Een van de best bewaarde geheimen binnen arbeidsmarktcommunicatie en recruitment is ‘Whatsapp’. De meest gebruikte app onder elk type talent op de Nederlandse arbeidsmarkt, maar nauwelijks ingezet door recruiters voor het bereiken, prikkelen, benaderen of communiceren met arbeidspotentieel. Eén van de belangrijkste redenen dat WhatsApp nog geen vlucht heeft genomen, is dat zakelijk en geautomatiseerd gebruik (in de vorm dat WhatsApp is gekoppeld aan bijvoorbeeld het ATS) niet is toegestaan. Maar functioneel gebruik als arbeidsmarktcommunicatiespecialist of recruiter kan natuurlijk wel. In dit eerste deel, 5 manieren waarop WhatsApp te gebruiken is bij werving.

1. Als sollicitatiegesprek

Verschillende IT bedrijven gebruiken de WhatsApp in de vorm van sollicitatiegesprek/interview. Het 1 op 1 gesprek vindt dan plaats in de vorm van een chat in plaats van een face to face interview. Dit is ingegeven doordat IT’ers in hun dagelijkse werkzaamheden ook vaak via de chat contact hebben met elkaar. Als het werk vanuit huis of op andere fysieke locaties voorkomt (bijvoorbeeld in het buitenland), gebeurt het regelmatig dat men elkaar maanden niet face-to-face spreekt. Chat is dan de meest gebruikte vorm van communiceren en derhalve volledig logisch om deze vorm ook als interviewvorm te gebruiken

2. Ingesproken video om te benaderen (hunten)

WhatsApp wordt steeds meer gebruikt om met kandidaten te communiceren. Zeker als deze relatie lauw of warm is. Maar u kunt WhatsApp ook uitstekend gebruiken om koud te hunten, in het geval dat u het telefoonnummer van een kandidaat heeft (weten te achterhalen). Uiteraard kunt u een berichtje sturen, maar het is zeer aan te bevelen om een klein filmpje te sturen waarmee u direct impact heeft en mensen enthousiast maakt. Daarbij is niet alleen de boodschap belangrijk, maar vooral ook de afzender. Wie heeft het meeste effect? De hiringmanager, een toekomstig collega, de CEO, een goeroe uit de organisatie of juist een knap uitziende recruiter. Dit zal per doelgroep anders zijn, maar wel belangrijk om over na te denken. En zeer effectief!

3. Jobalert

Personato gebruikt WhatsApp al als Jobalert. In uw specifieke functiegebied ontvangt u dan via de WhatsApp actuele en relevante vacatures. Een moderne manier om kandidaten snel en eenvoudig te informeren over vacatures. Hoe dit overeenkomt met het zakelijk gebruik dat WhatsApp toelaat is onduidelijk. Vooralsnog werkt de Jobalert nog uitstekend.

4. Solliciteren via WhatsApp

Talmark presenteerde op de Carerix Roadshow 2016 al de functionaliteit om met WhatsApp te solliciteren bij een bedrijf. Een eenvoudige functionaliteit die kan worden toegevoegd aan een vacature en die het laagdrempelig maakt voor kandidaten om te reageren. Vooral Mobile solliciteren wordt op deze manier een stuk eenvoudiger.

5. Aanmaken ‘talentpools’

Voor campus recruiters is WhatsApp een goudmijn als zij bijvoorbeeld voor elke studentenactiviteit die zij organiseren een WhatsApp groep aanmaken. Een echte no brainer! Of dat nu een businessdiner is of een businesscourse. Elke activiteit hoort een eigen WhatsApp groep te krijgen waarin u als recruiter of arbeidsmarktcommunicatiespecialist uw doelgroep blijft informeren en blijft communiceren over de mogelijkheden binnen de organisatie. Daarbij faciliteert u -mocht daar behoefte aan zijn- ook het contact tussen de studenten. Vanzelfsprekend kan dit ook 1 op 1 plaatsvinden met de echte ‘hipo’s’.

Leuke cases gebruik whatsapp? Wij horen het graag

Hou onze website in de gaten, binnenkort volgt deel 2 met nog 5 manieren waarin Whatsapp te gebruiken is voor employer branding, candidate experience, sourcingskanaal, talentpooling, verleiden etc. Ik kan me niet anders voorstellen dan dat dit kanaal, zeker als u weet dat het vrij eenvoudig is om achter de telefoonnummers van mensen te komen, een enorme vlucht gaat krijgen in de komende maanden. Ook geheel logisch… u wilt uw doelgroep bereiken en ze zitten massaal op WhatsApp. Als uzelf leuke cases heeft of andere manieren waarop u WhatsApp gebruikt in de werving, laat het ons weten.

[button link="https://www.arbeidsmarktcommunicatie.eu/recruitment/arbeidsmarkttrends-2017-2021/" color="custom" size="medium" type="flat" shape="square" target="_self" title="Seminar Arbeidsmarkttrends 2017-2021" gradient_colors="#002e62" gradient_hover_colors="|" accent_color="#ffffff" accent_hover_color="" bevel_color="" border_width="1px" shadow="" icon="" icon_divider="yes" icon_position="left" modal="" animation_type="0" animation_direction="down" animation_speed="0.1" class="" id=""]Seminar Arbeidsmarkttrends 2017-2021[/button]

Op de hoogte zijn van alle trends voor 2017 en verder? Donderdag 17 november organiseren wij het seminar Arbeidsmarkttrends 2017-2021. Tijdens dit seminar wordt u bijgepraat over alles wat nu en de komende jaren bepalend is in het vakgebied van werving, talent en recruitment o.l.v. Geert-Jan Waasdorp (Intelligence Group) en Aad van der Werf (Tempo-Team). Lees hier of download de factsheet voor meer informatie

Door: Geert-Jan Waasdorp, docent seminar arbeidsmarkttrends 2017-2021 - Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie