Mijn eerste online masterclass… was top om te doen, en goed gegaan. Dat is natuurlijk raar om van jezelf te zeggen, maar na 16 jaar fysieke masterclasses was dit toch echt iets nieuws. En het is me meer dan goed bevallen.

Met dank aan de groep

Natuurlijk ligt dat aan de groep waarmee we deze online class Recruitment Marketing hebben gedaan (Dank je wel Roxanne, Erik, Niek, Casper en Christine). Deze was klein, interactief, je zag elkaar continu in het scherm en we hebben ook goed kunnen lachen. Qua ritme en opzet was het goed. Zo ben ik nog nooit 7 minuten voor de officiële start, ook echt kunnen beginnen. Iets wat nog nooit eerder was gebeurd. Maar ook de start na de pauzes waren precies op tijd. Vanzelfsprekend ben ik wel iets uitgelopen 😉, maar dat waren enkele minuten. En pikant… niemand hoefde zich te haasten op het einde om de trein te halen of eerder weg te gaan om de files te vermijden. Ook geen gerommel met parkeerkaarten.

Door een kleine groep is er natuurlijk aandacht voor iedereen. Dat kan virtueel uitstekend. Door de online opzet is de focus op de stof en op datgene dat je leert veel intensiever. Ook - en dat vind ik echt een plus- wordt alles opgenomen zodat je het later nog een keer kunt terugkijken als iets te snel ging, te veel informatie was, je tijdelijk een dipje had of natuurlijk de docent het ‘vaag’ had uitgelegd.

Learnings

Mijn learnings die we gaan doortrekken in de volgende online classes:

  • Kleine groepen
  • Interactie middels een quiz, enquête en mensen actief om input vragen
  • Spelregels stellen rondom mute, telefoongebruik e.d.
  • Online classes doen in enkele sprints van 1 a 1,5 uur
  • Alles opnemen en delen
  • De online class foto maken

Netwerkmomenten

Natuurlijk is er ook een downside.. het echte contact is er niet en derhalve mis je netwerkmomenten. Ook als je met een grotere groep bent, krijg je nog meer input én inspiratie van anderen. Daarvoor organiseert de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en Werf& mooie events zoals o.a. Festival Recruitment in de zon 2020, arbeidsmarkttrends 2021-2025 en Werf& live. Dit zijn mooie momenten om elkaar live te treffen en verder kennis en ervaringen uit te wisselen.

Er volgen meer Live online classes

Inmiddels staan er veel meer online classes op de site van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie. Zoals:

En houd de website in de gaten want er gaan er nog veel meer volgen. … zorg dat je je snel inschrijft voor deze online classes. Ze zitten sneller vol dan normaal 😉.

Blog door Geert-Jan Waasdorp

Geert-Jan Waasdorp is o.a. oprichter van Intelligence Group. In 2006 richtte hij samen met Martijn Hemminga de Academie voor Arbeids­markt­communicatie op. Hij is een fervent blogger en ondernemer en leeft de arbeids­markt in al haar facetten. Lees meer>>

Foto: pixabay.com