Een video is misschien wel dé manier om jouw potentiële medewerker een kijkje in je organisatie te geven. Video zegt meer dan duizend worden en trekt sneller de aandacht. Wist je dat 60% van de mensen liever een video bekijkt dan een tekst leest? Er zijn veel mogelijkheden om video in te zetten voor jouw recruitment, in deze blog noemen we er drie.

Voordat je aan de slag gaat met video’s voor jouw recruitment moet je je altijd afvragen wat precies de boodschap is die je wilt overbrengen en wie je wilt bereiken. Zodra je dat op papier hebt, kun je gaan nadenken of video hier het juiste medium voor is. Is dat zo? Dan kun je kijken welk type video je kan gaan inzetten. Hieronder lichten we er drie toe:

1.    Vacaturevideo

Een vacaturevideo is een video ter ondersteuning van de vacature. Een vacaturevideo is aangrijpender dan een vacaturetekst en toont de belangrijkste punten van de vacature. In een vacaturetekst staan natuurlijk ook de standaardeisen. maar bij een vacaturevideo gaat het vooral om de functie-eisen waar veel waarde aan wordt gehecht. In deze vacature video zie je hoe Buijtels op een buitengewone manier kijkt, communiceert en handelt.

2.    Werkgeversvideo

Met een werkgeversvideo kun jij je employer brand sterk neerzetten. Je geeft potentiële kandidaten een sfeerimpressie van hoe het is om voor jou te werken. In zo'n video is het belangrijk dat je de kernwaarden van jouw bedrijf naar voren laat komen. Hieronder zie je een voorbeeld van een werkgeversvideo van Deloitte. Wat zij met dit filmpje duidelijk willen maken, is dat je bij hen een baan hebt met impact.

3.    Testimonial

Het werkt goed om je eigen medewerkers aan het woord te laten in een video, hun mening is authentiek. Zij kunnen namelijk uit eigen ervaring vertellen hoe ze het werken voor jou als werkgever ervaren. Je hoeft dus ook geen acteurs in te huren en kunt de video inhouse produceren. Hieronder een voorbeeld van een testimonial video van Picnic. Bij Picnic vinden ze het belangrijk om op zoek te gaan naar passende oplossingen die de status quo doorbreken. Dit hebben ze mooi verwerkt in de onderstaande video.

Nog meer tips

#1 Gebruik humor

Tegenwoordig wordt er steeds vaker humor toegepast in vacaturevideo’s en dit blijkt goed te werken. Let op! Kies hier alleen voor als dit ook bij de bedrijfscultuur past. Bekijk hier voorbeelden van vacaturevideo’s met humor.

#2 Zet in op verschillende kanalen

De video’s kun je op verschillende kanalen distribueren. Denk hierbij aan social media, je eigen website, vacaturewebsites, werken-bij websites of advertenties. Analyseer op welke kanalen jouw video het best past. Hierbij is het belangrijk om het doel en de doelgroep in gedachten te houden.

#3 Ondertitel je video’s

Zorg ervoor dat je video’s ondertiteld zijn. Hierdoor zijn je video’s namelijk beter vindbaar en kunnen je video’s ook zonder geluid bekeken worden.

Andere interessante blogs

Header - gen z

5 verrassende inzichten voor iedereen die generatie Z wil werven

/
De generatie die nu de arbeidsmarkt op komt is compleet anders dan de vorige generatie. In deze blog delen wij een aantal inzichten. 
Header - recruitmentvideo's

3 types recruitment video die jij kunt inzetten

/
Er zijn veel mogelijkheden om video in te zetten voor jouw recruitment. In deze blog noemen we drie types, waaronder een werkgeversvideo.
blog-schaarste

Recruiters blijven extreem schaars

/
Recruiters blijken enorm schaars te zijn, meldt recent onderzoek. Is er nog wel hoop voor wie op zoek is naar recruiters?
Header Referral

Hoe zet je een referral programma op?

/
Het is verstandig om goed na te denken over de opzet van je referral programma. Waarom en hoe? Dat lees je in deze blog.
Header-WhatsApp

5 voordelen van WhatsApp gebruiken in je werving

/
Bellen vinden kandidaten tegenwoordig al snel een struikelblok. WhatsApp kan dan een oplossing zijn. Maar wat zijn precies de voordelen van WhatsApp in je werving en selectie? In dit artikel benoemen we er 5. 

Win een gratis e-learning!

/
Win een gratis e-learning tijdens Demo_Day op donderdag 9 juni.
Header - werkgeluk

De relatie tussen werkgeluk en employer branding

/
Dit artikel beschrijft de relatie tussen werkgelukkige medewerkers en de kracht van het werkgeversmerk. Beiden worden door elkaar versterkt.
Header- STAP

Mbo’ers, dertigers en zorgmedewerkers staan vooraan in de rij bij STAP-budget

/
Tijdens de tweede aanvraagperiode voor het STAP-budget was, net als tijdens de eerste ronde, het budget binnen een mum van tijd op.
Header BAMC of LAMC

Bootcamp of Leergang Arbeidsmarktcommunicatie?

/
Twijfel je tussen de bootcamp- of leergang arbeidsmarktcommunicatie? In deze blog hebben wij de verschillen voor je op een rijtje gezet.