Searchen en sourcen

Hoe vindt u nu uw doelgroepen en op welke media?  En hoe zorgt u ervoor dat u de juiste toon zet wanneer u hen benadert? In deze blended workshop leert u online én klassikaal succesvol te searchen en sourcen via social media en zoekmachines.

Donderdag 6 oktober 2016
12.00 – 17.00 uur in Amersfoort
€ 645,- excl. BTW incl. online

E-learning: online searchen

Als voorbereiding op de klassikale workshop, start u met de online class Online searchen. Dit kunt u doen in uw eigen tijd waar en wanneer u wilt. Het volgen van deze online class geeft u een goede basis. Tijdens de klassikale workshop kunt u direct aan de slag.

Klassikaal: actief aan de slag met sourcing en search

Deze dag starten we met het inzichtelijk krijgen van uw eigen doelgroep. Vervolgens  gaan we ‘live’ kijken naar de mogelijkheden om kandidaten te vinden. Dit doen we op LinkedIn, Twitter en Google. We leren u de techniek om een shortlist te maken met Google welke u meer toegang geven tot bijvoorbeeld Linkedin. Met deze shortlist komt u al een heel eind.
Tijdens de workshop gaat u actief aan de slag met uw eigen laptop of ipad. U gaat naar huis met concrete profielen en een blauwdruk van uw search & source-strategie. Daarnaast krijgt u inzicht hoe groot uw visvijver van de doelgroep die u zoekt!

Er worden voorbeelden gegeven hoe u direct kandidaten kan benaderen. Hiermee kunt u de volgende dag direct aan de slag.

Combitarief

Er is veel meer aandacht voor vacatureteksten en social media in 2016, blijkt ook uit De Stand van Werven 2016. Daarom bieden wij u de mogelijkheid om beide trainingen aantrekkelijk te combineren en een professionaliseringsslag te maken. Schrijf u in voor de blended workshops Schrijven van vacatureteksten en Sourcing & search en ontvang €  290,- combikorting. U betaalt slechts € 1.000,- i.p.v. € 1.290,-. Bij inschrijving voor beide trainingen, wordt de korting direct door ons verrekend. Schrijft u later in voor de tweede training dan ontvangt u alsnog de korting.

Download brochure

Ga naar de download pagina (zie laatste tabblad) en download de brochure van de blended workshop Sourcing & search.

 

Programma

Het programma begint om 12.00 uur. Om 17.00 uur wordt de workshop afgesloten.

Inlooplunch
Welkom en kennismaking
Searchen & sourcen
Hoe ziet uw doelgroep eruit? Waar zitten de verschillende doelgroepen op social media? Welke social media lenen zich voor werving, employer branding en/of het opbouwen van talentpools?
Case
In groepjes van 2 gaat u met een vacature van uw organisatie aan de slag om kandidaten te vinden op Linkedin en Google. De resultaten hiervan bespreken we met elkaar.
Sourcing en technieken
Welke social media zet ik in voor welke doelgroep? Welke kennen we allemaal? Wat is het doel? Hoe benader ik kandidaten?
Break
Case
In groepjes van 2 gaat u nu met dezelfde vacature van uw organisatie op zoek naar kandidaten via de verschillende online kanalen.
Social media recruitmentstrategie
In dit onderdeel gaan we succesfactoren van een social media recruitmentstrategie bespreken. Wat staat er in een social media recruitmentplan? Welke informatie heeft u nodig? Hoe komt u aan deze informatie en hoe vertaalt u dit naar een duurzaam en breed gedragen succes voor de organisatie? Wat mogen werkgevers wel doen en wat absoluut niet in de ogen van gebruikers van social media? Welke variaties van social media inzet zijn allemaal mogelijk?
Vragen en afronding
Laatste vragenronde waarin vragen kunnen worden voorgelegd aan de docent en collega-deelnemers.
Einde

Resultaat

Na het volgen van deze workshop:

 • weet u welke social media voor welke doelstellingen en doelgroepen kunnen worden ingezet;
 • weet u hoe u uw doelgroepen kunt bereiken en benaderen via social media;
 • heeft u handvatten om uw social media recruitment strategie succesvol te maken;
 • heeft u veel praktijkvoorbeelden en antwoorden op vragen van u en uw collega-deelnemers;
 • heeft u uw netwerk met vakgenoten vergroot.

Doelgroep

Deze workshop is in het bijzonder geschikt voor:

 • recruitmentmanagers en recruiters;
 • HR-managers, P&O-managers;
 • arbeidsmarktcommunicatiespecialisten;
 • e-recruitment managers, e-recruiters en sourcers;
 • marketing-, communicatie- en PR Managers;
 • beleidsmedewerkers P&O;
 • consultants werving & selectie;
 • juridisch medewerkers.

Werkwijze

In een kleine informele setting (maximaal 12 deelnemers) leert u alles over proactief online werven. Aan de hand van theorie en (internationale) voorbeelden ontdekt u de mogelijkheden en onmogelijkheden van werven via social media. Tijdens de workshop is er veel ruimte voor het delen van kennis en ervaringen met collega-deelnemers. Daarnaast krijgt u een uitgebreide werkmap.

Deelnamekosten

De deelnamekosten voor deze workshop zijn € 645,00 (excl. BTW).

De kosten zijn inclusief:

 • uitgebreide werkmap;
 • inlooplunch;
 • tussendoortjes en drankjes;
 • parkeerkaart;
 • Online class: online searchen.

Combitarief: schrijf in voor de blended workshops Schrijven van vacatureteksten en Sourcing & search en ontvang €  290,- combikorting. U betaalt slechts € 1.000,- i.p.v. € 1.290,-. Bij inschrijving voor beide trainingen, wordt de korting direct door ons verrekend. Schrijft u later in voor de tweede training dan ontvangt u alsnog de korting (svp wel vermelden).

Locatie

De workshop vindt plaats in het centraal gelegen Regardz Meeting Center Eenhoorn Amersfoort. Deze locatie is uitstekend te bereiken per auto en openbaar vervoer. De Eenhoorn is gelegen op 84 stappen van station Amersfoort. Bij inschrijving ontvangt u een routebeschrijving zowel per auto als het openbaar vervoer.

Parkeren

Regardz Meeting Center Eenhoorn Amersfoort heeft parkeerplaatsen op de locatie. De Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie biedt u de gelegenheid om hier gratis gebruik van te maken.

Docent

Daan HuismanDaan Huisman is recruitment en LinkedIn specialist. Vanuit zijn bedrijf Daan Huisman Consulting is hij al 10 jaar actief in de IT markt op het gebied van recruitment van ervaren sales, presales en sales management professionals. Daarnaast adviseert hij klanten bij recruitmentvraagstukken zoals verloop, retainment, development en professional employer branding.

Daan heeft vanaf de opkomst van Social Media met name LinkedIn en Boolean search gebruikt voor zijn recruitment en sales activiteiten. Vele professionals heeft hij in een persoonlijk coaching traject geholpen aan een professioneel zakelijk LinkedIn profiel en een aanpak voor professional personal branding. Sinds een paar jaar traint hij ook groepen recruitment specialisten op het gebied van searching en sourcing met behulp van Social Media. In 2016 is Daan Huisman als trainer aangesloten bij de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie.

Download informatie

Alle informatie overzichtelijk op een rij? Download hieronder de factsheet van de blended workshop Sourcing & search met alle informatie:

 • Vanaf heden houden wij u op de hoogte van onze activiteiten via een tweewekelijkse nieuwsbrief. U kunt zich hiervoor te allen tijde afmelden.

DIRECT INSCHRIJVEN
VRIJBLIJVEND RESERVEREN
Download de brochure