Organische (ook wel onbetaalde) social media uitingen hebben niet meer het primaire doel om jouw sollicitanten te werven. De 'algoritmes' van social media zijn op zoek naar storytelling, relevantie, waardevolle informatie, employer branding en community building. Door hierop te focussen kom jij als organisatie boven aan de pagina's van jouw doelgroep. Alleen, hoe doe je dat goed?

Banner - Recruitment Marketing

Vertel het verhaal van jouw organisatie

Veel organisaties zijn geneigd om alleen maar open vacatures te posten. Dit is voor de volgers van de social media kanalen saai en het algoritme spreekt dit niet aan. Beter vertel je als organisatie je verhaal. Begin bij de 'why' van jouw organisatie en werk vanuit daar een verhaal lijn uit. Waarom bestaat jouw organisatie, wat zijn de doelen en wat wil het bereiken? Heeft een openstaande vacature spoed? Ga dan voor adverteren op social media.

Wees relevant

Heeft jouw post de juiste timing? Zijn je posts niet te algemeen? Geef tips over hoe je als verpleegkundige (als dat het werkveld van jouw organisatie is) het beste kan solliciteren in plaats van algemene tips over solliciteren. Dit is specifiek, onderscheidend en daardoor relevant.

Deel waardevolle content

Deel in posts hoe salaris van de openstaande vacature is opgebouwd, waarom een collega de organisatie écht heeft verlaten en waarom de nieuwe collega er zit. Dit zorgt ervoor dat jouw doelgroep kan bepalen of zij of hij bij de organisatie past, buiten alleen gekwalificerd voor de functie te zijn. Dit zorgt voor meer intrinsieke motivatie om de baan te krijgen en minder waste in de sollicitaties.

Employer Branding

Zorg er ook voor dat jij als organisatie up-to-date bent en er een huisstijl staat die herkenbaar, opvalt en onderscheidend is. Laat ook zien aan de hand van video's of content van medewerkers, klanten en stakeholders hoe zij jouw zien als werkgever. Laat niet alleen het positieve zien, maar laat ook zien wanneer iets fout gaat en hoe jullie dat als organisatie oppakken. Bij elke organisatie gaat er wat mis en het is oprecht en transparant om dat op een goede manier te delen.

Bouw een community

De meeste recruiters hebben een talent pool, maar hoe mooi is het om dit uit te bouwen aan de hand van social media? Maak downloads, e-books, video's en andere leuke content samen met jouw online community. Zo zorg je voor instroom van nieuwe contacten en betrokkenheid van bestaande. Extra voordeel krijg je door je community met elkaar in contact te brengen, zo bouw je aan een ijzersterk netwerk!

Andere interessante blogs

Header - Q en A over Leergang Loopbaanprofessional

Q&A over de Leergang Arbeidsmarktgedreven Loopbaanprofessional

/
Wij hebben docent Larissa Lodewijk vragen gesteld over de Leergang Arbeidsmarktgedreven Loopbaanprofessional waar jij graag antwoord op wilt krijgen.
Header - haal meer uit S&S

Haal meer uit sourcing en search

/
Een abonnement op LinkedIn Recruiter verandert je niet direct in een ervaren sourcer. We gaan in op hoe je meer haalt uit Sourcing & Search.
Header - jong talent

Het behouden van jong talent

/
Op iedere werkvloer vind je verschillende generaties. Maar hoe zorg je ervoor dat je jong talent behoud? Je leest het in deze blog.
Header-SVWBE-4

Verschillen in werving tussen recruitmentbureaus en corporates

/
In deze blog gaan we in op de verschillen die aan het licht komen tussen bureaus en corporates in de ‘De Stand van Werven 2021- België'.
Blog - Waarom moet je Google Analytics gebruiken als recruiter

Waarom moet je Google Analytics gebruiken als recruiter?

/
Hoe weet je of jouw vacatureteksten opleveren wat ze zouden moeten of leveren? Het antwoord op dit probleem is: Google Analytics.
Header - Waarde EB

Ben jij een van de Belgische wervingsprofessionals die employer branding niet op waarde schatten?

/
Employer branding kan het verschil maken tussen personeelstekort en succesvolle werving. Hoe en waarom? Dat lees je in deze blog.
Header Liesbet

Even voorstellen: onze nieuwe docent Liesbet de Rouck

/
Wij hebben vakexpert Liesbet de Rouck bij het docententeam mogen verwelkomen. Wij stellen haar in deze blog graag voor.
Replay webinar - 10 inhoudelijke tips voor startende recruiters

Replay webinar '10 inhoudelijke tips voor startende recruiters'

/
Bekijk hier de replay van het webinar '10 inhoudelijke tips voor startende recruiters'
Header - replay webinar 10 meest gestelde vragen over amc

Webinar '10 meest gestelde vragen over arbeidsmarktcommunicatie'

/
Bekijk hier de replay van het webinar ' De 10 meest gestelde vragen over arbeidsmarktcommunicatie'