Eind november geeft docent Martijn Hemminga het webinar met '10 concrete zaken waar je in 2021 mee aan de slag moet'

Arbeidsmarktcommunicatie kan je helpen

In de huidige krappe arbeidsmarkt is het uitzetten van een vacature niet meer voldoende. Zelfs het benaderen en in beweging krijgen van kandidaten wordt lastiger. Gelukkig kan arbeidsmarktcommunicatie je hierbij helpen. Want met arbeidsmarktcommunicatie ben je niet alleen de vacature aan het verkopen, maar ben je ook bezig met het werkgeversmerk en met de juiste multimediale content voor jou interessante doelgroepen beetje bij beetje voor je te winnen.

Webinar Optimaliseer je werving met arbeidsmarktcommunicatie

Martijn Hemminga, mede-oprichter en docent van de Academie voor Arbeidsmarkt­communicatie verzorgt op diverse data het webinar ‘Optimaliseer je werving met arbeidsmarktcommunicatie’. Martijn geeft je tijdens dit webinar concrete tips hoe je jouw werving kan verrijken met arbeidsmarktcommunicatie. Aan de hand van tips en voorbeelden krijg je handvatten om de eerste stappen te zetten naar een volwaardige arbeidsmarktcommunicatie-aanpak. In dit webinar laat Martijn tevens zien hoe de Masterclass ArbeidsmarktcommunicatieLeergang Arbeidsmarktcommunicatie en Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie je hierbij ook kan ondersteunen. Deelname aan dit webinar is kosteloos en geheel vrijblijvend.

Schrijf je hieronder gratis in voor deelname aan het webinar en maak een keuze uit de data.

Waarom interessant voor jou?

Dit webinar is ideaal wanneer je meer wilt over het verrijken van jouw werving met arbeidsmarktcommunicatie of wanneer je benieuwd bent of de Masterclass ArbeidsmarktcommunicatieBootcamp Arbeidsmarktcommunicatie of Leergang Arbeidsmarktcommunicatie aansluit bij jouw leerwensen, organisatie of situatie. De docenten delen tijdens de leergang en bootcamp veel inspiratie uit de praktijk en de laatste trends op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Tijdens het webinar geeft Martijn je alvast een voorproefje.

Masterclass Arbeidsmarktcommunicatie

Dinsdag 28 mei tijdens de masterclass Arbeidsmarktcommunicatie leer je het verschil maken met arbeidsmarktcommunicatie. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a.  introductie in arbeidsmarktcommunicatie, doelgroep gerichte werving, employee relationship management, employer branding en arbeidsmarktcommunicatiestrategie. Met veel praktijkvoorbeelden. Lees hier meer en/of schrijf direct in ». Direct contact opnemen kan natuurlijk ook.

Leergang Arbeidsmarktcommunicatie

Dinsdag 24 september 2019 start alweer de 26e Leergang Arbeidsmarktcommunicatie. De meest complete opleiding op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie in Nederland. Tijdens deze leergang ontdek je hoe je het verschil maakt op de arbeidsmarkt. Deze leergang was dit voorjaar volledig uitverkocht.

De leergang bestaat uit 4 opleidingsdagen en een eindpresentatie op dag 5. Voorafgaand aan elke masterclass volg je een e-training waarin de belangrijkste theorie wordt besproken. Hierdoor ligt tijdens de opleidingsdagen de nadruk meer op de praktijk. Met best practices uit binnen- en buitenland, werken aan kleine opdrachten en cases voor de eigen organisatie. Lees hier meer, download de factsheet en/of schrijf direct in ».  Direct contact opnemen kan natuurlijk ook.

 

Bootcamp Arbeidsmarkcommunicatie

Donderdag 20 en vrijdag 21 juni 2019 gaat de negende succesvolle Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie van start. Deze twee dagen ga je intensief aan de slag met de arbeidsmarktcommunicatie van jouw organisatie en update je jouw kennis. Deze bootcamp scoort een 8,6 op de onafhankelijke vergelijkingssite Springest en was voorgaande keren al ruim voor aanvang uitverkocht. Lees hier meer, download de factsheet en/of schrijf direct in ».  Direct contact opnemen kan natuurlijk ook.

 

Van recruiter naar relevante gesprekspartner voor de directie?

Als recruiter ben je professional in je vak. Maar hoe word je een relevante gesprekspartner voor de directie? Naast het hebben van recruitmentskills, doet dit een beroep op andere vaardigheden. Van jou wordt visie en resultaat verwacht! Welke plek kan en wil je als organisatie innemen in de huidige en toekomstige arbeidsmarkt, hoe zorg je er voor dat technologie recruitment ondersteunt en hoe creëer jij met jouw recruitmentorganisatie een optimale candidate experience? Allemaal vragen die aan bod komen in onze Leergang Recruitment Advanced. In deze 2×2 daagse Advanced opleiding ga je samen met hoofddocent Koen Roozen en 5 andere docenten in op de actuele ontwikkelingen van het vak en een stapje verder als het gaat om Tech, KPI’s, strategie, planning en beïnvloeden. De docenten vertellen hieronder kort wat je deze vier dagen kan gaan verwachten.

 

Koen Roozen – Krachtenveldanalyse en projectmanagement

“Als je alleen een hamer hebt lijkt alles op een spijker (Maslow). Soms werkt het beter om iets vast te schroeven. Samen gaan we op zoek naar schroeven en spijkers en het gereedschap dat er bij hoort. Door te gaan naar de echte vraag, het echte probleem ontstaan nieuwe oplossingsrichtingen. En daarmee verdienen we onze plek aan de directietafel. We leren het interne spel te zien en zorgen dat we maximaal grip hierop krijgen. Door technieken uit projectmanagement toe te passen op recruitment buigen we recruitment om van kosten naar opbrengsten. Stakeholder analyse, succes & faalfactoren, business case, resultaat en voordelen. Het komt allemaal aan bod.”

Geert-Jan Waasdorp – Het wervingsadvies

“Waarom is het werven van 3.500 cybersecurityofficers de komende 2 jaar eenvoudiger dan ‘slechts’ 500 in dezelfde 2 jaar? Dit en vele andere wervingsvraagstukken gaan we met elkaar bespreken in het strategische wervingsplan. Naast de traditionele 6 W’s van een wervingsadvies, gaan we juist in op moeilijkere en strategischere keuzes. Beredeneerd vanuit data, realisme en ook lef. Lef dat je nodig hebt om succesvol nationaal en internationaal te werven. Het bewerken van de arbeidsmarkt beredeneert vanuit ‘drivers’, platforms, marktplaatsen, traffic en recruitment automation.”

Titia Wolf – Storytelling

“Wil je mensen daadwerkelijk tot actie bewegen? Wil je inspireren in plaats van informeren? Wil je vertellen welke kwaliteiten je hebt zonder jezelf op de borst te kloppen? Dan kan een goed verhaal erg overtuigend zijn, juist omdat het zowel het hoofd als het hart aanspreekt. Immers, wij nemen geen beslissingen op basis van rationale analyse, wij nemen beslissingen op basis van hoe die rationele analyse voelt. In de training Storytelling gaan we aan de slag met de kracht van verhalen en hoe die in te zetten in je dagelijkse werkpraktijk. Je krijgt praktische tools in handen voor het vangen, vormen en vertellen van verhalen en gaat de deur uit met een doelgericht verhaal.”

René Bolier – Recruitment Technologie

“In mijn onderdeel neem ik je mee in hoe technologie de beleving van de kandidaat en de effectiviteit van de recruiter en hiring manager exponentieel kan verbeteren. Na dit onderdeel ben je beter in staat een fantastische, effectieve online beleving te bouwen en leer je ook een veel succesvoller recruitment proces neer te zetten met behulp van technologie. Je wordt hierdoor beter in ‘demand generation’ (het creëren van behoefte naar jouw vacatures) en ‘proces’ (het omzetten van demand naar succesvolle, snelle hires). Jouw resultaat? Meer vacatures worden sneller en beter ingevuld wat leidt tot groei van de business.”

Marieke van Heek – Candidate experience en recruitmentmarketing

“Ik heb het geluk om een hele middag in het teken te zetten van de kandidaat. Tenslotte… wat moeten we als recruiters zonder kandidaten? Zo gek is dat niet eens in de huidige arbeidsmarkt. Kandidaten zijn veelal schaars goed. En essentieel! Dus hoe bereiken en verleiden we kandidaten en hoe houden we ze vast tot aan onboarding? Kortom; Recruitment marketing en candidate experience. Als je het mij vraagt de essentie van Recruitment!”

Hans Rademakers – Inspiratiecase, strategie en bezemwagen

“Ik neem je mee in de veranderende wereld van recruitment en deel mijn ervaringen over de jaren heen. De recruiter als kameleon die zich constant weet aan te passen aan markt, vraag en nieuwe generaties op de arbeidsmarkt. Wat maakt de markt complex of wie maakt de markt complex? Wij kijken outside in, maar kijkt jouw organisatie ook zo? Hoe laat je de doelgroepen en de interne stakeholders met elkaar connecten? Hoe krijg je begrip en support? Hoe neem je jouw collega’s mee in de veranderde wereld. Recruitment staat niet alleen, het is een team effort. Barrières overwinnen, je positie opeisen en werken met de realiteit van de dag. Mijn reis met hobbels en weerstanden maar ook met resultaat. En soms…..”

Nieuwsgierig geworden naar de Advanced leergang Recruitment?

11 maart gaat de Leergang Recruitment Advanced van start. Je gaat 4 dagen aan de slag met deze 6 docenten om te groeien van vakprofessional naar sterke gesprekspartner en beïnvloeder voor het management. Lees hier alle informatie en/of download de factsheet of schrijf direct in >>

Bijna 20 uur arbeidsmarktcommunicatietraining in 2 dagen

Twee maal per jaar organiseren wij de Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie. Dit voorjaar waren beiden volledig uitverkocht en een groot succes. De eerstvolgende bootcamp staat gepland op donderdag 7 en vrijdag 8 februari 2019. Het ziet er naar uit dat ook deze weer volledig uitverkocht zal zijn want inmiddels zijn er nog maar 6 plaatsen beschikbaar.

Enthousiaste reacties na afloop

Na afloop van de bootcamp ontvangen we altijd heel veel enthousiaste reacties die tevens op Springest geplaatst morgen worden. Dit waarderen wij natuurlijk enorm en is ook voor toekomstige deelnemers die graag evaluaties terug willen lezen enorm waardevol. Hieronder zijn een aantal van de reviews verzameld.

Nienke van Kortenhof, NCOI: “De Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven. Het is fijn om nu concreet aan de slag te kunnen met een gedegen marketingplan. De trainers zijn enthousiaste vakidioten, wat het een feestje maakt om van hen te leren.” 

“De Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven.”

Inge Dijkstra, PSR Group B.V.: “Je krijgt tijdens de bootcamp concrete handvatten om binnen jouw eigen organisatie met arbeidsmarktcommunicatie aan de slag te gaan. Je leert keuzes maken in het proces, in de opdrachten kun je direct je nieuwe strategie uitwerken. Het is met recht een bootcamp! 20 uur arbeidsmarktcommunicatie in 2 dagen maar dan ben je wel weer helemaal up-to-date. Als je denkt alles al te weten over arbeidsmarktcommunicatie dan heb je het mis. Zelfs met 7 jaar RC ervaring heb ik weer veel nieuwe inzichten opgedaan. Leuke groep, veel dynamiek, leren van elkaar. Mooie locatie, goed verzorgd en gepassioneerde docenten! Ik heb enorm veel zin om al het geleerde in de praktijk toe te passen, nu alleen nog tijd vrij maken :)”

“Als je denkt alles al te weten over arbeidsmarktcommunicatie dan heb je het mis.”

Thara Bakker, Erasmus MC: “Het zijn twee intensieve dagen (niet voor niets een bootcamp), maar je gaat met enorm veel inspiratie naar huis. De twee trainers hebben allebei veel ervaring waar je heel veel van kunt leren en geven je voldoende ruimte om vragen te stellen en mee te denken.” 

Hanneke van Vught, Woonwaard: “Ik heb echt 2 top dagen gehad. De 2 trainers (Marion en Marieke) zijn gepassioneerde vakvrouwen. Ik heb veel geleerd, ik ben geïnspireerd en ik heb nieuwe inzichten gekregen. Iedereen die meer wil leren over arbeidsmarktcommunicatie raad ik deze bootcamp aan!”

“Iedereen die meer wil leren over arbeidsmarktcommunicatie raad ik deze bootcamp aan!”

Joeri van Veen, Jeveka: “Tijdens de bootcamp wordt veel behandeld, dat goed bij elkaar aansluit. Er was een leuke mystery guest met een interessante case. De trainers zijn duidelijk deskundig en geven goede tips en antwoorden op vragen.”

Valentijn Bolhuis, TKP Pensioen: “De trainers zijn ervaren rotten uit de praktijk. Dat levert veel voorbeelden en best practices op. Waardevol vond ik het om met ze – en met de andere deelnemers – te sparren. Handig vond ik de actielijst, zodat je de week erop direct aan de slag kunt gaan met concrete acties.”

“De trainers zijn ervaren rotten uit de praktijk.”

8,7 op Springest

De Bootcamp Arbeids­markt­communicatie scoort gemiddeld een 8,7 op de onafhankelijke vergelijkingssite Springest. Daar kan je nog veel meer enthousiaste evaluaties bekijken.

Foto impressie

Om een indruk te krijgen van deze tweedaagse bootcamp, hieronder een selectie foto’s.

Samen met een collega

Veel deelnemers sluiten samen met een collega van HR, recruitment of communicatie aan zodat zij samen de arbeidsmarktcommunicatie van hun organisatie kunnen optimaliseren. De bootcamp leent zich hier bij uitstek voor en wij bieden dan tevens nog een interessant combinatietarief.

Ook aan de slag met jouw arbeids­markt­communicatie?

Donderdag 7 en vrijdag 8 februari vindt alweer de achtste BootcampArbeids­markt­communicatie plaats. Je gaat samen met de vakidioten Geert-Jan Waasdorp en Martijn Hemminga twee dagen intensief aan de slag met onderwerpen als werving, online recruitment, social media recruitment, employer branding, employee relationship management en strategie. De laatste 8 plekken zijn nog beschikbaar. Lees meer, download de factsheet en/of schrijf direct in en maak gebruik van de vroegboekactie die loopt t/m 31 december 2018 >>

Vroegboekactie

Schrijf uiterlijk 31 december 2018 in voor de Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie op 7 en 8 februari 2019 en ga gratis naar het Werf& Live event op 16 mei 2019.