Uitreiking certificaat Leergang Arbeidsmarktcommunicatie najaar 2014

Donderdag 19 maart 2015 was het zover, de Leergang Arbeidsmarktcommunicatie najaar 2014 werd officieel afgesloten. Alle aanwezige deelnemers ontvingen tijdens de terugkommiddag hun welverdiende certificaat van medeoprichter en docent Martijn Hemminga.

Terugkommiddag

Tijdens de terugkommiddag wordt de Leergang Arbeidsmarktcommunicatie gezamenlijk afgesloten. De 16e editie hiervan vond plaats in het najaar van 2014. Monika Bick, een van de deelnemers, had ons voor deze middag uitgenodigd bij de Sociale Verzekeringsbank in Amstelveen. Het doel van de terugkommiddag is om te kijken naar de vorderingen die de deelnemers tot nu toe hebben gemaakt. Verder wordt er stilgestaan bij onderwerpen die de deelnemers graag nog een keer behandeld willen hebben. Onze ervaring is dat deelnemers het heel leuk vinden om elkaar weer even te zien en te horen hoe het een ieder is vergaan. Om de vertaalslag naar de praktijk te borgen, krijgen alle deelnemers ook nog een individueel coachingsgesprek de komende maanden.

Start Leergang Arbeidsmarktcommunicatie 2015

Morgen start alweer de 17e editie van deze succesvolle Leergang Arbeidsmarktcommunicatie met o.a. medewerkers van Veiligheidsregio Kennemerland, D&B The Facility Group, Autoriteits Consument & Markt, ThiemeMeulenhoff, Cooperatie Mastermate BA, CCV Holland B.V., Luchtverkeersleiding Nederland, Yourholding, KPN en Intelligence Group. Ook in het najaar van 2015 staat er weer een Leergang gepland met start op dinsdag 13 oktober, inschrijven is reeds mogelijk. U leert het complete vakgebied kennen tijdens 4 masterclasses, een online class, een terugkommiddag en een coachingsgesprek. Onze docenten maken samen met u actief de vertaalslag naar uw eigen praktijk aan de hand van actuele voorbeelden en cases. Kijk voor het programma, reacties van deelnemers, factsheet met alle informatie en een docentvideo op Leergang Arbeidsmarktcommunicatie. Bekijk in onze online brochure de video waarin 2 deelnemers vertellen over hun ervaringen met de leergang.

Trots op certificaat

Op bovenstaande foto staan de deelnemers aan de Leergang Arbeidsmarktcommunicatie najaar 2014.
Van links naar rechts: Jacqueline Middelbrink, Annemarie Kreuwel, Monika Bick, Lara Aangeenbrug, Carolien Kamphof, docent Martijn Hemminga en Marleijn de Groot. Medecursisten Dikra Asbaa, Corina Olde Benneker en Stephan Koster waren deze dag helaas verhinderd.

In de spotlight: Docent Rob van Elburg

De Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie werkt met topdocenten die dagelijks bezig zijn met arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. In dit interview zetten we docent en IT-professional Rob van Elburg in de spotlight.

Wat maakt Recruitment van IT-professionals momenteel actueel?

De toekomst is IT! Wie kan zich nog een organisatie voorstellen zonder website, internet, mobiele app & social media? Deze IT wordt gemaakt door IT-ers, een doelgroep die steeds schaarser wordt. De druk om tot goede IT-ers te komen wordt voor elke recruiter steeds groter. IT is van strategisch belang voor elke organisatie. Goede IT-ers zijn noodzaak. Het is aan de recruiter om de IT vacatures, ondanks deze schaarste, zo goed mogelijk in te vullen.

[button link=”https://www.arbeidsmarktcommunicatie.eu/recruitment/recruitment-van-it-professionals/” color=”custom” size=”small” type=”flat” shape=”square” target=”_self” title=”Blended workshop Schrijven van vacatureteksten” gradient_colors=”#002e62″ gradient_hover_colors=”|” accent_color=”#ffffff” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” shadow=”” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””]Expertclass Recruitment van IT-professionals[/button]

Waar gaat de expertclass Recruitment van IT-professionals over?

De expertclass Recruitment van IT-professionals gaat in op dit vraagstuk. In deze expertclass leert u IT veel beter begrijpen. U leert de IT begrippen kennen en kan deze toepassen in een organisatie. Ook leert u de IT-er beter kennen. Hoe ziet zijn arbeidsmarkt eruit? Welke keuzes kan deze maken? En hoe kunt u een nog betere gesprekspartner worden? Deze training levert u, behalve extra IT kennis, een schat aan hits & tips, do’s en don’t op, die morgen direct toe te passen zijn in uw werkzaamheden!

Voor wie is deze training onmisbaar?

Deze training is vooral gericht op Recruiters & HRM-ers die met IT-ers werken en IT en de specifieke doelgroep beter willen leren kennen, bijvoorbeeld om nog beter te werven in deze doelgroep.

Wie is Rob van Elburg?

Rob van Elburg is hierbij uw gids & trainer. LinkedIn noemt hem een top 10 power sourcer, in de IT encyclopedie staat hij omschreven als een must connect IT Recruiter. Event organisatie Bizzabo heeft hem geplaatst in de wereldwijde top 25 van most enganging HR speakers. Dit vanwege zijn kennis en ervaringen in het omgaan met IT talent.

Meer informatie of direct inschrijven?

Wilt u meer informatie over deze expertclass. Download dan de factsheet, tevens vindt u hierin praktische tips waarmee u direct aan de slag kunt. Direct inschrijven kan natuurlijk ook.

Qualified People: ‘Durf te investeren in goed personeel’ (video)

De Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie was te gast bij Qualified People in Gouda en interviewde Edwin Jansen, directeur. Tijdens dit interview vertelt Edwin Jansen onder meer wat Qualified People doet, waar de focus ligt en wat hij andere werkgevers kan aanbevelen.

Focus 2014 en 2015

Qualified People is al ruim 20 jaar een toonaangevende speler op het gebied van arbeidsbemiddeling, gespecialiseerd in de branches Maritiem & Offshore, Industriële Dienstverlening en de Energiesector. In 2014 lag de focus vooral op de kandidaten en het vinden van technisch talent in de markt. Voor 2015 willen ze zich met name richten op de klanten en het in contact brengen van de klanten en kandidaten met als doel de naamsbekendheid van Qualified People te verhogen. In het interview vertelt Edwin Jansen hoe ze dit hebben gedaan en gaan doen.

Investeringen worden vaak uitgesteld

De Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie heeft in 2013/2014 een incompany Leergang Arbeidsmarktcommunicatie verzorgd voor Qualified People. Qualified People heeft hiervoor gekozen omdat ze constant de kwaliteit van haar organisatie en medewerkers wil verbeteren. De tip die Edwin Jansen meegeeft aan werkgevers is: ‘Durf te investeren, voornamelijk in goed personeel’. Hij ziet namelijk vaak dat bedrijven twijfelen en daarom investeringen uitstellen en zo kansen missen. Gevolg is dat bedrijven achter de feiten aanlopen en het is lastig om dit in te halen.

Bekijk het interview met Qualified People

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan snel het video interview met Qualified People.

Gratis webinar: Succesvol invulling geven aan de participatiewet

De participatiewet is een feit en de kaders en regels zijn bekend. Aan de uitwerking van de wetgeving en deze kaders wordt momenteel hard gewerkt en hierover wordt veel voorlichting gegeven. Maar een aantal belangrijke vragen blijven open staan. De Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie heeft dit voorjaar een gratis webinar ingepland die antwoord geeft op vele vragen.

[button link=”https://attendee.gotowebinar.com/register/2669842195556744961″ color=”custom” size=”small” type=”flat” shape=”square” target=”_blank” title=”Gratis webinar: Succesvol invulling geven aan de participatiewet” gradient_colors=”#002e62″ gradient_hover_colors=”|” accent_color=”#ffffff” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” shadow=”” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””]Gratis webinar: Succesvol invulling geven aan de participatiewet[/button]

 

De Participatiewet: hoe geef ik daar succesvol invulling aan?

Tijdens dit webinar benoemt Geert-Jan Waasdorp verschillende onderwerpen en geeft hij een ‘snapshot’ van oplossingsmogelijkheden die er zijn voor organisaties die succesvol invulling willen geven aan de Participatiewet. Hierbij wordt geput uit de opzet en voorbeelden voor de expertclass ‘Succesvol werven binnen de participatiewet’ die op 9 april a.s. wordt verzorgd door  de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie.

Interesse?

Schrijf u dan in voor het gratis webinar op maandag 9 maart a.s. Kunt u niet aanwezig zijn bij het live webinar? Schrijf u dan toch gewoon in en ontvang toegang tot de replay.