57x57 vacacturetekstenOnline vacatureteksten zijn het meest gebruikte middel binnen arbeidsmarktcommunicatie. Een goede online vacaturetekst spreekt aan, informeert en interesseert de lezer, maar zorgt ook voor preselectie en zet aan tot solliciteren. Aan welke kenmerken moeten online vacatureteksten voldoen om als goed bestempeld te worden? 

10 Kenmerken van een goede online vacaturetekst

Een goede vacaturetekst heeft uiteenlopende kenmerken die ervoor zorgen dat deze bestempeld kan worden als goed. Hieronder 10 kenmerken waar een goede vacaturetekst aan moet voldoen.

1. Verkoopt de baan (jobmarketing)
Een vacaturetekst is er primair om de vacature in te vullen. Dit betekent dat u een vacaturetekst altijd begint met de functietitel, introductietekst en functieomschrijving.

2. Verkoopt de werkgever (employer branding)
Ondanks dat de baan centraal staat, moet u wel de werkgever verkopen in de vacaturetekst. Dat kan op het einde van de vacaturetekst, maar in ieder geval na de functieomschrijving.

3. Wordt gevonden door zoekmachines
De belangrijkste bron van herkomst van bezoekers van vacatureteksten zijn zoekmachines. Van Google tot de interne zoekmachine op de eigen recruitmentsite of op een vacaturesite. Houd bij het schrijven dan ook rekening met het zoekgedrag van uw doelgroep. Welke woorden gebruikt men in de zoekopdracht?

4. Trekt de lezer de tekst in
Wanneer iemand uw vacaturetekst heeft gevonden beslist deze in een fractie van een seconde om door te lezen. U moet de lezer dus de vacaturetekst intrekken met een wervende introductietekst.

5. Sluit aan bij de doelgroep (relevant)
Een vacaturetekst moet een specifieke doelgroep aanspreken. Wanneer niemand zich aangesproken voelt, krijgt u geen reacties en zeker geen kwalitatieve. Door uw doelgroep te kennen kunt u uw vacatureteksten erop aanpassen.

6. Maakt de doelgroep enthousiast (interessant)
In een vacaturetekst bent u niet alleen informatie aan het overbrengen, maar u wilt dat de doelgroep enthousiast wordt. U wilt namelijk dat ze uiteindelijk gaan solliciteren. En dat doen mensen niet als ze niet enthousiast zijn.

7. Zet de doelgroep aan tot actie
Als de lezer van uw vacaturetekst enthousiast is, moeten ze wel worden aangespoord om te solliciteren. Bijvoorbeeld door een actieve afsluiting en het benoemen van een uiterlijke reactietermijn.

8. Preselecteert (kwaliteit)
U wilt geen honderden matige reacties, maar een handvol hele goede. U moet dus wel zorgen dat niet iedereen zich aangesproken voelt. Door het benoemen van harde eisen en een realistische beschrijving van de werkzaamheden zorgt u automatisch dat u preselecteert.

9. Is onderscheidend van de concurrentie
Een goede vacaturetekst is een zeldzaamheid, dus u doet het al snel beter dan de concurrentie. Als u ook zorgt dat al uw vacaturetekst een goede opbouw hebben en een onderscheidend taalgebruik, dan maakt u het verschil!

10. Vervult de openstaande vacature
Het allerbelangrijkste is dat een vacaturetekst uiteindelijk zorgt dat de vacature wordt ingevuld met de juiste persoon op de juiste plek.

Workshop Schrijven van vacatureteksten

Wilt u leren hoe u uw vacatureteksten doelgroepgericht en wervend kunt schrijven? Schrijf u dan in voor de workshop Schrijven van vacatureteksten op dinsdag 15 april. Tijdens deze workshop krijgt u onder leiding van Martijn Hemminga, auteur van bovenstaande kenmerken, handvatten om uw online vacatureteksten doelgroepgericht, wervend en optimaal vindbaar te maken in Google.

Bron: amcexpert.nl