Wordt het eindelijk zomer? Het is voor mij altijd een fijn moment om afstand te nemen en mij te laten inspireren door het lezen van een goed boek. Of om juist te ontspannen. Dit keer weer een artikel met een aantal boekentips voor extra inspiratie en de zomer goed door te komen.

De keuze (Edith Eva Eger)

Iedereen heeft altijd een keuze. Overlever van de Tweede Wereldoorlog Edith Eva Eger beschrijft dit mooi in haar boek. Haar wijze levenslessen zijn een mooi houvast voor iedereen die momenteel in een lastige tijd zit of juist wil veranderen. Haar bijzondere levensverhaal zet problemen in een ander perspectief en laat de lezer inzien dat je altijd een keuze hebt. Na mijn reis naar Auschwitz flink wat jaren geleden is het leed mij altijd bijgebleven. En de verhalen over die situatie vind ik dan ook extra bijzonder. Op aanraden van iemand anders las ik dit boek in één ruk uit. Haar verhaal heeft mij aangezet tot nadenken en laat je vooral inzien dat je als medewerker (of persoon) altijd een keuze hebt.

Word een woest aantrekkelijke werkgever met werkgeluk (Lucas Swennen & Gea Peper)

Dat werkgeluk één van mijn favoriete thema’s is, mag inmiddels wel duidelijk zijn. Na het afronden van mijn opleiding tot Werkgelukdeskundige bij Gea Peper blijf ik mij natuurlijk verdiepen in dit onderwerp. In dit boek vind je handige tips om als werkgever te werken aan jouw sterke werkgeversmerk, gevoed met wetenschappelijke inzichten en praktische tips/voorbeelden. Een praktisch boek voor iedereen die met dit onderwerp aan de slag wil gaan.

De 20 wegen naar geluk (Leo Bormans)

Waarom zijn mensen in sommige landen gelukkiger? En wat kun jij zelf doen om meer geluk te ervaren? In dit boek wordt door Leo Bormans (ambassadeur van geluk) stilgestaan bij de verschillende wegen naar geluk. Een praktisch boek met prikkelende vragen waardoor je ook tijdens de zomervakantie kunt reflecteren. En als je toch met je familie of vrienden op vakantie bent, kun je het wellicht gelijk met hen bespreken. Geluk is om te delen.

Het grote gesprekkenboek (Jacco van den Berg)

Een boek bomvol verschillende gesprekken en tips hoe deze gesprekken beter te laten verlopen. Zo vind je tips over de arbeidsvoorwaardengesprekken, feedbackgesprekken, maar ook over coachingsgesprekken en vele voorbeelden om met deze gesprekken aan de slag te gaan. Een opfrisser voor sommige HR-professionals / recruiters en anders een handig naslagwerk voor iedereen die in een organisatie gesprekken met medewerkers voert. Per type gesprek vind je een uitgebreide uitleg, voorbeelden en tips ter voorbereiding.

Veel leesplezier en een fijne zomer!

Auteur van deze blog

Diana van Asten-Kooij

Diana van Asten-Kooij

HRM-expert

Diana van Asten, HRM Expert. Met passie voor HR ontwikkelt zij mensen naar de juiste match: "Ik gun het alle medewerkers dat zij met plezier naar hun werk gaan vooral om dat te doen waar zij goed in zijn. Alleen dan kun je echt iets bijdragen aan de organisatie." Want wie zit er niet te wachten op bevlogen medewerkers die het beste uit zichzelf halen? Haar hart ligt in recruitment, daar waar ze ooit begon in HR. En nog steeds vindt ze het een sport om de juiste persoon te vinden voor de vacature of mensen aan elkaar te verbinden.

Meer weten over Diana?
www.artemisadvies.nl
www.linkedin.com/in/dianavanasten/

Andere interessante blogs

Zomeractie 2024

Actie: leer, ontdek én vier de zomer

/
Ontvang 50% zomerkorting op de tweede opleiding en maak van deze vakantieperiode een tijd van groei.
Testimonial LSR

‘Hiring managers meekrijgen lukt nu veel makkelijker’

/
Ook voor een doorgewinterd recruiter is het zinnig om zich af en toe te laten bijscholen. Drie van hen blikken terug op wat ze leerden bij de Leergang Strategisch Recruitment.
Blog: leidinggevenden

Van draaikonten in een rat race naar leidinggevenden met overzicht

/
De mens is niet zo maakbaar, vindt leiderschapstrainer Coen Ploegmakers. Maar zet je als manager in zijn leerlaboratorium toch een aantal kleine stapjes vooruit? Dan ligt aanzienlijke vooruitgang opeens voor het oprapen.
Header boekentips

Boekentips voor HR-professionals, recruiters en loopbaanprofessionals

/
In dit artikel deelt Diana van Asten-Kooij haar 5 boektips voor deze zomer.

NIS 2 a.k.a. de Cyberbeveiligswet gaat stevige impact hebben op (IT-)recruitment

/
Er is werk aan de winkel voor de Nederlandse en Europese recruitmentleiders als het gaat om cybersecurity. Waarom? Dat lees je in deze blog.
Header persoonlijk AI-budget

AI is hot or not? Geef iedereen een persoonlijk te declareren AI-budget

/
Iedereen een persoonlijk te declareren AI-budget? Geert-Jan Waasdorp vindt van wel. Waarom? Dat lees je in deze blog.
_Loopbaan & AI

“Loopbaanadvies zonder AI is net zo’n gemiste kans als loopbaanadvies zonder mens”

/
De koude, machinale wereld van AI en de warme menselijke wereld van loopbaanprofessionals hebben elkaar nodig. Hoe dat zit, lees je in deze blog.

Whitepaper: AI in recruitment: aan de vooravond van een revolutie?

Vraag hier de whitepaper 'Referral recruitment: Strategisch onderdeel van jouw recruitment plan' gratis aan.
VR-blog header

Dankzij Virtual Reality krijgen cliënten loopbaanadvies van hun toekomstige zelf

/
In de VRanderkamer richt je in een virtuele omgeving je eigen toekomst in. Dat geeft perspectief en helpt bij het nú nemen van beslissingen.