Een video is misschien wel dé manier om jouw potentiële medewerker een kijkje in je organisatie te geven. Video zegt meer dan duizend worden en trekt sneller de aandacht. Wist je dat 60% van de mensen liever een video bekijkt dan een tekst leest? Er zijn veel mogelijkheden om video in te zetten voor jouw recruitment, in deze blog noemen we er drie.

Voordat je aan de slag gaat met video’s voor jouw recruitment moet je je altijd afvragen wat precies de boodschap is die je wilt overbrengen en wie je wilt bereiken. Zodra je dat op papier hebt, kun je gaan nadenken of video hier het juiste medium voor is. Is dat zo? Dan kun je kijken welk type video je kan gaan inzetten. Hieronder lichten we er drie toe:

1.    Vacaturevideo

Een vacaturevideo is een video ter ondersteuning van de vacature. Een vacaturevideo is aangrijpender dan een vacaturetekst en toont de belangrijkste punten van de vacature. In een vacaturetekst staan natuurlijk ook de standaardeisen. maar bij een vacaturevideo gaat het vooral om de functie-eisen waar veel waarde aan wordt gehecht. In deze vacature video zie je hoe Buijtels op een buitengewone manier kijkt, communiceert en handelt.

2.    Werkgeversvideo

Met een werkgeversvideo kun jij je employer brand sterk neerzetten. Je geeft potentiële kandidaten een sfeerimpressie van hoe het is om voor jou te werken. In zo'n video is het belangrijk dat je de kernwaarden van jouw bedrijf naar voren laat komen. Hieronder zie je een voorbeeld van een werkgeversvideo van Deloitte. Wat zij met dit filmpje duidelijk willen maken, is dat je bij hen een baan hebt met impact.

3.    Testimonial

Het werkt goed om je eigen medewerkers aan het woord te laten in een video, hun mening is authentiek. Zij kunnen namelijk uit eigen ervaring vertellen hoe ze het werken voor jou als werkgever ervaren. Je hoeft dus ook geen acteurs in te huren en kunt de video inhouse produceren. Hieronder een voorbeeld van een testimonial video van Picnic. Bij Picnic vinden ze het belangrijk om op zoek te gaan naar passende oplossingen die de status quo doorbreken. Dit hebben ze mooi verwerkt in de onderstaande video.

Nog meer tips

#1 Gebruik humor

Tegenwoordig wordt er steeds vaker humor toegepast in vacaturevideo’s en dit blijkt goed te werken. Let op! Kies hier alleen voor als dit ook bij de bedrijfscultuur past. Bekijk hier voorbeelden van vacaturevideo’s met humor.

#2 Zet in op verschillende kanalen

De video’s kun je op verschillende kanalen distribueren. Denk hierbij aan social media, je eigen website, vacaturewebsites, werken-bij websites of advertenties. Analyseer op welke kanalen jouw video het best past. Hierbij is het belangrijk om het doel en de doelgroep in gedachten te houden.

#3 Ondertitel je video’s

Zorg ervoor dat je video’s ondertiteld zijn. Hierdoor zijn je video’s namelijk beter vindbaar en kunnen je video’s ook zonder geluid bekeken worden.

Andere interessante blogs

Header-arbeidsmarktgedreven loopbaanprof

Dit is waarom elke coach zou moeten kiezen voor een arbeidsmarktgedreven aanpak

/
Arbeidsmarktgedreven loopbaanprofessionals zijn de oplossing voor de huidige krapte. In dit artikel lees je waarom en hoe jij er een wordt!
Header - geboortejaar STAP

Zo zag het geboortejaar van het STAP-budget eruit

/
Op 1 maart 2022 heeft de overheid het STAP-budget in het leven geroepen. Wij blikken terug op het geboortejaar van deze subsidie.
header- recruitment

Beginnend recruiter? Deze 3 tips van een expert mag je niet missen!

/
Onze docent Dorien Waasdorp heeft talloze tips voor beginnende recruiters die je niet mag missen. Welke dat zijn lees je in dit artikel.

Dit zijn de 5 meest gelezen berichten van het jaar 2022

/
Het jaar 2022 zit er weer op. Tijd voor een terugblik naar onze meest gelezen artikelen van dit jaar.
Header - verloopcijfers

Download rapport 'Verloopcijfers 2022'

/
Download hier het rapport 'Verloopcijfers 2022'
Header nieuwe tarieven

Nieuwe tarieven per 1 januari 2023

/
Vanaf 1 januari 2023 hanteren wij nieuwe tarieven voor onze trainingen. In dit artikel vind je de nieuwe tarieven en lichten we je de reden van deze prijswijziging toe.
Header - verzuim

Ziekteverzuim bereikt recordhoogte van meer dan 5%

/
Als organisatie kun je veel doen om langdurige uitval te voorkomen. Wil je weten hoe? De tips lees je in dit artikel.
Header - 10 recruitment trends 2023

Download Whitepaper '10 belangrijkste recruitment trends voor 2023'

/
Download hier de gratis whitepaper '10 belangrijkste recruitment trends voor 2023'
Header- Sint

Je bent nooit te oud om te leren

/
Je bent nooit te oud om te leren, dus waarom laat je jezelf niet op een e-learning trakteren? Profiteer tot 6 december van 25% korting.