Een video is misschien wel dé manier om jouw potentiële medewerker een kijkje in je organisatie te geven. Video zegt meer dan duizend worden en trekt sneller de aandacht. Wist je dat 60% van de mensen liever een video bekijkt dan een tekst leest? Er zijn veel mogelijkheden om video in te zetten voor jouw recruitment, in deze blog noemen we er drie.

Voordat je aan de slag gaat met video’s voor jouw recruitment moet je je altijd afvragen wat precies de boodschap is die je wilt overbrengen en wie je wilt bereiken. Zodra je dat op papier hebt, kun je gaan nadenken of video hier het juiste medium voor is. Is dat zo? Dan kun je kijken welk type video je kan gaan inzetten. Hieronder lichten we er drie toe:

1.    Vacaturevideo

Een vacaturevideo is een video ter ondersteuning van de vacature. Een vacaturevideo is aangrijpender dan een vacaturetekst en toont de belangrijkste punten van de vacature. In een vacaturetekst staan natuurlijk ook de standaardeisen. maar bij een vacaturevideo gaat het vooral om de functie-eisen waar veel waarde aan wordt gehecht. In deze vacature video zie je hoe Buijtels op een buitengewone manier kijkt, communiceert en handelt.

2.    Werkgeversvideo

Met een werkgeversvideo kun jij je employer brand sterk neerzetten. Je geeft potentiële kandidaten een sfeerimpressie van hoe het is om voor jou te werken. In zo'n video is het belangrijk dat je de kernwaarden van jouw bedrijf naar voren laat komen. Hieronder zie je een voorbeeld van een werkgeversvideo van Deloitte. Wat zij met dit filmpje duidelijk willen maken, is dat je bij hen een baan hebt met impact.

3.    Testimonial

Het werkt goed om je eigen medewerkers aan het woord te laten in een video, hun mening is authentiek. Zij kunnen namelijk uit eigen ervaring vertellen hoe ze het werken voor jou als werkgever ervaren. Je hoeft dus ook geen acteurs in te huren en kunt de video inhouse produceren. Hieronder een voorbeeld van een testimonial video van Picnic. Bij Picnic vinden ze het belangrijk om op zoek te gaan naar passende oplossingen die de status quo doorbreken. Dit hebben ze mooi verwerkt in de onderstaande video.

Nog meer tips

#1 Gebruik humor

Tegenwoordig wordt er steeds vaker humor toegepast in vacaturevideo’s en dit blijkt goed te werken. Let op! Kies hier alleen voor als dit ook bij de bedrijfscultuur past. Bekijk hier voorbeelden van vacaturevideo’s met humor.

#2 Zet in op verschillende kanalen

De video’s kun je op verschillende kanalen distribueren. Denk hierbij aan social media, je eigen website, vacaturewebsites, werken-bij websites of advertenties. Analyseer op welke kanalen jouw video het best past. Hierbij is het belangrijk om het doel en de doelgroep in gedachten te houden.

#3 Ondertitel je video’s

Zorg ervoor dat je video’s ondertiteld zijn. Hierdoor zijn je video’s namelijk beter vindbaar en kunnen je video’s ook zonder geluid bekeken worden.

Andere interessante blogs

A&O blog

Van theorie naar praktijk: masterclasses helpen gemeenten met werving én retentie

/
Het A&O fonds Gemeenten heeft samen met de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie masterclasses ontwikkeld, specifiek gericht op de uitdagingen binnen de gemeentelijke sector.

Download hier het E-book '20 redenen om in 2024 te investeren in employer branding'

20 redenen om in 2024 te investeren in employer branding Yes,…
LinkedIn Recruiter

Do's en don'ts van LinkedIn Recruiter

/
In deze blog delen wij de do's en don'ts van LinkedIn Recruiter: een onmisbare gids voor recruitmentprofessionals.
Header-vooroordelen

Met deze methoden houd je het sollicitatiegesprek vooroordeel-vrij

/
Mensen zitten vol vooroordelen. Hoe zorg je ervoor dat je deze niet meeneemt in gesprekken met kandidaten? Je leest het in deze blog.
Wat is referral recruitment

Wat is referral recruitment?

/
Wat is referral recruitment nou precies en hoe belangrijk is het? In deze blog lees je alles wat jij wil weten over referral recruitment.
Onboarding

Verbeter jouw onboarding op basis van deze 5 punten

/
Wat mag niet missen in een onboarding? In deze blog lees je 5 punten die aanwezig zijn in iedere uitstekende onboarding.
Webinar 'Wat moet ik als recruiter of AMC-pro met AI?

Webinar 'Wat moet ik als recruiter of amc-pro met AI?'

/
Meld je aan voor de replay van het webinar 'Wat moet ik als recruiter of AMC-pro met AI?
Checklist voor startende recruiters

Download hier de checklist voor startende recruiters

/
Download hier de checklist voor startende recruiters: een handig hulpmiddel bij het opbouwen van een solide basis in het vakgebied.
Regeren is vooruitzien

Regeren is vooruitzien - het belang van een strategische blik op recruitment

/
Het investeren in een arbeidsmarktcommunicatieplan verdien je dubbel en dwars terug, In deze blog 10 redenen waarom.