om deze dag tot een groot succes te maken. Graag tot ziens bij het volgende festival of een van onze trainingen.

Kijk terug op deze dag met deze foto impressie

Dit najaar jouw kennis updaten?

Natuurlijk gaan we het succes van het festival intern evalueren en kijken wanneer we een volgend festival gaan organiseren. Zodra dit bekend is, zal dit natuurlijk op onze website en in onze nieuwsbrief bekend gemaakt worden. Maar als je al dit najaar jouw kennis wilt updaten, is er voldoende keuze in ons najaarsprogramma.