Volg onze online classes waar en wanneer het u uitkomt

Na de start in het najaar van 2013 met e-learning via online classes, biedt de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie momenteel al 4 online classes aan. Na inschrijving, ontvangt u 1 jaar toegang tot de online course en u bepaalt zelf waar en wanneer u deze volgt. Hieronder een overzicht van de actuele online classes.

Arbeidsmarktcommunicatieplan basis

Met een goed arbeidsmarktcommunicatieplan weet u de juiste medewerkers voor de organisatie aan te trekken en te behouden. Leer tijdens deze online class een duurzaam meerjaren en operationeel arbeidsmarktcommunicatieplan te maken. Lees meer en bekijk de video

Arbeidsmarktcommunicatieplan uitgebreid

U kunt de online class Arbeidsmarktcommunicatieplan nog verder uitbreiden met extra begeleiding. U krijgt niet alleen feedback na afloop, maar krijgt ook bij de start en tussentijds feedback via de telefoon. Daarnaast krijgt u een jaar lang toegang tot de online kennisbank amcexpert.nl met zo’n 300 documenten om uw arbeidsmarktcommunicatie te optimaliseren. Lees meer en bekijk de video

Campus recruitment

Hoe kunt u de beste studenten bereiken en bewegen om te solliciteren? Na deze online class kunt u campus recruitment veel doelgroepgerichter aanpakken, waardoor u meer dan een ‘fare share of market’ weet te verkrijgen. Lees meer

Online Searchen

Als recruiter kunt u eenvoudigweg niet meer om online recruitment heen. Tijdens deze online class leert u een goed zoekprofiel op te stellen, dit te vertalen naar concrete zoekopdrachten en hoe u kandidaten optimaal kunt benaderen. Lees meer

Sourcing- en mediastrategie

De keuze en inzet van media is van groot belang voor succesvolle arbeidsmarktcommunicatie. In deze online class leert u welke uiteenlopende media er zijn om doelgroepen te bereiken, benaderen en bewegen. Deze online course is los te volgen, maar maakt ook onderdeel uit van de Leergang ArbeidsmarktcommunicatieLees meer

Afsluiting Leergang Arbeidsmarktperspectief door arbeidsmarktkennis

Maandag 13 april werd de Leergang Arbeidsmarktperspectief door arbeidsmarktkennis voorjaar 2015 officieel afgesloten. Tijdens deze terugkomdag van de Leergang werden de ervaringen gedeeld, de eindopdracht gepresenteerd en tips uitgewisseld. Afsluitend ontvingen alle aanwezige deelnemers hun welverdiende certificaat van docent Marjoleine van den Broek en medeoprichter en docent Geert-Jan Waasdorp.

[button link=”https://www.arbeidsmarktcommunicatie.eu/recruitment/leergang-arbeidsmarktperspectief-door-arbeidsmarktkennis/” color=”custom” size=”small” type=”flat” shape=”square” target=”_self” title=”Leergang Arbeidsmarktperspectief door arbeidsmarktkennis” gradient_colors=”#002e62″ gradient_hover_colors=”|” accent_color=”#ffffff” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” shadow=”” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””]Leergang Arbeidsmarktperspectief door arbeidsmarktkennis[/button]

Succesvol

De docenten kijken terug op een succesvolle tweede leergang. Op 16 maart zijn ze van start gegaan met 23 enthousiaste deelnemers. In het najaar van 2014 was de eerste leergang tot stand gekomen. Reden was de vraag en behoefte uit de markt. “Het voor de cursisten praktisch bruikbaar maken van arbeidsmarktinformatie was voor zowel de docenten als de cursisten een mooie uitdaging.” verklaart docent Marjoleine van den Broek. “We hebben gewerkt met actuele cases van de cursisten waardoor kennis en vaardigheden die geleerd zijn in de cursus meteen voor de praktijk bruikbaar zijn gemaakt.” Intussen zijn er al 2 leergangen succesvol afgesloten.

Interesse?

Op dinsdag 22 september 2015 start de 3e editie van de Leergang Arbeidsmarktperspectief door arbeidsmarktkennis. Deze leergang bestaat uit 3 bijeenkomsten en wordt verzorgd in nauwe samenspraak met Intelligence Group. Doel van deze leergang is om arbeidsmarktkennis over te dragen en deze te vertalen naar kansen voor werkzoekenden, werkgevers en overheden. De docenten delen al hun geheimen hierover tijdens deze 2,5 daagse opleiding. Graag meer weten over deze leergang? Lees meer en/of download de factsheet. U kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen, 088 – 730 28 88. Inschrijven is al mogelijk.

Trots op certificaat

Op bovenstaande foto staan de deelnemers aan de Leergang Arbeidsmarktperspectief door arbeidsmarktkennis voorjaar 2015.
René Annema, Carla Bakker-van Rooijen, Manuel Dekker, Harry van der Duin, Helene Exarchos, Reneé van Geest-Foekens, Diderik Godding, Annie Grootnibbelink, Sandra Heikamp,  Marloes Krijger, Ramon van Oosten, Marcel Oostveen, Anniek Punt, Fré Sobel, Bas Terlouw, Carlijn Vis, Nicoline de Vries, René Wever, Ettina van der Wielen en René Annema.
Docenten: Marjoleine van den Broek en Geert-Jan Waasdorp.
Ontbrekend op de foto: Victor Kleveringa, Nathalie Rauscher, Willem van Rijssen en Jan Smits.

Eerste expertclass Succesvol werven binnen de participatiewet

De invoering van de Participatiewet per 1 januari 2015 heeft ook veel gevolgen voor werkgevers. Voor HR en recruitmentprofessionals is het dan ook belangrijk om te weten hoe zij daar zo goed mogelijk op in kunnen spelen. Afgelopen donderdag vond de eerste Expertclass Succesvol werven binnen de Participatiewet plaats.

[button link=”https://www.arbeidsmarktcommunicatie.eu/recruitment/succesvol-werven-binnen-de-participatiewet/” color=”custom” size=”small” type=”flat” shape=”square” target=”_self” title=”Expertclass Succesvol werven binnen de Participatiewet” gradient_colors=”#002e62″ gradient_hover_colors=”|” accent_color=”#ffffff” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” shadow=”” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””]Expertclass Succesvol werven binnen de Participatiewet[/button]

Succesvolle eerste expertclass over de Participatiewet

De invoering van de Participatiewet betekent dat er de komende 11 jaar 125.000 extra banen gecreëerd moeten worden om een groep op de arbeidsmarkt, die niet zelfstandig het minimumloon kan verdienen, aan de slag te helpen. Voor HR en recruitmentprofessionals een flinke uitdaging. Tijdens deze expertclass keken de docenten Geert-Jan Waasdorp en Duco Nijhuis samen met de deelnemers hoe ze hier succesvol op in kunnen spelen. Qua wervingsstrategie, maar ook als het gaat om de juridische en administratieve consequenties. Deze eerste expertclass was zeer succesvol. Deelnemers waren vaak verrast over de bijkomende consequenties van de Participatiewet. Dit bevestigde voor hun dan ook het belang van deelname aan deze expertclass. Na afloop gingen zij naar huis met een flinke dosis informatie over de Participatiewet waarmee ze aan slag konden voor hun eigen organisatie.

Trots op certificaat

De dag werd afgesloten met de uitreiking van de welverdiende certificaten aan de deelnemers aan deze eerste expertclass Succesvol werven binnen de participatiewet. Op bovenstaande foto van links naar rechts: Marjo Schoonderwoert, Marloes Mekelenkamp, Sanne Witting, Jenny van den Heuvel, Michel de Klein, Duco Nijhuis (docent) en Laura Bruggink.
Van links naar rechts voorste rij: Nathalie de Jong, Caroline van Alphen, Sandra de Graaf en Geert-Jan Waasdorp (docent). Afwezig op de foto: Ingrid Kok.

Interesse?

Ook geïnteresseerd in deelname aan de Expertclass Succesvol werven binnen de Participatiewet? Op donderdag 8 oktober 2015 staat de volgende training gepland. Download de factsheet met meer informatie en enkele tips of schrijf direct in.

Voorjaarsbrochure Academie valt vandaag op de mat

7 april 2015 – Vandaag valt bij 2.000 arbeidsmarktcommunicatie en recruitment professionals de voorjaarsbrochure 2015 van de Academie voor arbeidsmarktcommunicatie op de mat. Volgende week zullen nog eens ruim 12.000 professionals deze voorjaarsbrochure ontvangen.

Wij staan voor u klaar!

De Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie biedt u een ruime keuze uit praktische trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie & recruitment. Ons aanbod is heel divers. Van
workshops van een middag, tot verdiepende masterclasses, online classes en tweedaagse bootcamps. De brochure niet ontvangen? Ons aanbod voor de komende maanden kunt u bekijken in deze brochure.

Ons voorjaarsprogramma in de online brochure

Natuurlijk kunt u ons aanbod ook bekijken in onze online voorjaarsbrochure 2015 (opent in een nieuw venster). Hierin vindt u tevens gratis webinars, checklisten, interessante video-interviews, incompany mogelijkheden en informatie over onze docenten.

Mist u nog iets?

Mist u een training of schikt een datum niet, neem dan contact met ons op (088 – 730 28 88). Wij kijken graag samen met u wat de mogelijkheden zijn.

 

 

 

 

Interview met docent Heleen Stoevelaar

De docenten van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie zijn dagelijks bezig met arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. Het zijn allemaal professionals die niet alleen doceren, maar nog dagelijks betrokken zijn bij de materie in de praktijk. Deze keer een interview met onze docent Heleen Stoevelaar.

Waar gaat de Masterclass Employee relationship management over?

Tijdens de masterclass Employee relationship management leert u optimaal te werven via relatiemanagement. Vaak denken we dat werving alleen gaat over de vacature die nu vacant is. Het gaat juist ook om uw huidige personeel, uw oud medewerkers, de kandidaten die u niet nu maar wellicht pas over een jaar kan inzetten en inderdaad, óók om de vacature die u nu heeft. Zij zijn allemaal ambassadeurs van uw organisatie! Hoe houdt u contact met deze verschillende doelgroepen? Welke middelen zet u wanneer in? Hoe zorgt u dat u authentiek blijft en nieuwswaarde creëert welke écht gelezen wordt door uw doelgroep? Tijdens deze masterclass gaan we niet alleen de doelgroepen onderzoeken welke relevant zijn voor uw organisatie, ook zetten we de verschillende in te zetten middelen op een rijtje.

[button link=”https://www.arbeidsmarktcommunicatie.eu/arbeidsmarktcommunicatie/employee-relationship-management-amc-2/” color=”custom” size=”small” type=”flat” shape=”square” target=”_self” title=”Masterclass Employee relationship management” gradient_colors=”#002e62″ gradient_hover_colors=”|” accent_color=”#ffffff” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” shadow=”” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””]Masterclass Employee relationship management[/button]

Voor wie is deze masterclass onmisbaar?

Deze masterclass is onmisbaar voor iedereen die aan de slag gaat met het vraagstuk: werven voor de toekomst. Heeft u nu een wervingsbehoefte of pas over een jaar, zorg dat uw voorbereiding optimaal is. Deelnemers kunnen o.a. HR Managers, Recruiters, AMC specialisten of medewerkers van een HR Afdeling zijn.

Waarmee gaan de deelnemers naar huis?

Na afloop gaan de deelnemers naar huis met strategisch inzicht over employee relationship management en met praktische tips waar u de volgende dag mee kan starten. Niet alleen voor op dit moment openstaande vacatures maar ook met een strategisch plan voor de toekomst. Daarnaast vertel ik een aantal leuke ‘boevenstreken’ die u in kunt zetten.

Wie is Heleen Stoevelaar als zij niet doceert voor de Academie?

Heleen vertelt dat zij jaarlijks met veel plezier doceert bij een aantal open inschrijvingstrainingen van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie zoals de  masterclass Employee relationship management en de blended workshop Searchen & sourcen. Ook verzorgt zij regelmatig incompany trainingen zoals competentiegericht interviewen. Daarnaast is zij reeds 7 jaar werkzaam als zelfstandig Recruitment Consultant waarbij arbeidsmarktcommunicatie onmisbaar is. Zij voert hierbij opdrachten uit waarbij een grote wervingsbehoefte is en de doelgroep in kaart gebracht moet worden. Haar opdrachtgevers zitten in de retail, FMCG en business services. Verder is Heleen actief op Social Media, offline events, school en verzot op haar 2 prachtige dochters.