Dorien Waasdorp, hoofddocent van de Leergang Recruitment, leidt al decennialang hiring-processen van grote multinationals. Voor startende recruiters heeft ze talloze tips die je absoluut niet mag missen. In dit artikel geven we er 3 weg.

Hoe schrijf je een killer vacaturetekst? Wie voeg je toe op LinkedIn, en wie juist niet? En hoe maak je ruimte voor jouw creativiteit, binnen de bewezen formule van de organisatie waarvoor je werkt?

Als jij een beginnend recruiter bent, of overweegt om het vak in te gaan, dan zijn dit vragen die jou bezighouden! Voor de beste antwoorden op die vragen, moet je bij Dorien Waasdorp zijn. Als interim hr-manager en adviseur leidt Dorien het hiring-proces van vele organisaties in goede banen. Daar heeft ze inmiddels een paar decennia ervaring mee.

Er is goed nieuws: om je vragen te stellen, hoef je haar niet in levende lijven op te zoeken. Want wil jij weten hoe je een sterke start als recruiter maakt? Vraag dan de replay van het webinar '10 inhoudelijke tips voor startende recruiters' aan dat Dorien eerder heeft gegeven.

De webinar titel belooft 10 tips, maar stiekem krijg je er veel meer.

Een paar interessante tips uit het webinar zetten we hieronder voor je op een rij:

Tip 1: Vergroot de voorspellende waarde van een sollicitatiegesprek

Dorien: “Ben jij een recruiter? Dan is het jouw taak om goede kandidaten voor te stellen; in sommige gevallen mag je hen zelfs aannemen. Ontdekken of een kandidaat bij jouw opdrachtgever en diens vacature past, doe je tijdens een sollicitatiegesprek. Hoe hoger de voorspellende waarde van dat gesprek – dus hoe meer het gesprek zegt over de fit van een kandidaat – hoe groter de kans dat jij de perfecte kandidaten vindt.”

“Er zijn 3 manieren om de voorspellende waarde van je gesprek te verhogen. Allereerst moet je goed naar je kandidaat luisteren, dat is evident. Luister je goed? Dan hoor je tussen de regels door. Je ontdekt zo de behoeften van een kandidaat, waardoor je weet waar je op kunt inspelen.”

“Ten tweede is een goede gespreksstructuur belangrijk. Het is prima om over koetjes en kalfjes te beginnen, je wilt een kandidaat immers op z’n gemak stellen. Maar het is ook jouw taak om de regie over het gesprek te nemen. Stel jezelf bijvoorbeeld eerst voor, heb het daarna over iemands persoonlijkheid en vraag dan door over de vaardigheden van je kandidaat.”

“Ten derde kun je je kandidaat het best z’n verhaal laten doen aan de hand van de STAR-methode, die staat voor Situatie, Taak, Actie en Resultaat. Zegt een kandidaat bijvoorbeeld dat-ie goed kan samenwerken? Laat hem of haar dan aan de hand van de STAR-methode daar voorbeelden van geven. Voorbeelden uit het verleden van een kandidaat zijn namelijk de beste voorspellers voor diens toekomst.”

LREC algemeen

Tip 2: Houd arbeidsmarktdata in de gaten

“Zonder arbeidsmarktdata sta je met 1-0 achter. Want gebruik je die data wel? Dan weet je waar een kandidaat zit, én wat hij belangrijk vindt. Je kunt hem of haar dan gerichter benaderen, en makkelijker overtuigen.”

“Uit arbeidsmarktdata maak je ook op hoelang het duurt om iemand voor een bepaalde functie aan te nemen, en welke kosten daarmee gepaard gaan. Op die manier schep je een realistisch verwachtingspatroon bij je opdrachtgever: dat maakt jouw werk een stuk makkelijker.”

“Via bijvoorbeeld het Doelgroependashboard van Jobdigger en Intelligence Group zorg jij dat je met een voorsprong aan je recruitment begint! Maar het is ook slim of af en toe de websites van het UWV en het CBS te bekijken.”

Tip 3: Maak wekelijks tijd vrij voor vakverdieping

“Heb jij interesse in het recruitmentvak? Maak daar dan ook tijd voor vrij! Je kunt naar leuke podcasts luisteren, boeken lezen en het nieuws in de gaten houden, bijvoorbeeld via Werf&, een nieuws en verdiepingsplatform voor de beroepsgroep. Houd ook in de gaten wat je concullega’s doen, daarvoor kun je een Google Alert instellen.”

“Waarom je dat moet doen? Simpel! Als jij je best doet om op de hoogte te blijven, dan word je beter in je vak.”

Wil jij meer tips?

Smaken deze tips van Dorien naar meer? Bekijk dan snel haar webinar: ’10 inhoudelijke tips voor beginnend recruiters’! We verklapten het eerder al: stiekem zijn het er meer!

Andere interessante blogs

Header-arbeidsmarktgedreven loopbaanprof

Dit is waarom elke coach zou moeten kiezen voor een arbeidsmarktgedreven aanpak

/
Arbeidsmarktgedreven loopbaanprofessionals zijn de oplossing voor de huidige krapte. In dit artikel lees je waarom en hoe jij er een wordt!
Header - geboortejaar STAP

Zo zag het geboortejaar van het STAP-budget eruit

/
Op 1 maart 2022 heeft de overheid het STAP-budget in het leven geroepen. Wij blikken terug op het geboortejaar van deze subsidie.
header- recruitment

Beginnend recruiter? Deze 3 tips van een expert mag je niet missen!

/
Onze docent Dorien Waasdorp heeft talloze tips voor beginnende recruiters die je niet mag missen. Welke dat zijn lees je in dit artikel.

Dit zijn de 5 meest gelezen berichten van het jaar 2022

/
Het jaar 2022 zit er weer op. Tijd voor een terugblik naar onze meest gelezen artikelen van dit jaar.
Header - verloopcijfers

Download rapport 'Verloopcijfers 2022'

/
Download hier het rapport 'Verloopcijfers 2022'
Header nieuwe tarieven

Nieuwe tarieven per 1 januari 2023

/
Vanaf 1 januari 2023 hanteren wij nieuwe tarieven voor onze trainingen. In dit artikel vind je de nieuwe tarieven en lichten we je de reden van deze prijswijziging toe.
Header - verzuim

Ziekteverzuim bereikt recordhoogte van meer dan 5%

/
Als organisatie kun je veel doen om langdurige uitval te voorkomen. Wil je weten hoe? De tips lees je in dit artikel.
Header - 10 recruitment trends 2023

Download Whitepaper '10 belangrijkste recruitment trends voor 2023'

/
Download hier de gratis whitepaper '10 belangrijkste recruitment trends voor 2023'
Header- Sint

Je bent nooit te oud om te leren

/
Je bent nooit te oud om te leren, dus waarom laat je jezelf niet op een e-learning trakteren? Profiteer tot 6 december van 25% korting.