De eerste van de vele 1,5 meter sessies is van start gegaan en we kunnen ons voorstellen dat daar vragen over zijn. We hebben 3 voor de hand liggende vragen aan onze docent Laura voorgelegd om te peilen hoe de 1,5 meter sessie in zijn werk gaat.

De eerste 1,5 metersessie

Op 3 juni hebben wij onze eerste 1,5 meter sessie gegeven: de Tweedaagse Sourcing & Search. Docent Laura Hoogendoorn had de eer om af te trappen en wij stelden haar na afloop 3 vragen over deze eerste sessie. Liever het interview bekijken met onze docent Laura Hogendoorn? Bekijk het interview hier:

Is er verschil tussen de oude en nieuwe vorm van training geven?

Om te beginnen worden de trainingen gegeven in een nieuwe trainingsruimte, dus dat maakt al een verschil. Het is een inspirerende omgeving met een leuke inrichting en ten midden van het kantoor van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie. In deze nieuwe trainingsruimte is het makkelijk om de 1,5 meter afstand te houden en de trainingsruimte is hier volledig op ingericht.
Wat we merkten tijdens de eerste 1,5 metersessie, is dat iedereen nog even moet wennen aan het sociale contact. Vele hebben in quarantaine gezeten en volledig thuisgewerkt. Dan is het ontmoeten van andere mensen na zo’n lange tijd een beetje onwennig. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om meerdere deelnemers naast een flipover te zetten om te brainstormen, maar doen we dat nu op afstand.
Ondanks daar alle ruimte voor is, is het toch even zoeken hoe je het beste de hele dag de 1,5 meer afstand kunt houden. Gelukkig ging dat al heel snel prima en is iedereen na de ochtend gewend geraakt. Onze deelnemers gaven aan dat iedereen daar zijn eigen verantwoordelijkheid in moet nemen en gebruik te maken van de voorzieningen die de academie daarvoor levert.

Wordt er nu bij de intakes ook rekening gehouden met het stukje corona?

We vragen sowieso van te voren of onze deelnemers zich fijn voelen om de training te volgen met meerdere deelnemers in één ruimte. Ook vragen we of er rekening gehouden moet worden met bepaalde extra maatregelen. Zo was er bij de eerste 1,5 meter sessie iemand die graag tijdens de training een mondkapje wilde dragen. Dat is natuurlijk geen probleem, maar altijd fijn als de groep daarover op de hoogte is en te horen dat iedereen daar helemaal oké mee is (ook al is dit van zelfsprekend).

Hoe wordt er omgegaan met de verschillen in bekendheid met het onderwerp van de training?

Er zijn mensen die nog nooit iets met het onderwerp van de training gedaan hebben. Daartegenover zijn er deelnemers die er al jaren mee bezig zijn en specialist in het vak willen worden. Het mooie van de training is dat deelnemers met elkaar ervaringen kunnen uitwisselen en je ziet dat dat de deelnemers het verschil in ervaring van elkaar waarderen. De deelnemers met ervaring kunnen dan ook iets met hun ervaring doen in de training, wat het voor hun dynamischer maakt. Ook signaleren de docenten wanneer het bekende stof is en zetten de deelnemers dan aan de slag met iets uitdagenders. Uiteraard kunnen deelnemers zelf aangeven wanneer het tempo te hoog of juist te laag ligt. We verwachten dat hierin een klein stukje verantwoordelijkheid wordt genomen vanuit de deelnemer zelf. Kortom, een training voor elk niveau!

Banner - Sourcing & Search