Live online classes voor arbeidsmarktcommunicatie- en recruitmentprofessionals

De coronacrisis zet de hele wereld op zijn kop. Ook jij als arbeidsmarktcommunicatie- en recruitmentprofessional staat voor de uitdaging om jouw proces volledig virtueel te maken. Daarbij is een aanvulling op kennis natuurlijk van harte welkom. Wij organiseren daarom vanaf 9 april iedere donderdag een live online class waarbij je in 1,5 uur door een expert wordt getraind over bijvoorbeeld remote recruitment, arbeidsmarkt- en recruitmentdata, recruitmenttooling en nog veel meer. Bekijk hieronder alvast de eerste 3 online classes die in de planning staan.

Live online class remote recruitment

Onvoldoende kennis over het online sollicitatie proces kan leiden tot veel afwijzingen in het proces, geen goede candidate experience, een te lange time-to-hire en een hogere cost-per-hire. Donderdag 9 april om 10 uur starten we af met de live online class remote recruitment. Rob van Elburg geeft je in de deze online class inzicht in hoe het remote sollicitatie proces eruit ziet en een gesprek gevoerd kan worden. Je krijgt direct handvatten voor het voeren van een goed online gesprek, de do’s en dont’s in het gesprek en inzicht welke methoden jou kunnen helpen bij een goed online sollicitatieproces.

Lees meer en/of schrijf je snel in, vol is vol >>

Live online class arbeidsmarkt- en recruitmentdata

Data (tabellen, cijfers, Excel, rapportages of dashboards) kan heel abstract zijn en erg lastig te vertalen naar de dagelijkse wervingspraktijk van vacatureteksten, candidate experience tot en met recruitmentplannen en presentaties aan hiring managers. Donderdag 16 april om 10 uur laat Geert-Jan Waasdorp 10 unieke databronnen zien waar je heerlijk uit kunt shoppen voor presentaties en recruitment doeleinden. Hij laat 5 manieren zien om met een beetje data heel veel impact te maken en hoe je met een paar quick wins data simpel kan vertalen naar impactvolle veranderingen in de werving.

Lees meer en/of schrijf je snel in, vol is vol >>

Live online class Recruitment Tech: Tools & trends

Onvoldoende kennis met betrekking tot het optimaal inzetten van recruitmenttooling kan productiviteitsverlies, geen goede candidate experience, een te lange time-to-hire en een hogere cost-per-hire tot gevolg hebben. Donderdag 23 april om 10 uur geeft Martijn Hemminga je inzicht in hoe het recruitment tech landschap eruit ziet en wat de laatste trends zijn. Je krijgt direct handvatten voor het inzetten van recruitmenttools, je leert hoe je het recruitmentproces optimaal kan faciliteren en welke tools jou gaan helpen met jouw recruitmentdoelen.

Lees meer en/of schrijf je snel in, vol is vol >>

Er volgen nog meer online classes

Er zijn nog voldoende ideeën voor de komende online classes waarbij we inspelen op de behoeftes die we op dit moment in de markt zien. Dus blijf onze opleidingskalender in de gaten houden of er onderwerpen tussen zitten waar jij meer van wilt. Of schrijf je in voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief zodat wij je op de hoogte kunnen houden.

 

Foto: pixabay.com

Webinar Beter werven in de zorg; Solidair met Zorg tijdens coronacrisis

In deze moeilijke tijd, is het mooi om te zien dat er veel mensen en organisaties zijn die zich sterk maken om elkaar waar mogelijk te helpen. Ook wij dragen graag ons steentje bij.

Wat kan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie doen?

Als ervaren opleidingsinstituut op het gebied van Arbeidsmarktcommunicatie en Recruitment hebben wij een hoop kennis in huis over hoe je ook in  moeilijke tijden de juiste mensen vindt en bindt. Op dit moment is de nood voor het vinden van mensen, zowel professionals als vrijwilligers, bij de verschillende zorginstellingen hoger dan ooit. Wij delen graag onze kennis met je over hoe je ook in deze tijden de juiste mensen bereikt om aan de slag te gaan binnen de zorg.

Gratis replay webinar Beter werven in de zorg tijdens de coronacrisis

Op donderdag 26 maart hebben wij een gratis webinar verzorgd. In dit webinar geeft docent Martijn Hemminga je concrete tips, tricks en voorbeelden waar je direct mee aan de slag kunt gaan. Ook is er ruimte om vragen voor te leggen. Heb jij en/of een collega 30 minuten voor het bekijken van de replay? Schrijf je dan hieronder in.* Je ontvangt dan volgende week de link om het webinar terug te kijken. 

Wij hopen op deze wijze de mensen werkzaam in de zorgsector een beetje te ondersteunen en wensen iedereen heel veel sterkte en gezondheid.

 

Foto: pexels.com

AvAC Nieuwsbericht - Update over trainingen in huidige corona situatie

Update over trainingen in huidige corona situatie

Gratis proeftraining Schrijven van Vacatureteksten

Door de COVID-19-crisis ziet voor iedereen het dagelijkse leven er anders uit. De meeste mensen werken thuis, kinderen zijn thuis, besprekingen en bijeenkomsten gaan niet door etc. Deze tijden vraagt van iedereen flexibiliteit en we proberen met elkaar de werkzaamheden te blijven uitvoeren en het allerbelangrijkste het virus zo snel mogelijk in te dammen en met zijn allen gezond te blijven.

Een mooie kans om te werken aan je ontwikkeling

Een periode die ook een mooie kans biedt om te werken aan je ontwikkeling. Onze fysieke trainingen kunnen door het Corona-virus voorlopig niet fysiek doorgaan maar we werken er hard aan om de meeste opleidingen en seminars zoveel mogelijk om te zetten naar live streams, om je zo te blijven voorzien van nieuwe kennis.  Misschien biedt  deze periode jou ook de kans om júist andere elementen eens goed aan te pakken. Iets dat mogelijk toch al op jouw verlanglijstje stond: bijvoorbeeld het verbeteren van het schrijven van goede en doelgroepgerichte vacatureteksten.

Er gaat nog veel mis…

In de praktijk gaat er nog veel mis met vacatureteksten. Uit de VacatureVerbeteraar blijkt dat 86% van de vacatureteksten een score van 40% of lager had en dus een onvoldoende scoorde. Met een score van 41-70 was 9% ‘matig’ en slechts 1% scoorde ‘goed’ (70+ score). De overige 4% kon niet worden ingedeeld. Genoeg ruimte om te verbeteren dus.

Online werken aan je teksten

Daarom hebben we iets nieuws ontwikkeld: met onze online vacaturetekst-trainingen til je jouw vacatureteksten in een aantal simpele stappen naar een hoger niveau. Naast een achttal modules, ieder compleet met eigen test, krijg je 24/7 toegang tot een compleet kennisportal, met trainingen, kennis en tools voor het creëren van de perfecte vacaturetekst. 

Meer weten over ons Kennisportal Vacatureteksten?

In deze video vertellen docenten Martijn Hemminga en Mariska Smits je kort wat je kan verwachten in de kennisportal Vacatureteksten.

Wil je eerst vrijblijvend kennis maken met de Kennisportal Vacatureteksten?

Meld je dan aan voor de gratis proeftraining Schrijven van Vacatureteksten. Je ontvangt in deze 30 minuten direct tips en advies voor het verbeteren van jouw vacatureteksten en een blik op wat je kan verwachten van de Kennisportal Vacatureteksten.

Steeds meer marketingtechnieken bij werving

Recruitment marketing staat tegenwoordig steeds prominenter op de agenda’s van wervingsprofessionals. Door de blijvende schaarste op de arbeidsmarkt, grijpen recruitment- en arbeidsmarktcommunicatieprofessionals steeds vaker naar conversiegestuurde arbeidsmarktcommunicatie om vacatures te vullen. 

It got knocked down, but it got up again…

In 2018 constateerden we in De Stand van Werven een opvallende daling in het belang van recruitment marketing ten opzichte van 2017. Wervingsprofessionals, in dienst van corporates, gaven aan dat zij recruitment marketing als minder belangrijke prioriteit beschouwden dan in het jaar ervoor. Mede door de blijvende schaarste, zien we in 2019/2020 nu een ommekeer: recruitment marketing is als prioriteit (+8%) gestegen onder wervingsprofessionals in dienst van corporates. 

Meten is weten

Een essentiële vraag is dan: hoe zijn die marketing tricks toepasbaar in de praktijk? Hierin speelt een eeuwenoude Nederlandse metafoor de hoofdrol: meten is weten. Door het persoonlijk benaderen van kandidaten en het direct meten van de resultaten, bijvoorbeeld in Google Analytics. Hiermee link je de resultaten van recruitment marketing direct met harde cijfers. 

Door dus direct de recruitment marketing uitingen te converteren, maak je uiteindelijk inzichtelijk welke kanalen het meest succesvol waren in het creëren van engagement. Uit De Stand van Werven blijkt dat Google (SEO/SEA) een toenemende rol speelt (+3%) als het gaat om het realiseren van wervingsdoelstellingen. Oftewel: rekening houden met leesbaarheid en vindbaarheid, aan de hand van Search Engine Optimatization, is steeds belangrijker in het schrijven van vacatureteksten. 

Het correct toepassen van marketing tooling levert in de dagelijkse recruitmentpraktijk dus waardevolle informatie op. Informatie die daarna gebruikt kan worden in het effectiever aanspreken van de doelgroep. 

[Bron: Figuur 2 uit De Stand van Werven 2019]

Voor bureaus ook een prioriteit

De onzekerheid in de markt is ook onder bureaus voelbaar (W&S, uitzenders, intermediairs, reclamebureaus, detacheerders en adviesbureaus). Dat resulteert in dezelfde opwaartse trend met betrekking tot recruitment marketing. Het toenemende belang wordt geïllustreerd door een stijging in prioriteit (2%) van 57% in 2018 naar 59% in 2019.

Voor beide sectoren en statistieken geldt dus dat recruitment marketing een aantoonbare rol speelt in de prioriteitsvervulling van de komende 18 maanden. Dat resulteert echter volgens De Stand van Werven niet in een directe, opzichtige groei aan klant- of directiekant. Aan bureaukant zien we een daling van 1% met betrekking tot het gooien van hoge ogen bij klanten, terwijl we aan directiekant een kleine groei van 3% zien. 

[Bron: Figuur 4 uit De Stand van Werven 2019]

Meer leren over de inzet van recruitment marketing?

Wil jij meer te weten komen over alle ins en outs van recruitment marketing? Kom dan naar de masterclass Recruitment Marketing op dinsdag 24 maart. Ervaren recruitment manager Heleen Stoevelaar neemt jou mee in een recruitment marketing-experience vol met tips, inspiratie en verbeteringen voor jouw eigen recruitment marketing-inzet. De masterclass leent zich ideaal om samen met jouw collega van HR, recruitment of communicatie te volgen en je kan dan ook nog eens gebruik maken van een combinatiekorting. Schrijf je nog snel in voor de masterclass op dinsdag 24 maart 2020.

 

Erken het belang van vacatureteksten en volg de gratis proeftraining

Martijn Hemminga is samen met Mariska Smits hoofddocent van de Kennisportal en blended workshop Vacatureteksten. Hij heeft een proeftraining gemaakt om je zo een eerste gratis en vrijblijvende kennismaking te geven. Hierin geeft hij advies voor het schrijven van goede en doelgroepgerichte vacatureteksten.

Het belang van een goede vacaturetekst

Natuurlijk onderkent elke recruitment- en arbeidsmarktcommunicatieprofessional als het gaat over vacatureteksten dat deze:

 • kwalitatieve sollicitaties opleveren
 • de vacature sneller vervullen
 • de wervingskosten verlagen
 • en bijdragen aan een sterk werkgeversmerk

In de praktijk kan er nog veel verbeteren aan de vacatureteksten

Helaas blijkt als we gaan kijken naar de praktijk dat ondanks dat iedereen het belang van het schrijven van goede doelgroepgerichte vacatureteksten inziet, dat dit toch niet altijd tot uiting komt in de vacatureteksten.

 • 91% van de vacatureteksten in Nederland scoort namelijk een onvoldoende
 • 53% van de kandidaten vindt vacatureteksten vaag
 • en 79% geeft aan dat de vacatureteksten concreter moeten zijn

Schrijf je nu in voor de gratis proeftraining Schrijven van Vacatureteksten

Wat kan je verwachten in deze proeftraining?

In deze proeftraining laat Martijn alvast wat ins en outs zien van wat je terug kan vinden in de Kennisportal Vacatureteksten, zoals:

 • snippets uit de 8 modules van de online training
 • snippets uit insight video’s
 • en hij vertelt wat meer over de complete inhoud van de Kennisportal Vacatureteksten

Je ontvangt in deze 30 minuten dus direct tips en advies voor het verbeteren van jouw vacatureteksten en een blik op wat je kan verwachten van de Kennisportal Vacatureteksten.

In 9 elementen inzicht van wat je kan verwachten

Hij geeft tijdens deze proeftraining in 9 elementen uit de 8 verschillende modules en de informatie in de artikelen, inzicht in wat je allemaal kan verwachten. Deze elementen ligt hij natuurlijk ook verder toe. De elementen zijn:

 • erken het belang van vacatureteksten
 • begin met de Vacature Intake (VI)
 • zorg voor een herkenbaar functietitel
 • structuur en volgorde
 • zo zoekt een actief zoekende op Google
 • Google for jobs
 • conversie verhogen met de vacaturetekst
 • vacaturetekst versus promo op social media
 • inclusief werven

Nog veel meer in de Kennisportal Vacatureteksten

De online training bestaat uit 8 modules die je na het afronden van iedere module met een test, afsluit met een certificaat. Maar in de Kennisportal is veel meer dan alleen de online training, nl.:

 • een toolbox met artikelen en praktische informatie zoals een checklist hoe je de intake kan doen, welke vragen je kan stellen, een  voorbeeld van woorden die juist mannen of juist vrouwen aanspreken en nog veel meer. Heel veel praktische informatie die je helpt bij het schrijven van goede vacatureteksten.
 • verdiepende insight video’s want er zijn natuurlijk continu nieuwe ontwikkelingen en daarvoor worden deze video’s gemaakt en gedeeld in de Kennisportal
 • een online community waar je vragen kan stellen aan de docenten maar ook aan de andere deelnemers
 • vacaturetekst Podcast waarin Martijn samen met Mariska Smits in gesprek gaat over vacatureteksten maar ook met andere mensen over hun ervaring met betrekking tot het schrijven van goede vacatureteksten
 • er is een nieuwsbrief die een aantal keer per jaar verschijnt met actuele informatie over het schrijven van vacatureteksten
 • en 2x per jaar is er een besloten seminar waarbij stil wordt gestaan bij de laatste actuele trends en cijfers op het gebied van het schrijven van vacatureteksten

De online training is met name in het begin interessant om een goede basis te krijgen maar vervolgens word je 365 dagen per jaar op de hoogte gehouden en kun je terecht in de Kennisportal. Dit zorgt ervoor dat je informatie op kan halen om ervoor te zorgen dat niet alleen vandaag maar ook morgen en overmorgen jouw vacatureteksten optimaal geschreven worden. Daarnaast is het optioneel mogelijk om jouw online abonnement op de Kennisportal Vacatureteksten uit te breiden met een workshop in Rotterdam of Utrecht waar je met een kleine groep aan de slag gaat. Daar ga je heel veel oefenen en krijg je feedback van de docenten en mededeelnemers. Natuurlijk is het ook mogelijk om je direct voor beide aan te melden.

Meer weten?

Wil jij meer weten over de Kennisportal Vacatureteksen of je direct aanmelden? Lees hier meer en/of schrijf je direct in>>

Wil jij meer weten over de Blended workshop Schrijven van Vacatureteksten of je direct aanmelden? Lees hier meer en/of schrijf je direct in>>

 

Foto: Pixabay.com