De regels omtrent het coronavirus gaan zich versoepelen en dat betekent stapsgewijs meer ruimte in het openbare leven.
Bij waarborging van de 1,5 meter afstand en onder bepaalde voorwaarden mogen we weer samenkomsten organiseren. Daarom verzorgen wij vanaf 1 juni bij de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie 1,5 meter sessies. Je kan dan veilig jouw kennis offline bijspijkeren. Wat dat inhoudt? Lees snel verder!

Wat houden de 1,5 meter sessies van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie in?

Vanaf 1 juni vinden onze opleidingen plaats in de vorm van 1,5 meter sessies. Hoe? Wij hebben een gloednieuwe trainingsruimte in Het IndustrieGebouw (HIG) in Rotterdam speciaal hierop ingericht. In deze ruimte kunnen wij weer real life trainingen, opleidingen en workshops geven en toch de 1,5 meter afstand garanderen. Wij nemen deze maatregelen uiterst serieus en hebben dit door een professional laten uittekenen. Hier kun je alle maatregelen teruglezen opgesteld door de Rijksoverheid.

Hieronder een voorbeeld van de indeling op deze nieuwe locatie met maximaal 16 deelnemers. Vaak zullen de groepen ook kleiner zijn en zal de indeling daarop worden aangepast.

Plattegrond opstelling 1,5 meter sessies Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie

Plattegrond 1,5 meter sessies Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie met 16 deelnemers

Wat doen wij nog meer om de RIVM richtlijnen en jouw veiligheid in acht te nemen?

Naast het waarborgen van de 1,5 meter treffen wij onder andere de volgende maatregelen:

  • De locatie zal voor en na de training hygiënisch gereinigd worden door een schoonmaakploeg.
  • Deelname aan een training, opleiding of workshop is uiteraard alleen mogelijk mits je het van tevoren hebt opgegeven.
  • Voorafgaand aan de training maken wij afspraken met de deelnemers zodat een bezoek geen risico vormt voor de gezondheid van andere deelnemers en onze werknemers. Ben je verkouden, benauwd, heb je koorts of andere symptomen? Dan moeten wij je verplichten thuis te blijven. Je kan de training dan digitaal volgen. Een robot zal op jouw plek op de locatie zitten.
  • Deelnemers, docenten en medewerkers dienen natuurlijk regelmatig hun handen te wassen en indien ze moeten niezen/hoesten dit te doen in hun elleboog.
  • Wij zorgen voor voldoende zeep, doekjes, schone handdoeken, papieren zakdoekjes en handgel zodat alle deelnemers, docenten en medewerkers met enige regelmaat hun handen kunnen wassen.
  • We hebben speciale looproutes, zodat je op afstand van elkaar blijft
  • Koffie/thee en lunches worden apart voor deelnemers bereid en uitgeserveerd (vanzelfsprekend afgesloten)

Kan ik ook vanaf huis deelnemen?

Het is ook mogelijk om deel te nemen vanuit thuis indien jouw gezondheid het niet toe laat om offline deel te nemen of als je dat liever niet doet. Jij kan dan digitaal deelnemen. Daarvoor hebben wij de juiste apparatuur aanwezig om op jouw opleidingsplek op de locatie aanwezig zijn

Natuurlijk worden de 1,5 meter sessies vanouds gezellig

Het bovenstaande klinkt misschien wat streng. Maar je zal begrijpen dat deze maatregelen van groot belang zijn om jou en alle deelnemers, docenten en medewerkers te beschermen tegen besmetting met het coronavirus! Ondanks deze maatregelen kan je erop rekenen dat we ook de vertrouwde gezelligheid, learnings, lachen en een nieuw netwerk die je kan verwachten bij de Academie garanderen. Maar, nu wel op 1,5 meter afstand 😉

Welke opleidingen worden 1,5 meter sessies?

Alle real life opleidingen worden vanaf 1 juni 1,5 meter sessies. Hieronder een overzicht van de eerstkomende 1,5 meter sessies bij de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie:

Benieuwd naar onze andere opleidingen? Bekijk hier het complete overzicht: