Begeleid jij mensen in hun loopbaan? En wil jij het verschil maken in het loopbaanproces van jouw doelgroep? Dan is de Leergang Arbeidsmarktgedreven Loopbaanprofessional echt iets voor jou! Waarom? Dat lees je in deze blog.

Ben jij al arbeidsmarktgedreven als loopbaanprofessional?

De arbeidsmarkt is continu in beweging, nu misschien wel meer dan ooit. Als loopbaanprofessional help je mensen te komen tot verandering in hun loopbaan. Er is veel beschikbaar op het gebied van informatie, verschillende testen, scans en onderzoeksgegevens om mensen in de juiste richting te bewegen. De praktijk leert echter dat niet alle loopbaanprofessionals weten hoe zij deze arbeidsmarktkennis kunnen vergaren en vertalen naar arbeidsmarktkansen. Dit is waar een goede loopbaanprofessional zich in onderscheid.

De Leergang Arbeidsmarktgedreven Loopbaanprofessional neemt je mee in het proces: van arbeidsmarktinformatie naar arbeidsmarktperspectief. Na de leergang kan je antwoord geven op de volgende vragen:

  • Waar liggen kansen en knelpunten?
  • Welke factoren zijn van invloed op iemand zijn of haar arbeidsmarktkansen?
  • Hoe interpreteer je cijfers en data? En hoe kun je deze gebruiken ter onderbouwing van adviezen en trajecten?

En kan je een arbeidsmarktschets maken. Hier staat het volgende in:

  • Iemand zijn huidige positie op de arbeidsmarkt als het gaat om arbeidsmarktkans (extern) en ‘fitheid’ qua arbeidsmarktgedrag.
  • De arbeidsmarktkansen van deze persoon.
  • Het realistische arbeidsmarktperspectief, inclusief kansrijke zoekrichtingen en belangrijkste kansvergroters.

Zoek de verdieping op

Een goede loopbaanprofessional neemt de expertrol aan en zorg ervoor dat de kandidaat zelf antwoorden vindt in zijn/ haar loopbaantraject. In de Leergang Arbeidsmarktgedreven Loopbaanprofessional leer je hoe je de regie kunt nemen. Daarnaast kijk je op een verfrissende manier naar het CV/ Online profiel en maak je kennis met nieuwe (technologische) ontwikkelingen in de markt.

Deelnemers aan het woord

Wij hebben drie oud deelnemers gevraagd om hun ervaring te delen over de Leergang Arbeidsmarktgedreven Loopbaanprofessional:

"Zeer praktische training, veel instrumenten gekregen en geleerd om toe te passen! Deze training geeft je als loopbaanadviseur de juiste onderbouwing en je kan een op maat gesneden advies geven aan jouw kandidaten. Met een groep professionele vakgenoten drie dagen aan het werk is zeer waardevol. Er ontstaat een mooie wisselwerking en uitwisseling van kennis die al aanwezig is.

"Interessante training met veel praktische tips en tools. Direct bruikbaar in mijn loopbaanadviespraktijk. Fijn om mijn klanten vanaf nu nog beter te kunnen ondersteunen bij hun zoektocht naar mogelijkheden en alternatieven op de arbeidsmarkt. Zowel trainer als groep droegen bij aan een prettige sfeer waarin we gretig konden leren. Aanrader!"

"Geleerd om in loopbaantrajecten niet alleen van de klant uit te gaan maar ook "van buiten naar binnen" te werken. De arbeidsmarkt als bron van kansen optimaal leren onderzoeken en tegelijkertijd ook geleerd de cijfers als realiteitscheck te gebruiken. Mooie mix, heldere goed opgezette en heel inspirerende training."

Leergang Loopbaanprofessionals 2019

Iets voor jou?

Ben jij de volgende die dit certificaat in ontvangst neemt?

Kijk op de trainingspagina van de Leergang Arbeidsmarktgedreven Loopbaanprofessional om te zien wanneer de volgende leergang start. Wij verwelkomen jou graag!