Een video is misschien wel dé manier om jouw potentiële medewerker een kijkje in je organisatie te geven. Video zegt meer dan duizend worden en trekt sneller de aandacht. Wist je dat 60% van de mensen liever een video bekijkt dan een tekst leest? Er zijn veel mogelijkheden om video in te zetten voor jouw recruitment, in deze blog noemen we er drie.

Voordat je aan de slag gaat met video’s voor jouw recruitment moet je je altijd afvragen wat precies de boodschap is die je wilt overbrengen en wie je wilt bereiken. Zodra je dat op papier hebt, kun je gaan nadenken of video hier het juiste medium voor is. Is dat zo? Dan kun je kijken welk type video je kan gaan inzetten. Hieronder lichten we er drie toe:

1.    Vacaturevideo

Een vacaturevideo is een video ter ondersteuning van de vacature. Een vacaturevideo is aangrijpender dan een vacaturetekst en toont de belangrijkste punten van de vacature. In een vacaturetekst staan natuurlijk ook de standaardeisen. maar bij een vacaturevideo gaat het vooral om de functie-eisen waar veel waarde aan wordt gehecht. In deze vacature video zie je hoe Buijtels op een buitengewone manier kijkt, communiceert en handelt.

2.    Werkgeversvideo

Met een werkgeversvideo kun jij je employer brand sterk neerzetten. Je geeft potentiële kandidaten een sfeerimpressie van hoe het is om voor jou te werken. In zo'n video is het belangrijk dat je de kernwaarden van jouw bedrijf naar voren laat komen. Hieronder zie je een voorbeeld van een werkgeversvideo van Deloitte. Wat zij met dit filmpje duidelijk willen maken, is dat je bij hen een baan hebt met impact.

3.    Testimonial

Het werkt goed om je eigen medewerkers aan het woord te laten in een video, hun mening is authentiek. Zij kunnen namelijk uit eigen ervaring vertellen hoe ze het werken voor jou als werkgever ervaren. Je hoeft dus ook geen acteurs in te huren en kunt de video inhouse produceren. Hieronder een voorbeeld van een testimonial video van Picnic. Bij Picnic vinden ze het belangrijk om op zoek te gaan naar passende oplossingen die de status quo doorbreken. Dit hebben ze mooi verwerkt in de onderstaande video.

Nog meer tips

#1 Gebruik humor

Tegenwoordig wordt er steeds vaker humor toegepast in vacaturevideo’s en dit blijkt goed te werken. Let op! Kies hier alleen voor als dit ook bij de bedrijfscultuur past. Bekijk hier voorbeelden van vacaturevideo’s met humor.

#2 Zet in op verschillende kanalen

De video’s kun je op verschillende kanalen distribueren. Denk hierbij aan social media, je eigen website, vacaturewebsites, werken-bij websites of advertenties. Analyseer op welke kanalen jouw video het best past. Hierbij is het belangrijk om het doel en de doelgroep in gedachten te houden.

#3 Ondertitel je video’s

Zorg ervoor dat je video’s ondertiteld zijn. Hierdoor zijn je video’s namelijk beter vindbaar en kunnen je video’s ook zonder geluid bekeken worden.

Andere interessante blogs

Header - Oma

Laat Oma maar thuis

/
Leren hoe je jouw selectiegesprekken een hoge voorspellende waarde geeft? Download dan het rapport 'Laat Oma maar thuis'
Header RMA

Van overtuigen naar verleiden met Recruitment Marketing Automation

/
Hoe Isabelle Westra de Tweedaagse Recruitment Marketing Automation heeft ervaren.
Header - uitverkocht

Aanstaande editie van Leergang Recruitment uitverkocht

/
De Leergang Recruitment met start op 19 september is uitverkocht. Schrijf je nu in voor de volgende editie in november!

Het belang van een goede on-boarding

/
In dit artikel lees je tips hoe je jouw pre-boarding en on-boarding proces kunt inrichten voor een goede start van jouw nieuwe medewerker.

Vacatureteksten wel of niet publiceren als PDF?

/
Publiceer jij je vacatures als PDF? Wij hebben in deze blog de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

De 10 voordelen van referral recruitment

/
Het inzetten van medewerkers voor het vervullen van vacatures biedt veel voordelen. Het via via werven is dan ook bij veel organisaties een belangrijke manier om nieuwe medewerkers te werven. Wij hebben tien voordelen op een rij gezet.

Wat is arbeidsmarktcommunicatie?

/
Goede arbeidsmarktcommunicatie is essentieel om de juiste doelgroep te bereiken. Maar wat is het nou eigenlijk? Je leest het in deze blog.
Blog: wat is een recruiter?

Wat is een recruiter?

/
Op het Google zoeknetwerk is "Wat is een recruiter" één van de meest gezochte zinnen als we praten over recruitment (gemiddeld tussen de 100-1.000 zoekopdrachten per maand).  In deze blog gaan we in op alles wat er gegoogled wordt rondom de term "recruiter".
Blog: voor wie schrijf je die vacaturetekst?

Voor wie schrijf je die vacaturetekst eigenlijk?

/
Voor wie schrijf je die vacaturetekst eigenlijk? In deze blog gaan we in op jouw doelgroep en wat daadwerkelijk relevant is voor hen.