Workforce analytics zorgt ervoor dat personeel gemanaged kan worden op basis van cijfers in plaats van op gevoel. Hierdoor worden vooringenomen beslissingen vervangen door objectievere en betrouwbaardere besluiten. Workforce Analytics heeft daarnaast nog vele andere voordelen. Welke dat zijn lees je in deze blog.

Banner - Workforce Analytics

Wat kan je met Workforce Analytics?

Met behulp van Workforce Analytics kan je potentiële kandidaten identificeren die het beste aansluiten bij de behoeften van de organisatie. Zo kan je gerichter zoeken naar de juiste kandidaat en zo voorkom je dat je met kandidaten in gesprek gaat die niet passend of geschikt zijn. Je kan hierdoor het werk efficiënter uitvoeren.

Met Workforce Analytics verhoog je behoud

Je wilt de high-performers die bij jouw organisatie werkzaam zijn natuurlijk zo lang mogelijk behouden. Zo behoud je kwaliteit en hoef je geen nieuw personeel te werven. Vooral dit laatste is erg tijdrovend: voordat je nieuw personeel hebt geworven en zij op hetzelfde niveau de werkzaamheden kunnen uitvoeren als de high-performer die naar de concurrent is overgestapt, ben je zo een jaar verder. Door workforce analytics kan je anticiperen om jouw medewerkers te behouden. Ga met ze in gesprek: waar staat de high-performer en wat wilt hij/zij nog bereiken. Breng in beeld hoe je dit samen kan bereiken.

Betere presterende werknemers

Dit voordeel sluit goed aan op het voorgaande punt. Door het talent binnen jouw organisatie in kaart te brengen, kan er effectief beleid gevoerd worden. Er kan worden bepaald wie het beste bij welke functie past. Dit zal leiden tot een betere prestatie van de medewerkers. Iets doen waar je goed in bent of wat je leuk vindt, vergroot immers het werkplezier.

Toekomst

Met workforce analytics kijk je niet alleen naar interne data, maar ook naar externe data op de arbeidsmarkt. Daarnaast spelen trends en ontwikkelingen een belangrijk onderdeel. Wat is bijvoorbeeld de verwachte economische groei en de inflatie ontwikkeling? Op basis van deze informatie kan jij een berekening maken en inzicht krijgen in hoeveel personeel jij in de komst nodig hebt. Heb jij een bedrijf in de recreatiesector en daalt de economische groei, dan zal je minder personeel nodig hebben dan bij een stijging van de economische groei.

De voordelen op een rijtje

Workforce analytics kan organisaties helpen om uitdagingen en mogelijkheden in personeelsmanagement efficiënter aan te pakken. Voordelen hiervan zijn:

  • De mogelijkheid om potentiële kandidaten te identificeren die het beste aansluiten bij de behoeften van de organisatie
  • De mogelijkheid om te voorspellen welke werknemers high-performers zullen zijn, zodat de juiste middelen worden aangereikt om ze te behouden
  • Je kunt bepalen welke factoren duiden op betrokkenheid van medewerkers en werkplezier om beter presterende werknemers te behouden
  • Inzicht verkrijgen in de hoeveel personeel die je in de toekomst nodig hebt

Workforce Analytics

Kort samengevat: met workforce analytics reduceren personeelskosten, kan je voorkomen dat de goede medewerkers naar de concurrent vertrekken en maak je optimaal gebruik van de talenten en vaardigheden van werknemers. Wil jij ook aan de slag met Workforce analytics, maar weet je niet waar te beginnen? Kom dan naar de Masterclass Inleiding in Workforce Analytics.