Heb jij nog nooit op een event gesproken? Maar staat dit op jouw bucketlist? Of kom je wel eens bij een event en denk je: dit kan ik beter? Dan is dit jouw kans!

Het event voor aanstormend spreektalent

Op 23 september organiseren wij het event voor aanstormend spreektalent. Als nieuwe of beginnend spreker krijg jij de mogelijkheid om over jouw favoriete onderwerp in het recruitment- en/of arbeidsmarktcommunicatievakgebied te spreken.

De hoofdprijs

De hoofdprijs is spreken als gastspreker bij een training van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie én een event van Werf&. Werf& is hét online platform op het gebied van werving en selectie in Nederland. Werf& wil recruiters en arbeidsmarktcommunicatiespecialisten informeren en inspireren, onder meer met verhalen op de website, maar ook met evenementen als Werf& Live. Sinds 2016 is Werf& bovendien initiatiefnemer van de Werf& Awards, waarbij impactvolle praktijkcases worden beloond.

Hoe werkt het?

Schrijf je in voor 8 augustus via het aanmeldformulier op deze pagina en blokkeer 23 september in jouw agenda. Wij maken een selectie van de inzendingen en wie weet bemachtig jij een plekje om te spreken op het event voor aanstormend spreektalent. Als dank voor jouw deelname nodigen wij je uit voor de trainingsdag op 9 september. Tijdens deze dag leert een docent  jou om jouw presentatie skills te verbeteren.

Videopitch

Wij ontvangen graag een videopitch van minimaal 2 en maximaal 6 minuten waarin jij een korte presentatie geeft aan de hand van 2 t/m 5 slides over jouw favoriete onderwerp binnen recruitment / arbeidsmarktcommunicatie. Daarnaast zouden we het fijn vinden als je jezelf even kort voorstelt. Wij zijn natuurlijk erg benieuwd wie jij bent en wat je doet.

Tips voor jouw videopitch

Wij kunnen het ons goed voorstellen dat je als nieuwe of beginnend spreker nog weinig presentaties hebt gegeven. Daarom delen wij graag nog een aantal tips voor jouw videopitch:

#1 Goede voorbereiding is het halve werk

Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent. Wat wil je gaan vertellen? Schrijf je verhaal goed uit zodat je precies weet wat je gaat vertellen.  Doe dit altijd in je eigen woorden.

#2 Kijk in de camera

Stel je zelf eens voor... je zit in een zaal en de spreker kijkt continu naar de grond. Daar word je toch niet blij en enthousiast van. Iedereen vindt het prettiger om aangekeken te worden. Dit geldt niet alleen in een zaal, maar ook wanneer je vanuit huis iets presenteert.

#3 Wees bewust van je non-verbale communicatie

De combinatie van non-verbale én verbale communicatie is essentieel om te kunnen overtuigen. Tijdens een presentatie gaat het dus niet alleen om wat je zegt, maar ook om hoe je iets zegt. Probeer tijdens het presenteren een open, actieve en overtuigende houding aan te nemen. 

#4 Neem de video op terwijl je staat

Wanneer je staat kun je overtuigender presenteren. Om een zelfzekere indruk te maken ga je met beide voeten stevig op de grond staan. Je voeten staan lichtjes uit elkaar ongeveer ter hoogte van je schouders en wijzen naar voor. Ga zeker niet wiebelen van de ene voet op de andere. Zorg er voor dat je gewicht gelijk verdeeld is over beide voeten. Let op: ga dus niet ijsberen, met je armen over elkaar staan of met je handen in je broekzak staan. Dit zijn ook weer tekenen van non-verbale communicatie (punt 4).

#5 Geniet ervan!

We kunnen het ons voorstellen dat je het een beetje spannend vindt om de video op te nemen. Wat vooral belangrijk is: geniet ervan en laat zien dat je het leuk vindt!

Andere interessante blogs

Checklist voor startende recruiters

Download hier de checklist voor startende recruiters

/
Download hier de checklist voor startende recruiters: een handig hulpmiddel bij het opbouwen van een solide basis in het vakgebied.
Regeren is vooruitzien

Regeren is vooruitzien - het belang van een strategische blik op recruitment

/
Het investeren in een arbeidsmarktcommunicatieplan verdien je dubbel en dwars terug, In deze blog 10 redenen waarom.

Download hier het E-book over Recruitment Marketing Automation

/
Download hier het E-book Recruitment Marketing Automation: Dit is jouw gids om kennis te maken met marketing automation toegepast op recruitment
Header - Q&A

Antwoord op al jouw vragen over de Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie!

/
Wij hebben Marion de Vries - docent van de Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie - vragen gesteld waar jij graag een antwoord op wil krijgen.
Rapport verloopcijfers 2023

Download rapport 'Verloopcijfers 2023'

/
Download hier het rapport 'Verloopcijfers 2023'
Blog - 10 tips voor succesvolle arbeidsmarktcommunicatie

Download Whitepaper '10 tips voor succesvolle arbeidsmarktcommunicatie'

/
Download hier de gratis whitepaper '10 tips voor succesvolle arbeidsmarktcommunicatie in 2024'
meest gelezen blogs 2023

Top 5 meest gelezen blogs 2023: Terugblik Academie voor Arbeidsmarktscommunicatie

/
Het jaar 2023 zit er bijna weer op. Tijd voor een terugblik naar onze meest gelezen artikelen van dit jaar.
Header winnend plan

Zo schrijf je een winnend arbeidsmarktcommunicatieplan

/
‘Arbeidsmarktcommunicatieplan’. Met dat woord versla je gegarandeerd iedereen in een potje Scrabble, maar ook in the war for talent trek je ermee aan het langste eind. In dit artikel leggen we uit hoe dat zit.
Header-vierluik-eb

Waarom deze tatoeage een masterclass in employer branding is

/
Goede employer branding begint en eindigt met rugdekking van je mensen; zonder dat val je door de mand.