Sourcing- en mediastrategie

De keuze en inzet van media is van groot belang voor succesvolle arbeidsmarktcommunicatie. In deze online class leert u welke uiteenlopende media er zijn om doelgroepen te bereiken, benaderen en bewegen.

Online class
€ 195,- excl. BTW

Ontdek hoe u uw doelgroepen bereikt en benadert

Deze online class bestaat uit 6 verschillende modules waarin u leert hoe u tot een gedegen sourcing- en mediastrategie komt. U leert welke uiteenlopende media er zijn om doelgroepen te bereiken en te benaderen. U krijgt handvatten hoe u tot een goede mediakeuze komt, tips om media effectief en efficiënt in te kopen en te plannen. We staan uitgebreid stil bij de kracht en de verschillen van reactieve en proactieve wervingsmethodieken en leren u grip te krijgen op uw strategie middels  ‘de sourcing grid’. Tenslotte leert u hoe u alles samen kunt voegen tot een duurzame sourcing- en mediastrategie als onderdeel van uw arbeidsmarktcommunicatie- en/of recruitmentstrategie.

Deze online course is los te volgen, maar maakt ook onderdeel uit van de Leergang Arbeidsmarktcommunicatie.

Modules Sourcing- en mediastrategie

De online class Sourcing- en mediastrategie bestaat uit 6 modules:

 1. Essentie van media
 2. Essentie van sourcing
 3. Het medialandschap
 4. Doelgroepmediamatrix
 5. Het sourcingsgrid
 6. Mediaplanning

Na het volgen van deze online class:

 • kent u de essentie van media en sourcing;
 • kent u het medialandschap om te werven en om te bouwen aan uw employer brand;
 • weet u wanneer en hoe u uw doelgroepen kunt bereiken en benaderen;
 • weet u hoe u tot een mediakeuze komt en deze, indien nodig, inkoopt;
 • weet u hoe u de sourcing grid moet gebruiken;
 • weet u hoe u tot een goede sourcing- en/of mediastrategie komt.

Deze online class is in het bijzonder geschikt voor:

 • (startende) recruiters;
 • consultants werving & selectie;
 • P&o medewerkers en -adviseurs;
 • accountmanagers (arbeidsmarkt)communicatiebureaus;
 • accountmanagers media-exploitanten;
 • (arbeidsmarkt)communicatie medewerkers en -adviseurs.

Werkwijze

Deze online course bestaat uit een aantal modules met daarin lessen en volgt u wanneer het u uitkomt. U heeft 1 jaar toegang tot de online class. U bepaalt zelf wanneer u begint en wanneer u tussentijds stopt. Aan de hand van docentvideo’s, slides, artikelen en opdrachten krijgt u de stof aangereikt. Na iedere module kunt u aan de hand van een kleine test uw kennis testen, waarna u een volgende module kunt starten. Wanneer u vragen heeft, kunt u deze het eerste half jaar voorleggen aan de docenten per e-mail. Daarnaast kunt u met een van de docenten een telefonisch coachingsgesprek inplannen van een half uur in het eerste half jaar. Na het behalen van alle modules krijgt u een digitaal certificaat.

Deelnamekosten

De investering voor deze online class is € 195,00 (excl. BTW).

De kosten zijn inclusief:

 • 1 jaar toegang tot de online class
 • Het eerste half jaar online vragen voorleggen aan docenten
 • In het eerste half jaar een half uur telefonisch coachingsgesprek op een door u te bepalen moment
 • Deelnamecertificaat

Docenten

Martijn HemmingaMartijn Hemminga is adviseur, docent, spreker, auteur en ondernemer op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie, employer branding en recruitmenttechnologie. Vanuit zijn bedrijf Nr29 adviseert, begeleidt en helpt hij werkgevers op het gebied van employer branding en strategische arbeidsmarktcommunicatie. Hij opereert hierbij op het snijvlak van organisatie, communicatie en human resources. Op afstand helpt hij werkgevers via de in 2013 gelanceerde kennisbank en adviesdesk amcexpert.nl. In 2012 verscheen het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand waarvan hij een van de auteurs is.

Met initiatieven als Recruitmentsystemen.nl, Recruitmenttech.nl en het jaarlijkse Recruitment Tech Event en de Recruitment Tech Awards maakt hij de markt van recruitmenttechnologie inzichtelijk.

Martijn Hemminga heeft samen met Geert-Jan Waasdorp eind 2006 de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie opgericht. Samen stonden zij begin 2008 aan de wieg van vakblad en -site Werf&, vakmagazine over arbeidsmarktcommunicatie.

geert-Jan-100x100Geert-Jan Waasdorp is oprichter van Intelligence Group, het onderzoeks- en databureau gespecialiseerd in arbeidsmarktcommunicatie en recruitment, oprichter van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en de Hogeschool voor Recruitment

Met een nuchtere, onafhankelijke, praktische en feitelijke kijk op de arbeidsmarkt adviseert Geert-Jan werkgevers, variërend van doelgroepgerichte werving, employability tot en met internationale recruitmentvraagstukken. Altijd vanuit feiten, en geïnspireerd vanuit honderden succesvolle praktijkvoorbeelden. Hierdoor zijn werkgevers in staat om een wervingsaanpak te kiezen die het dichtste bij hen staat en tegelijkertijd zorgt dat zij effectiever en efficiënter in staat zijn om hun Instroom, doorstroom en uitstroom te organiseren.

In 2006 richtte hij samen met Martijn Hemminga de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie op. Hij is uitgever van http://www.werf-en.nl en auteur van o.a. ‘Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand’, ‘Recruitmentkengetallen 2013’, ‘Zo vind u een baan’ en ‘Schaarste bestaat niet’. Tevens heeft hij verschillende online instrumenten bedacht, te weten www.arbeidsmarktkansen.nl, www.vacatureverbeteraar.nl en www.globalrecruitmentchannels.com.

Kortom, Geert-Jan is ondernemer en leeft de arbeidsmarkt in al haar facetten.
http://www.linkedin.com/in/waasdorp, @waasdorpigi

DIRECT INSCHRIJVEN
VRIJBLIJVEND RESERVEREN