De zomer staat voor de deur en de meeste mensen zullen tijd nemen om lekker even vrij te zijn en te genieten van de zon. Wat is er nu beter dan lekker in je stoeltje te werken aan persoonlijke groei? Naast het lezen van een thriller of non-fictie is het ook een mooi moment om bij te lezen op je vakgebied. Wij hebben de leukste boeken die je deze zomer echt gelezen moet hebben voor je op een rij gezet. 

Summerclasses

#1 Tom Rath - Ontdek je sterke punten

Veel persoonlijkheidstests richten zich op de positieve punten en de ontwikkelpunten van de medewerker. Onderzoeks- en adviesorganisatie Gallup heeft na vele jaren onderzoek ‘Strenghtsfinder’ ontwikkeld. Het boek ‘Ontdek je sterke punten’ beschrijft de door hun onderzochte 34 sterke punten inclusief praktische tips. In het boek is een online test inbegrepen en je krijgt de vijf sterkste punten in een rapport. Aan de laagste vijf sterke punten hoef je in je carrière verder geen aandacht meer aan te geven, want daar word je alleen maar ongelukkig van. Als je je in je carrière richt op het (verder) ontwikkelen van de eerste vijf sterke punten en je functie hierop inricht, zul je merken dat werken bijna vanzelf gaat.

Voor recruiters is deze benadering een mooie positieve invalshoek. Het is namelijk veel leuker om het te hebben over de positieve punten en je inzetbaarheid en aanvulling in een team dan te kijken naar dat wat je nog moet ontwikkelen.

#2 Ad Bergsma & anderen - Handboek Werkgeluk

Werkgeluk is een belangrijk thema op de werkvloer. Het is onderdeel van een verbreding van de focus van organisaties: het gaat niet alleen meer om profit, maar (juist) ook om people en planet of purpose.

Dit boek geeft meer uitleg over de term Werkgeluk en laat auteurs uit het werkveld hun invalshoek vertellen op basis van hun ervaring met dit thema. Het is een must-read voor mensen die invloed kunnen hebben op het werkgeluk van medewerkers. Maar dan moet je wel eerst weten wat het thema’s behelst. Het boek staat op deze lijst, omdat recruiters een groot aandeel hebben in het werkgeluk van nieuw aan te dragen collega’s. Je moet weten wat iemand gelukkig maakt om de juiste match te kunnen maken.

#3 Sascha Becker & Wenda Bolink - Employee Journey

In het boek De Employee Journey wordt de reis die een medewerker maakt (van indienst tot uitstroom) helder en praktisch omschreven. Dit boek sluit goed aan op de praktijk en de situaties die beschreven staan, spreken tot de verbeelding. De belangrijkste take-aways uit het boek vind je in een eerder geplaatst artikel.

#4 Spencer Johnson & Ken Blanchard - Wie heeft mijn kaas gepikt

Veranderen is voor veel mensen lastig. Vaak veranderen mensen als het ‘heet onder de voeten’ wordt of als de verandering zoveel meer oplevert dan wat ze hadden. Sollicitanten hebben nog wel eens de neiging om de reden van hun sollicitatiegesprek buiten zichzelf te leggen. Voor recruiters is het ook belangrijk om dat deel van de sollicitatie te kunnen doorgronden. Het boekje geeft inzichten hoe medewerkers omgaan met verandering(en).

#5 Thomas Erikson - Omringd door idioten

Je kunt gedrag pas echt herkennen als je jezelf goed kent. Als je als recruiter moet beoordelen welk ‘kleurtje’ er aan de andere kant van de tafel zit, is het ook goed dat je weet hoe je zelf in elkaar steekt. Jouw allergie bij de ander kan er misschien voor zorgen dat je iemand niet door laat gaan naar het tweede gesprek. En wat zegt dat dan bijvoorbeeld? Het is goed om meer inzicht te krijgen in jouw gedragsstijl en die van je collega’s. Dan hoef je kandidaten of je collega’s ook geen idioot te noemen, maar iemand die jou aanvult.

Veel leesplezier deze zomer!

Auteur van deze blog

Diana van Asten - Kooij

Diana van Asten - Kooij

HRM Expert

Diana van Asten (36), HRM Expert. Met passie voor HR ontwikkelt zij mensen naar de juiste match: "Ik gun het alle medewerkers dat zij met plezier naar hun werk gaan vooral om dat te doen waar zij goed in zijn. Alleen dan kun je echt iets bijdragen aan de organisatie." Want wie zit er niet te wachten op bevlogen medewerkers die het beste uit zichzelf halen? Haar hart ligt in recruitment, daar waar ze ooit begon in HR. En nog steeds vindt ze het een sport om de juiste persoon te vinden voor de vacature of mensen aan elkaar te verbinden.

Meer weten over Diana?
www.artemisadvies.nl
www.linkedin.com/in/dianavanasten/

Andere interessante blogs

Header - gen z

5 verrassende inzichten voor iedereen die generatie Z wil werven

/
De generatie die nu de arbeidsmarkt op komt is compleet anders dan de vorige generatie. In deze blog delen wij een aantal inzichten. 
Header - recruitmentvideo's

3 types recruitment video die jij kunt inzetten

/
Er zijn veel mogelijkheden om video in te zetten voor jouw recruitment. In deze blog noemen we drie types, waaronder een werkgeversvideo.
blog-schaarste

Recruiters blijven extreem schaars

/
Recruiters blijken enorm schaars te zijn, meldt recent onderzoek. Is er nog wel hoop voor wie op zoek is naar recruiters?
Header Referral

Hoe zet je een referral programma op?

/
Het is verstandig om goed na te denken over de opzet van je referral programma. Waarom en hoe? Dat lees je in deze blog.
Header-WhatsApp

5 voordelen van WhatsApp gebruiken in je werving

/
Bellen vinden kandidaten tegenwoordig al snel een struikelblok. WhatsApp kan dan een oplossing zijn. Maar wat zijn precies de voordelen van WhatsApp in je werving en selectie? In dit artikel benoemen we er 5. 

Win een gratis e-learning!

/
Win een gratis e-learning tijdens Demo_Day op donderdag 9 juni.
Header - werkgeluk

De relatie tussen werkgeluk en employer branding

/
Dit artikel beschrijft de relatie tussen werkgelukkige medewerkers en de kracht van het werkgeversmerk. Beiden worden door elkaar versterkt.
Header- STAP

Mbo’ers, dertigers en zorgmedewerkers staan vooraan in de rij bij STAP-budget

/
Tijdens de tweede aanvraagperiode voor het STAP-budget was, net als tijdens de eerste ronde, het budget binnen een mum van tijd op.
Header BAMC of LAMC

Bootcamp of Leergang Arbeidsmarktcommunicatie?

/
Twijfel je tussen de bootcamp- of leergang arbeidsmarktcommunicatie? In deze blog hebben wij de verschillen voor je op een rijtje gezet.