Heb jij nog nooit op een event gesproken? Maar staat dit op jouw bucketlist? Of kom je wel eens bij een event en denk je: dit kan ik beter? Dan is dit jouw kans!

Het event voor aanstormend spreektalent

Op 23 september organiseren wij het event voor aanstormend spreektalent. Als nieuwe of beginnend spreker krijg jij de mogelijkheid om over jouw favoriete onderwerp in het recruitment- en/of arbeidsmarktcommunicatievakgebied te spreken.

De hoofdprijs

De hoofdprijs is spreken als gastspreker bij een training van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie én een event van Werf&. Werf& is hét online platform op het gebied van werving en selectie in Nederland. Werf& wil recruiters en arbeidsmarktcommunicatiespecialisten informeren en inspireren, onder meer met verhalen op de website, maar ook met evenementen als Werf& Live. Sinds 2016 is Werf& bovendien initiatiefnemer van de Werf& Awards, waarbij impactvolle praktijkcases worden beloond.

Hoe werkt het?

Schrijf je in voor 8 augustus via het aanmeldformulier op deze pagina en blokkeer 23 september in jouw agenda. Wij maken een selectie van de inzendingen en wie weet bemachtig jij een plekje om te spreken op het event voor aanstormend spreektalent. Als dank voor jouw deelname nodigen wij je uit voor de trainingsdag op 9 september. Tijdens deze dag leert een docent  jou om jouw presentatie skills te verbeteren.

Videopitch

Wij ontvangen graag een videopitch van minimaal 2 en maximaal 6 minuten waarin jij een korte presentatie geeft aan de hand van 2 t/m 5 slides over jouw favoriete onderwerp binnen recruitment / arbeidsmarktcommunicatie. Daarnaast zouden we het fijn vinden als je jezelf even kort voorstelt. Wij zijn natuurlijk erg benieuwd wie jij bent en wat je doet.

Banner spreektalent

Tips voor jouw videopitch

Wij kunnen het ons goed voorstellen dat je als nieuwe of beginnend spreker nog weinig presentaties hebt gegeven. Daarom delen wij graag nog een aantal tips voor jouw videopitch:

#1 Goede voorbereiding is het halve werk

Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent. Wat wil je gaan vertellen? Schrijf je verhaal goed uit zodat je precies weet wat je gaat vertellen.  Doe dit altijd in je eigen woorden.

#2 Kijk in de camera

Stel je zelf eens voor... je zit in een zaal en de spreker kijkt continu naar de grond. Daar word je toch niet blij en enthousiast van. Iedereen vindt het prettiger om aangekeken te worden. Dit geldt niet alleen in een zaal, maar ook wanneer je vanuit huis iets presenteert.

#3 Wees bewust van je non-verbale communicatie

De combinatie van non-verbale én verbale communicatie is essentieel om te kunnen overtuigen. Tijdens een presentatie gaat het dus niet alleen om wat je zegt, maar ook om hoe je iets zegt. Probeer tijdens het presenteren een open, actieve en overtuigende houding aan te nemen. 

#4 Neem de video op terwijl je staat

Wanneer je staat kun je overtuigender presenteren. Om een zelfzekere indruk te maken ga je met beide voeten stevig op de grond staan. Je voeten staan lichtjes uit elkaar ongeveer ter hoogte van je schouders en wijzen naar voor. Ga zeker niet wiebelen van de ene voet op de andere. Zorg er voor dat je gewicht gelijk verdeeld is over beide voeten. Let op: ga dus niet ijsberen, met je armen over elkaar staan of met je handen in je broekzak staan. Dit zijn ook weer tekenen van non-verbale communicatie (punt 4).

#5 Geniet ervan!

We kunnen het ons voorstellen dat je het een beetje spannend vindt om de video op te nemen. Wat vooral belangrijk is: geniet ervan en laat zien dat je het leuk vindt!

Andere interessante blogs

Header - voor wie

Voor wie schrijf je die vacaturetekst eigenlijk?

/
Voor wie schrijf je die vacaturetekst eigenlijk? In deze blog gaan we in op jouw doelgroep en wat daadwerkelijk relevant is voor hen.
Header summerclasses

Heb jij onze summerclasses al gezien?

/
Dit is hét moment om te investeren in jouw arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. Daarom organiseren wij deze 5 summerclasses.
RKO- header

Meet je prestaties met recruitment KPI's

/
We gaan in op de meest gangbare recruitment KPI's. Hierbij geven wij een sneakpreview van het Recruitment Kengetallen Onderzoek 2021.
Header- AMC plan

Zelf een arbeidsmarktcommunicatieplan opstellen?

/
Zelf een arbeidsmarktcommunicatieplan opstellen? In deze blog lees je waarom dit van belang is en welke 14 stappen je hierbij kunt aanhouden.
Header- blog young professionals

Young professionals werven op basis van skills

/
Wat zijn de trends voor young professionals op de arbeidsmarkt en hoe werf je jongeren op basis van skills? Je leest het in deze blog.
Header - Blog Diana

Hoe steel je de show tijdens het sollicitatiegesprek?

/
Hoe steel je de show tijdens het sollicitatiegesprek? In dit artikel lees je 5 tips die je hierbij kunnen helpen.
Header Bootcamp of Leergang AMC

Bootcamp of Leergang Arbeidsmarktcommunicatie?

/
Twijfel je tussen de bootcamp- of leergang arbeidsmarktcommunicatie? In deze blog hebben wij de verschillen voor je op een rijtje gezet.
Header webinar

Webinar 'Succesvol werven in (en na) de zomer!'

/
Bekijk hier de replay van het webinar 'Succesvol werven in (en na) de zomer

Waarom de Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie nuttig is voor arbeidsmarktcommunicatie en recruitmentprofessionals

/
Er zijn zoveel arbeidsmarktcommunicatie- en recruitmentopleidingen die je kunt volgen waardoor het lastig is om een keuze te maken. In deze blog vertellen we je waarom onze Bootcamp ideaal is voor jou als arbeidsmarktcommunicatie of recruitmentprofessional.