13 jaar geleden is de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie opgericht door Martijn Hemminga en Geert-Jan Waasdorp met de eerste Leergang Arbeidsmarktcommunicatie. Inmiddels is de Academie uitgegroeid tot veruit de grootste opleider op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie, recruitment en mobiliteit. Onze opleidingen kan je als open inschrijving bij ons volgen maar ook samen met jouw team als inhouse training. Met trots mogen wij vertellen dat wij dit voorjaar de 25e Leergang Arbeidsmarktcommunicatie met groot succes hebben afgerond. Deze leergang was dit voorjaar volledig uitverkocht en de deelnemers kijken met veel enthousiasme terug op een succesvolle en leerzame vijfdaagse leergang.

In 13 jaar veel veranderd

In deze 13 jaar is er zowel qua opzet als inhoud veel veranderd bij deze leergang. Zo zijn we in 2006 begonnen met een driedaagse leergang en deze is inmiddels uitgegroeid tot een vijfdaagse leergang inclusief 5 e-trainingen, een whatsapp groep en een telefonische intake. Het arbeidsmarktcommunicatie vakgebied is in deze 13 jaar onderhevig geweest aan grote veranderingen en daarin is de Academie natuurlijk meegegaan. De leergang wordt tweemaal per jaar georganiseerd en zelfs de inhoud van een leergang in het najaar is niet exact hetzelfde als die in het voorjaar. Dit omdat de docenten Marion de Vries, Martijn Hemminga, Melle Tuik en Silene Geuze, docenten zijn die dagelijks met hun vak bezig zijn en als geen ander weten wat de laatste trends zijn en dit ook meenemen in de training.

De leergang dit voorjaar

Voorafgaand aan de leergang vond er een persoonlijke telefonische intake met alle deelnemers plaats. Doel hiervan is om per deelnemer de professionele en persoonlijke uitdagingen en drivers op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie in kaart te brengen. Vervolgens hebben de deelnemers deelgenomen aan 4 opleidingsdagen met de onderwerpen Doelgroepgericht werven, Employee Relationship Management, Employer Branding en arbeidsmarktcommunicatiestrategie. Voorafgaand aan elke opleidingsdag volgden zij een webinar zodat de theorie alvast gedeeld kon worden en er tijdens de opleidingsdagen meer tijd was voor de praktijk. Uiterlijk bij de derde opleidingsdag zijn de deelnemers na gaan denken over hun eindopdracht. Deze was geheel afhankelijk van hun persoonlijke leerdoelen, wensen en ambities. Op dag 5 hebben zij deze eindopdracht gepresenteerd aan 2 docenten en hun medecursisten en elkaar voorzien van complimenten en feedback. Hiermee konden ze met een gedegen plan terug naar hun eigen organisatie om het daar in de praktijk te brengen. Alle 16 deelnemers hebben dit voorjaar de leergang succesvol afgesloten en ontvingen hun welverdiende certificaat. De dag hebben ze afgesloten met een diner om het te vieren en nog even gezellig na te praten.

Enkele ervaringen van onze deelnemers

Natuurlijk zijn wij na afloop benieuwd naar de ervaringen van onze deelnemers zodat wij de leergang kunnen blijven perfectioneren. Hieronder een kleine selectie van de ervaringen die wij van de deelnemers dit voorjaar hebben mogen ontvangen.

Mirona Hartman, Stichting Anton Constandse: "Ik heb de leergang als zeer positief ervaren wat betreft de inhoud, opzet en de expertise van de trainers! Intensieve dagen op een prettige locatie. Veel informatie is aangereikt, maar goed toepasbaar in de praktijk. Combinatie met E-learning modules, lesdagen en online presentatiestof geeft een mooie basis om verder mee te gaan. De afsluitende presentatie dag liet zien dat cursisten ieder een deel van arbeidsmarktcommunicatie eruit heeft gelicht en dat het vak zoveel interessante facetten heeft."

"Veel informatie is aangereikt, maar goed toepasbaar in de praktijk!"

Farida Heezen, Agium: "Leuke training die goed kan worden toegepast in de praktijk."

Wendy Groenleer, Louwman Group: "Ik vond het een hele leuke en vooral inspirerende cursus! De docenten weten waar ze het over hebben, kennen zowel de theorie als praktijk en dat is fijn."

"Ik vond het een hele leuke en vooral inspirerende cursus!"

Serena Pieterse, RENOLIT Nederland BV: "Ik vond het heel fijn om theorie in combinatie met praktijkvoorbeelden te krijgen. De opleiding is logisch opgebouwd waardoor het makkelijk te volgen is. Ook is het erg praktisch ingezet; het zet je aan het denken! Er wordt gestimuleerd om de theorie te vertalen naar de werkplek."

Wendy Verweij, DAS: "Leuke groep, enthousiaste en kundige docenten, goede vertaling van de theorie naar praktijkoefeningen, theoretische webinars vooraf zijn een fijne manier om voor te bereiden."

"Goede vertaling van de theorie naar praktijkoefeningen!"

Leonie Hartgers, Archipel Zorggroep: "Tijdens de leergang arbeidsmarktcommunicatie veel interessante informatie gekregen. Wat ook prettig was, is dat er een goede afwisseling zit in theorie en oefeningen. Daardoor leer je ook meer hoe je het in je eigen organisatie kan toepassen."

Video impressie Leergang Arbeidsmarktcommunicatie

8,2 op Springest

Na afloop van iedere leergang vragen wij de deelnemers om hun ervaringen te delen op de onafhankelijke vergelijkingssite Springest. Intussen hebben wij van 57 deelnemers een evaluatie mogen ontvangen en scoort de Leergang Arbeidsmarktcommunicatie gemiddeld een 8,2 waar we zeer trots op zijn.

Wil jij ook aan de slag met arbeids­markt­communicatie?

Dinsdag 24 september start de succesvolle Leergang Arbeids­markt­communicatie alweer voor de 26e keer. Intussen hebben we al ruim voldoende deelnemers voor doorgang en zijn we bijna uitverkocht. Dus wacht niet te lang met inschrijven. Lees meer, download de factsheet en/of schrijf direct in >>

Eerst even kennismaken met de leergang en de Academie? Meld je dan aan voor het gratis webinar 'Optimaliseer je werving met arbeidsmarktcommunicatie'.