De zon schijnt (eindelijk). Een mooi moment om lekker in de tuin of je balkon te genieten. Met natuurlijk een goed boek. Want persoonlijke ontwikkeling staat nooit stil en dat weet jij als loopbaanprofessional maar al te goed. Wij hebben de leukste boeken die je gelezen moet hebben voor je op een rij gezet.

E-learning arbeidsmarktgedreven loopbaanpro

De loopbaanprofessional verdiept zich graag in de mens en dan specifiek de loopbaan. Hoe verhouden de sterke punten van de persoon tegenover je zich tot de huidige functie of wat is er nodig om tot een goede uitoefening van een functie te komen? De loopbaanprofessional geeft advies, maar om een goed advies te kunnen geven is het kennen van jezelf een belangrijke eerste stap. Daarna kun je de medewerker (of je klant) helpen in het vormgeven van zijn of haar loopbaan. Dat betekent ook vaak dat diegene moet werken aan zichzelf. De boekentips zijn niet alleen bedoeld voor de loopbaanprofessional maar kunnen ook in de dagelijkse praktijk worden gebruikt en getipt.

#1 Tom Rath – Leiderschap op basis van je sterke punten

Eerder verwezen we in de boekentips voor Recruiters al naar een boek van Tom Rath. Dit boek is een vervolg en geeft inzicht in de weg naar effectief leiderschap. Leiderschap wat je in de eerste plaats vooral op jezelf moet kunnen toepassen en vervolgens kunt uitdragen naar je omgeving. Het boek richt zich op de drie sleutels om een effectievere leider te zijn, waaronder: kennis van je sterke punten, investeren in andermans sterke punten en een team ontwikkelen met de juiste talenten.

Als loopbaanprofessional moet je vooral bezig zijn met de sterke punten van de medewerker of coachee. Want daar groeit de persoon positief van en daarmee het resultaat van de organisatie. En als je als loopbaanprofessional inzicht in hebt in je eigen sterke punten, zul je dit ook veel beter herkennen bij de ander en diegene kunnen helpen.

#2 Brené Brown – De kracht van Kwetsbaarheid

Brené Brown beschrijft in haar boek wat het betekent om je kwetsbaar op te stellen in een wereld die gericht is op perfectionisme en het nemen van risico’s zonder dat succes gegarandeerd is. Of het nu om werk, relaties of opvoeding gaat: het is eng en moeilijk om je kwetsbaar op te stellen, maar het is nog veel moeilijker om het niet te doen en jezelf af te blijven vragen: wat als ik het wel had geprobeerd?

Het boek is herkenbaar als je worstelt met de gedachte dat alles perfect moet zijn. Brené overtuigd de lezer dat het goed is wat meer stil te staan bij dat wat jij echt nodig hebt en je hierin ook kwetsbaar op te durven stellen. Dit boek is onmisbaar voor loopbaanprofessionals die mensen helpen hun zelfinzicht te vergroten en die de stap durven nemen naar een niet perfect en kwetsbaar leven.

#3 Elke Wiss – Socrates op Sneakers

Dit boek mag in geen enkele kast van een coach of loopbaanprofessional ontbreken. Eigenlijk zou iedereen dit boek gelezen moeten hebben.

In dit boek wordt de kunst van het vragen stellen besproken en uitvoerig stilgestaan bij het nut hiervan. Zeker een loopbaanprofessional heeft belang bij het stellen van de juiste vragen. Maar tegenwoordig lijken we liever te praten in plaats van te luisteren en voor het stellen van vragen hebben we geen tijd. In dit boek leer je vragen stellen die altijd leiden tot een goed gesprek. En dat is nou net wat je als loopbaanprofessional nodig hebt.

#4 Ben Tiggelaar – Dromen durven doen

Een klassieker in deze lijst, want dit boek is inmiddels een beststeller. Wat is er nodig om de stap van dromen, naar durven en echt doen te kunnen maken? Dit boekt helpt hierbij en kan een goede ondersteuning bieden voor de gesprekken die de loopbaanprofessional voert met de medewerker.

#5 Het vakantieboek voor professionals en managers

Het beste vakantie(doe)boek voor werkenden. Dit boek geeft een samenvatting van leuke feitjes, weetjes, quotes, testjes en oefeningen. Vooral een leuk boek om tijdens de vakantie te ontspannen, maar toch iets bij te lezen over de belangrijke ontwikkelen en onderzoeken in organisatieland.

Veel leesplezier deze zomer! En mis je nog een boek? Laat dit dan gerust weten.

Auteur van deze blog

Diana van Asten - Kooij

Diana van Asten - Kooij

HRM Expert

Diana van Asten (36), HRM Expert. Met passie voor HR ontwikkelt zij mensen naar de juiste match: "Ik gun het alle medewerkers dat zij met plezier naar hun werk gaan vooral om dat te doen waar zij goed in zijn. Alleen dan kun je echt iets bijdragen aan de organisatie." Want wie zit er niet te wachten op bevlogen medewerkers die het beste uit zichzelf halen? Haar hart ligt in recruitment, daar waar ze ooit begon in HR. En nog steeds vindt ze het een sport om de juiste persoon te vinden voor de vacature of mensen aan elkaar te verbinden.

Meer weten over Diana?
www.artemisadvies.nl
www.linkedin.com/in/dianavanasten/

Andere interessante blogs

_Loopbaan & AI

“Loopbaanadvies zonder AI is net zo’n gemiste kans als loopbaanadvies zonder mens”

/
De koude, machinale wereld van AI en de warme menselijke wereld van loopbaanprofessionals hebben elkaar nodig. Hoe dat zit, lees je in deze blog.

Whitepaper: AI in recruitment: aan de vooravond van een revolutie?

Vraag hier de whitepaper 'Referral recruitment: Strategisch onderdeel van jouw recruitment plan' gratis aan.
VR-blog header

Dankzij Virtual Reality krijgen cliënten loopbaanadvies van hun toekomstige zelf

/
In de VRanderkamer richt je in een virtuele omgeving je eigen toekomst in. Dat geeft perspectief en helpt bij het nú nemen van beslissingen.
Blog afwijzing - header

Kandidaten afwijzen hoeft geen pijn te doen

/
Het is ontzettend belangrijk om kandidaten beleefd af te wijzen. Waarom en hoe je dat doet lees je in deze blog.
Blog feedback

De ROI van feedback is indrukwekkend

/
Het geven van feedback tijdens sollicitatieprocedures is voor zowel kandidaten als recruiters een win-winsituatie. Waarom? Dat lees je in deze blog.
Header samenwerking recruiter en hiring manager

Prettige samenwerking tussen recruiter en hiring manager zorgt voor betere wervingsresultaten

/
Samen met docent Marit van den Broek leggen we de samenwerking tussen recruiter en hiring manager onder de loep.
Noloc-leden

Vanaf heden PE-punten en 10% korting voor Noloc-leden

Noloc-leden ontvangen niet alleen PE-punten bij de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie, maar ook 10% korting!

12 uitdagingen voor recruiters in 2024

/
Benieuwd naar de twaalf grootste interne- en externe uitdagingen voor recruiters in 2024? Je leest het in deze blog.

7 tips om jouw kandidaat optimaal voor te bereiden

/
In deze blog geven we 7 tips over hoe je jouw kandidaat optimaal voorbereidt op het gesprek met de hiring manager