Maak een vliegende start met Arbeidsmarktcommunicatie

Martijn Hemminga, mede-oprichter en docent van de Academie voor Arbeidsmarkt­communicatie, heeft op 6 september het gratis lunchwebinar ‘Een vliegende start met Arbeidsmarkt­communicatie’ verzorgd. Tijdens dit webinar geeft Martijn Hemminga je handvatten om met arbeidsmarktcommunicatie aan de slag te gaan. Ook vertelt hij je meer over onze Leergang Arbeidsmarktcommunicatie.

Onderwerpen

De onderwerpen die tijdens dit webinar aan bod zijn gekomen, zijn o.a.:

 • Wat is arbeidsmarktcommunicatie?
 • Doelstellingen van arbeidsmarktcommunicatie
 • Prioriteiten anno 2018
 • Vacaturetekstoptimalisatie
 • Recruitment Automation
 • Pre- en onboarding
 • Doorlopend meten verbondenheid
 • Referral Recruitment
 • Talentpools
 • Candidate Journey
 • Employer Storytelling
 • Leergang Arbeidsmarktcommunicatie

Waarom interessant voor jou?

Dit webinar is ideaal wanneer je meer wilt weten over bovenstaande onderwerpen of wanneer je benieuwd bent of de Leergang Arbeidsmarktcommunicatie aansluit bij jouw leerwensen, organisatie of situatie. De docenten delen tijdens de leergang veel inspiratie uit de praktijk en de laatste trends op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Tijdens het webinar geeft Martijn je alvast een voorproefje. Hij bespreekt het programma, leerdoelen en resultaten, stelt de docenten aan je voor, vertelt over de sfeer van de afgelopen leergangen en gaat in gesprek met een oud deelnemer die jouw vragen kan beantwoorden.

Meer weten over de Leergang Arbeidsmarktcommunicatie?

De Leergang Arbeidsmarktcommunicatie start donderdag 11 oktober. Lees hier meer, download de factsheet en/of schrijf direct in ».  Direct contact opnemen kan natuurlijk ook.

De replay van het webinar bekijken?

Schrijf je hieronder vrijblijvend in en krijg direct gratis toegang tot de replay van het webinar.

Prioriteiten in werving liggen bij corporates anders dan bij bureaus

Het invullen van vacatures is en blijft een topprioriteit in deze krappe arbeidsmarkt. De manier waarop vacatures worden ingevuld door werkgevers (profit en non-profit), is anno 2018 vooral door ‘arbeidsmarktcommunicatie’ en ‘employer branding’.

Vullen van vacatures heeft hoogste prioriteit bij directie

De corporate wervingsprofessionals (werkzaam bij werkgevers) stellen dat in 2018 ‘employer branding’ en ‘arbeidsmarktcommunicatie’ de grootste prioriteit hebben. De directie vindt het vooral belangrijk dat vacatures worden vervuld maar beaamt ook dat een goed employer brand en goede arbeidsmarktcommunicatie belangrijk zijn: deze drie staan dan ook het hoogste op de agenda in 2018.

Steeds meer wervingsprofessionals, maar nog steeds slechts minder dan een kwart, verwachten hoge ogen te kunnen gooien bij de directie met het verbeteren van de candidate experience. Ook het vasthouden van medewerkers (employee experience) wordt belangrijker. Bij een goede candidate experience maar slechte employee experience, komt er één kandidaat de organisatie binnen maar gaan er ook weer twee medewerkers weg. De beleving moet dus ook voor de huidige medewerkers positief zijn, iets dat ook positief werkt bij een referralstrategie en verklarend is voor het sterk toenemende belang van verbinden.

Verschillen tussen prioriteit bij corporates en bureaus

Wanneer we de prioriteiten van werkgevers en bureaus (W&S, uitzenders, intermediairs, reclamebureaus, adviesbureaus en detacheerders) vergelijken, is de conclusie dat bureaus gebruik maken van de laatste ontwikkelingen (werven in het heden) en dat werkgevers meer vertrouwen op bewezen instrumenten uit een recent verleden. Met ‘werven in het heden’ bedoelen we recruitment marketing, een doelgroepgerichte marktbewerking, het optimaliseren van het recruitmentproces, verbeteren van de candidate experience en lean recruitment. Anno 2018 zijn de innovators binnen het recruitmentvak de bureaus die aan het pionieren zijn met nieuwe ontwikkelingen.

Als we naar onderstaande figuur kijken, zien we dat bureaus ‘vacatureteksten verbeteren’ als hoogste prioriteit hebben, dus (zoals hierboven beschreven) werven in het heden. Het is geen directe factor waar de klanten van de bureaus op letten, daarom kun je hiermee als bureau geen hoge ogen gooien bij je klanten zoals onderstaande figuur laat zien.. Duidelijk is te zien dat alle facetten die onder de noemer ‘werven in het heden’ vallen bij bureaus hogere prioriteit hebben dan bij corporates (zie de figuur hierboven).

Aan de slag met Arbeidsmarktcommunicatie en employer branding?

Op 11 oktober start onze 24e Leergang Arbeidsmarktcommunicatie. De leergang bestaat uit 4 opleidingsdagen en een eindpresentatie op dag 5. Voorafgaand aan elke masterclass volg je een e-training van een uur waarin de belangrijkste theorie wordt besproken. Hierdoor ligt tijdens de opleidingsdagen de nadruk meer op de praktijk. Met best practices uit binnen- en buitenland, werken aan kleine opdrachten en cases voor de eigen organisatie. Dag 3 staat geheel in het teken van employer branding. Lees meer en/of download de factsheet >>

De Stand van Werven 2018

In januari en februari 2018 is een online enquête uitgezet onder de (nieuwsbrief)lezers van www.werf-en.nl en de contacten van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie, Intelligence Group en Nr29. Verder is de enquête actief gepromoot op social media zoals Twitter, Facebook en LinkedIn. Na schoning hebben in totaal 245 personen de vragenlijst correct en volledig ingevuld. Het hele onderzoek kun je hier downloaden. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Anja van Kemenade via 088 730 28  86.

Breaking Seminar: Referral Recruitment

Zoals we al een paar keer eerder beschreven wordt referral recruitment steeds belangrijker. Uit ons jaarlijks onderzoek De Stand van Werven bleek dat referral recruitment het meest effectieve wervingsmiddel is. Het is de grootste stijger in gebruikte wervingsmiddelen. Alleen LinkedIn wordt nog vaker gebruikt, maar als de lijn zich doorzet is dat volgend jaar wel anders.

Wervingsmiddelen 2018

Speel in op deze trend: Breaking Seminar

De boodschap lijkt ons duidelijk. We moeten met z’n allen meer met deze krachtige en effectieve manier van werven doen. Daarom organiseren we op donderdag 4 oktober 2018 in samenwerking met Werf& een Breaking Seminar Referral Recruitment.

Met referral recruitment zet je je medewerkers in om nieuwe mensen te werven. Het is zo effectief omdat het een eerlijke manier van werven is. Je eigen medewerkers weten als geen anders hoe het is om bij jouw bedrijf te werken. Als zij tevreden en enthousiast zijn over hun functie en werkgever, zullen zijn eerlijk hun positieve verhaal vertellen tegen de buitenwereld. Maar dit gaat niet vanzelf. Er gaat een heel traject aan vooraf wil je dit goed inzetten.

Dit seminar is interessant voor zowel grote als kleine organisaties. En of je nu nog helemaal geen referral programma hebt, of al een begin hebt gemaakt maar wilt weten hoe je kunt optimaliseren is dit seminar een mooie en laagdrempelige manier om je kennis op te halen. Een bomvolle dag met 3 inspirerence plenaire keynotes, 20 verdiepende breakouts met praktijkcases en 200 vakgenoten om te ontmoeten en je netwerk mee te verrijken. Praktische tips & tricks die je makkelijk kunt toepassen om je eerste stappen te maken naar een gedegen referral programma én om verder te bouwen.

Lees meer info of schrijf je in »