Nu de eerste tekenen van herstel van de economie en arbeidsmarkt zijn ingetreden, hijsen steeds meer werkgevers voorzichtig de zeilen. Maar arbeidsmarktcommunicatie is de afgelopen jaren sterk veranderd. Van flexiblisering tot social media. Van sourcing tot candidate experience. Hoe kunt u juist nu effectief werken aan uw employer brand en online uw doelgroepen benaderen, bereiken en bewegen? [note color=”#FFFFFF”]Datum:  25 t/m 27 juni 2014 Arrangement incl. verblijf Locatie: Ermelo
Investering: € 2.395,- excl. BTW[/note]

In 2,5 dag alles over arbeidsmarktcommunicatie

In juni 2014 organiseert de Academie voor de zesde keer de Summercourse Arbeidsmarktcommunicatie. Tijdens deze 2,5 daagse bijeenkomst ontdekt u hoe u als werkgever het heft in handen neemt in de strijd om de beste kandidaten. Met een kleine groep deelnemers in een informele sfeer gaat u uitgebreid in op onderwerpen als werving, online recruitment, social media recruitment, employer branding, employee relationship management en strategie. Dankzij actuele voorbeelden en cases maakt u steeds actief de vertaalslag naar uw eigen praktijk en die van uw collega-deelnemers. Wie de Summercourse volgt, kan direct de volgende dag succesvol aan de slag met zijn operationele, tactische en strategische arbeidsmarktcommunicatie. De Summercourse is altijd actueel en sluit aan bij de laatste situatie en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. [column size=”1-2″ last=”0″ style=”0″]

Werkwijze

In een informele sfeer en met een kleine groep deelnemers worden alle mogelijkheden op het gebied van personeelswerving doorgenomen: van online werving tot employer branding en employee relationship management.

Inspirerende locatie op de Veluwe

De Summercourse Arbeidsmarktcommunicatie vindt plaats in de Heerlickheijd van Ermelo op de Veluwe.

Locatie van de Summercourse: De Heerlickheijd van Ermelo

[/column][column size=”1-2″ last=”1″ style=”0″]

Beoordeeld met een 8,8

Eerdere edities van de Winter- en Summercourse Arbeidsmarktcommunicatie zijn gemiddeld beoordeeld met een 8,8!

Download de brochure

Download de brochure van de Summercourse Arbeidsmarktcommunicatie met alle informatie overzichtelijk op een rij.

Programma Summercourse Arbeidsmarktcommunicatie

De Summercourse Arbeidsmarktcommunicatie wordt gegeven in een aaneengesloten periode van 2,5 dag. Start en afsluiting zijn zoveel mogelijk buiten de files om gepland.

Woensdag

15.00 uur Inchecken & ontvangst
15.30 uur Welkom, kennismaking en introductie van het programma
16.00 uur Deel 1: De basis
Wat maakt arbeidsmarktcommunicatie zo anders? Theoretische en praktische uiteenzetting van arbeidsmarktcommunicatie als spin in het web binnen de organisatie.
Deel 2: Werving
Concreet werven Het opstellen van een wervingsadvies aan de hand van het wervingsadvies (5 W’s). Het wervingsadvies geeft doelgroepinformatie voor de inhoud en mediakeuze voor vacatureteksten en wervingscampagnes. Ook krijgt u tips om een goede vacaturetekst te schrijven.
Ontspanning & opfrissen
20.00 uur Meet & eat In een informele setting genieten de aanwezigen van een diner terwijl ze nader kennismaken met de andere deelnemers.

Donderdag

08.00 uur Ontbijt
08.45 uur Terugblik en doornemen dagprogramma
Deel 3: Employee relationship management
Essentie van employee relationship management Wat is employee relationship management en wat zijn de voordelen? Hoe kunt u sociale media optimaal inzetten om bijvoorbeeld talentpools op te bouwen.
Break
Referral recruitment Wie weten nu beter hoe het is om bij u te werken als uw eigen medewerkers. Zij zijn de beste ambassadeurs die u kunt hebben en kunnen een grote bijdrage leveren aan uw werving en arbeidsmarktcommunicatie. Hoe zet u een goede
Lunch
Case: Wervingsplan In groepjes wordt er gewerkt aan het opstellen van een wervingsplan waarin al het geleerde tot nu toe wordt toegepast.
Ontspanning: boswandeling Samen met een oud-boswachter wordt een ontspannende wandeling gemaakt over de Veluwe.
Resultaten case: wervingsplan Presentatie van het wervingsplan aan elkaar.
Break
Deel 4: Employer branding
Employer branding Wat hebben binden & boeien, employer branding en employee relationship maangement met elkaar te maken? En hoe kunt u employer branding optimaal integeren binnen uw arbeidsmarktcommunicatie?
De recruitmentsite  De recruitmentsite is het belangrijkste middel binnen arbeidsmarktcommunicatie en employer branding. Wat kenmerkt een goede recruitmentsite, hoe belangrijk is een mobiele recruitmentsite en met welke strategische en tactische keuzes kunt u maken om meer rendement uit uw recruitmentsite te halen?
Ontspanning en opfrissen
20.00 uur Diner

Vrijdag

08.00 uur Ontbijt
08.45 uur Terugblik en doornemen dagprogramma
Deel 5: Strategie
Ken- en stuurgetallen van arbeidsmarkt(communicatie) Met welke cijfers prikkelt u de noodzaak om arbeidsmarktcommunicatie zichtbaar te maken. Hoe maakt u arbeidsmarktcommunicatie accountable en hoe optimaliseert u uw beleid met de juiste ken- en stuurgetallen?
Break
Van organisatiestrategie tot arbeidsmarktcommunicatieplan Hoe zorgt u voor een optimale aansluiting van arbeidsmarktcommunicatie, recruitment en HRM op de organisatiestrategie? Hoe ziet een arbeidsmarktcommunicatieplan eruit en hoe krijgt u intern draagvlak voor arbeidsmarktcommunicatie?
Eindcase Onder het genot van een lunch gaat u samen met de andere deelnemers actief aan de slag met de eindcase.
Resultaten eindcase Presentatie van de eindcase aan elkaar.
Afsluiting
15.15 uur Einde

Resultaat

Na afloop van de Summercourse Arbeidsmarktcommunicatie bent u in staat om:

 • uw arbeidspotentieel beter te bereiken, te benaderen en te bewegen;
 • de juiste wervingsboodschappen te kiezen;
 • meer rendement te halen uit uw personeelswerving;
 • zowel actieve als reactieve wervingskanalen op de juiste manier in te zetten;
 • employer branding te integreren binnen uw arbeidsmarktcommunicatiestrategie;
 • relaties aan te gaan en te onderhouden met uw arbeidsmarktdoelgroepen;
 • ken- en stuurgetallen aan de organisatiedoelstellingen te koppelen;
 • arbeidsmarktcommunicatie intern op de kaart te krijgen en te houden;
 • …en vooral: meer wervingssucces te halen.

Doelgroep

De Summercourse Arbeidsmarktcommunicatie is in het bijzonder geschikt voor:
 • (arbeidsmarkt)communicatiemedewerkers en – managers;
 • P&O medewerkers en – adviseurs;
 • (startende) recruiters;
 • consultants werving en selectie;
 • adviseurs (Arbeidsmarkt)communicatiebureaus;
 • media-adviseurs.

Ervaringen

Eerdere edities van de Winter- en Summercourse Arbeidsmarktcommunicatie zijn gemiddeld beoordeeld met een 8,8 op de onafhankelijke vergelijkingssite Springest. Ervaringen van enkele deelnemers: [quote style=”1″]

“Ik ben hier zo gevoed met nieuwe dingen, ik vind het fantastisch. Ik kan hiermee direct in de praktijk aan de slag.”
Fleur de Kler
Medisch Centrum Haagland

“Arbeidsmarktcommunicatie is meer een geheel geworden door deze cursus.”
Maaike Bosma
Damen Shipyards Group

“Prima snelheid, informatie, delen met mede cursisten, trainers met veel kennis uit de praktijk.”
Barbara van Laar
Erasmus MC

“Sommige onderwerpen zijn direct toepasbaar, heel fijn om volgende week gelijk aan de slag te gaan.”
Kathryn Sisson
CheckMark Labrecruitment

“Duidelijk, praktisch en vooral erg leuk.”
Sanne Slob
Steam

[/quote]

Praktische informatie

Deelnamekosten

De deelnamekosten voor de Summercourse Arbeidsmarktcommunicatie zijn € 2.395,- (excl. BTW). De kosten zijn inclusief:

 • Uitgebreide werkmap
 • 2 x overnachting
 • 2 x ontbijt, lunch en diner
 • Tussendoortjes en drankjes
 • Buspendel van en naar het hotel (voor OV-reizigers)
 • Deelnamecertificaat
 • Jaarabonnement op het vakmagazine over arbeidsmarktcommunicatie Werf&
 • Gratis toegang tot het vakevent De Wereld Werft in het jaar van deelname t.w.v. € 345,-

Locatie

De Summercourse vindt plaats in hotel de Heerlickheijd van Ermelo. Het hotel is prachtig gelegen in de Veluwse bossen en is zowel per auto als openbaar vervoer goed bereikbaar. Download hier uw routebeschrijving voor zowel de auto als het openbaar vervoer.

Docenten

Martijn Hemminga
Martijn Hemminga is adviseur, docent, spreker en auteur op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en employer branding. Vanuit zijn bedrijf Nr29 adviseert, begeleidt en helpt hij werkgevers op het gebied van arbeidsmarktbeleid en strategische arbeidsmarktcommunicatie. Hij opereert hierbij op het snijvlak van organisatie, communicatie en human resources. Op afstand helpt hij werkgevers via de in 2013 gelanceerde kennisbank en adviesdesk amcexpert.nl.
Op sites als Amcinfo.nl, Vacatureteksten.info, Referral-recruitment.eu, Interne-communicatie.info en WervingindeZorg.nl deelt Martijn zijn kennis en visie op het vakgebied. In 2012 verscheen het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand waar hij een van de auteurs van is.
Martijn Hemminga heeft samen met Geert-Jan Waasdorp eind 2006 de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie opgericht. Samen stonden zij begin 2008 aan de wieg van Werf&, vakmagazine over arbeidsmarktcommunicatie.
Marion de Vries
Marion de Vries is oprichter van The Reputationals, dat zich onder andere bezighoudt met de reputatie van organisaties (zoals NS, Ordina, Het Rijk, Schiphol, Triodos Bank) op de arbeidsmarkt. Activiteiten varieren van reputatie-onderzoek, (strategische) marktbewerkingsplannen, campagnemanagement en interim management.Zij was 14 jaar directeur van TBWA\Job Company (nu onderdeel van ACA/Jes) en in die periode voorzitter van SJP en de VEA vakgroep arbeidsmarktcommunicatie. Na de reclamebureaukant werkt ze nu veel aan opdrachtgeverskant en probeert die werelden bij elkaar te brengen. Want goede communicatie kan immers een verschil maken!

Download de digitale brochure

Summercourse-Arbeidsmarktcommunicatie-2014Alle informatie over de Summercourse Arbeidsmarktcommunicatie vindt u overzichtelijk in de digitale brochure? Download deze via onderstaand formulier.

 • Vanaf heden houden wij u op de hoogte van onze activiteiten via een tweewekelijkse nieuwsbrief. U kunt zich hiervoor te allen tijde afmelden.
DIRECT INSCHRIJVEN
VRIJBLIJVEND RESERVEREN