Schrijven van vacatureteksten

Een goede vacaturetekst is online vindbaar, spreekt de doelgroep aan, preselecteert en zet aan tot solliciteren. In deze praktische workshop leert u doelgroepgerichte en wervende vacatureteksten te schrijven.

Dinsdag 6 september 2016
12.00 – 17.00 uur in Amersfoort
€ 645,- excl. BTW
Inclusief e-training

Betere respons met online vacatureteksten

Vacatureteksten zijn nog steeds het meest gebruikte middel binnen arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. Tijdens deze workshop krijgt u handvatten om uw vacatureteksten te optimaliseren. Van doelgroepgerichtheid tot online vindbaarheid (SEO). Van optimale indeling tot selecterend vermogen.

Tijdens de e-training een week voorafgaand aan de workshop leert u alles over de randvoorwaarden voor een goede vacaturetekst. Tijdens de workshop brengt u de theorie direct in de praktijk tijdens opdrachten en oefeningen met uw eigen vacatureteksten. Tenslotte kunt u na afloop een herschreven vacaturetekst voorleggen aan de docent voor een-op-een feedback.

Blended workshop in 3 stappen

De workshop Schrijven van vacatureteksten combineert online en offline leren voor optimaal effect en bestaat uit 3 onderdelen:

 1. e-Training
  Een week voorafgaand aan de workshop volgt u een e-training waarin we stil staan bij de randvoorwaarden voor het schrijven van goede vacatureteksten.
 2. Workshop
  Klassikale workshop in Amersfoort waarin we aan de hand van theorie en voorbeelden vooral aan de slag gaan met het optimaliseren van eigen vacatureteksten.
 3. Een-op-een feedback
  Na afloop van de workshop kunt u een herschreven vacaturetekst voorleggen aan de docent voor een-op-een feedback.

Jubileumkorting

Bij inschrijving uiterlijk 1 september ontvangt u 10% jubileumkorting ivm het 10-jarig bestaan van de Academie.

Combitarief

Er is veel meer aandacht voor vacatureteksten en social media in 2016, blijkt ook uit De Stand van Werven 2016. Daarom bieden wij u de mogelijkheid om beide trainingen aantrekkelijk te combineren en een professionaliseringsslag te maken.  Schrijf u in voor de blended workshops Schrijven van vacatureteksten en Sourcing & search en ontvang €  290,- combikorting. U betaalt slechts € 1.000,- i.p.v. € 1.290,-. Bij inschrijving voor beide trainingen, wordt de korting direct door ons verrekend. Schrijft u later in voor de tweede training dan ontvangt u alsnog de korting.

Download brochure

Ga naar de download pagina (zie laatste tabblad) en download de brochure van de blended workshop Schrijven van vacatureteksten.

 

Programma Schrijven van vacatureteksten

e-Training

Ruim een week voorafgaand aan de workshop ontvangt u de uitnodiging voor de e-training Schrijven van vacatureteksten. Deze e-training duurt 45 minuten en kunt u volgen op het moment dat dit u schikt. Tijdens de e-training staan de randvoorwaarden voor het schrijven van goede vacatureteksten centraal. Om een goede vacaturetekst te kunnen schrijven heeft u de juiste informatie nodig. Maar ook het medium dat u inzet, het sollicitatieproces en het sollicitatieformulier beïnvloeden het succes van uw vacatureteksten. U leert wat de 10 randvoorwaarden voor goede vacatureteksten zijn en we kijken alvast vooruit naar de workshop en de voorbereiding hiervoor. Voor het volgen van de e-training heeft u een smartphone, tablet, laptop of pc nodig met internet en de mogelijkheid om geluid af te spelen.

Workshop

Het programma begint om 12.30 uur. Van 12.00 tot 12.30 uur kunt u gebruik maken van de inlooplunch. Om 17.00 uur wordt de workshop afgesloten.

Welkom en kennismaking

Vacatureteksten binnen arbeidsmarktcommunicatie
Wat is de rol van de vacaturetekst binnen werving en arbeidsmarktcommunicatie?

Inhoudelijk goede vacatureteksten schrijven
Wat zijn de 10 eisen waar een goede vacaturetekst inhoudelijk aan moet voldoen? Onder meer wordt doelgroepgericht schrijven en zoekmachinevriendelijke teksten behandeld. Aan de hand van theorie en praktijkvoorbeelden worden de 10 inhoudelijke eisen doorgenomen. Ook gaat u als deelnemer actief aan de slag met het inhoudelijk optimaliseren van uw eigen teksten en die van collega-deelnemers.

Energy break

Technisch goede vacatureteksten schrijven
Aan welke 10 technische eisen moet een goede vacaturetekst voldoen? Denk hierbij aan de juiste volgorde, indeling en zinsopbouw. Veel praktijkvoorbeelden passeren de revue en ook nu gaat u met vacatureteksten van deelnemers oefenen.

Optimaliseren eigen vacatureteksten
In groepen worden elkaars vacatureteksten geanalyseerd en verbeterd.

Bespreking vacatureteksten
De deelnemers bespreken elkaars vacatureteksten.

Vragen en afronding
Laatste vragenronde waarin vragen kunnen worden voorgelegd aan de docent en collega-deelnemers.

Resultaat

Na het volgen van deze workshop:

 • beschikt u over concrete verbeterpunten voor uw vacatureteksten;
 • kunt u doelgroepgerichte vacatureteksten schrijven;
 • weet u hoe uw vacatureteksten gevonden worden door zoekmachines;
 • haalt u meer rendement uit uw print en online personeelsadvertenties;
 • weet u wat de randvoorwaarden zijn voor goede vacatureteksten;
 • heeft u uw netwerk met vakgenoten vergroot.

Doelgroep

Deze workshop is in het bijzonder geschikt voor:

 • p&o-medewerkers en -adviseurs;
 • recruiters;
 • arbeidsmarktcommunicatiemedewerkers en -adviseurs;
 • werving & selectie consultants;
 • (vacature)tekstschrijvers;
 • accountmanagers en media-exploitanten.

Werkwijze

De workshop Schrijven van vacatureteksten bestaat uit 3 onderdelen: e-training, workshop en een-op-een feedback.

Tijdens de e-training een week voorafgaand aan de workshop neemt de docent de deelnemers alvast mee in de randvoorwaarden voor het schrijven van goede vacatureteksten. Deelnemers volgen de e-training online.

Onder leiding van een vakdocent gaan maximaal 16 deelnemers (inter)actief aan de slag met het verbeteren van de eigen vacatureteksten. Tijdens de workshop is er veel ruimte voor het delen van kennis en ervaringen met collega-deelnemers en de docent. Daarnaast werken deelnemers in groepjes aan het beoordelen en verbeteren van elkaars vacatureteksten.

Tenslotte kunnen deelnemers na afloop een vacaturetekst herschrijven en voorleggen aan de docent voor een-op-een feedback.

Deelnamekosten

De deelnamekosten voor deze workshop zijn € 645,00 (excl. BTW).
De kosten zijn inclusief:

 • E-training
 • Een-op-een feedback na afloop
 • Uitgebreide werkmap tijdens workshop
 • Inlooplunch
 • Tussendoortjes en drankjes
 • Parkeerkaart
 • Deelnamecertificaat

Combitarief: schrijf in voor de blended workshops Schrijven van vacatureteksten en Sourcing & search en ontvang €  290,- combikorting. U betaalt slechts € 1.000,- i.p.v. € 1.290,-. Bij inschrijving voor beide trainingen, wordt de korting direct door ons verrekend. Schrijft u later in voor de tweede training dan ontvangt u alsnog de korting (svp wel vermelden).

Locatie

De workshop vindt plaats in het centraal gelegen Regardz Meeting Center Eenhoorn Amersfoort. Deze locatie is uitstekend te bereiken per auto en openbaar vervoer. De Eenhoorn is gelegen op 84 stappen van station Amersfoort. Bij inschrijving ontvangt u een routebeschrijving zowel per auto als het openbaar vervoer.

Parkeren

Regardz Meeting Center Eenhoorn Amersfoort heeft parkeerplaatsen op de locatie. De Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie biedt u de gelegenheid om hier gratis gebruik van te maken.

Docenten

Anne-Britt PetriAnne-Britt Petri startte in 2004 haar carrière bij Intelligence Group, een onderzoeks- en adviesbureau volledig gespecialiseerd in arbeidsmarktcommunicatie. In de rol van Arbeidsmarktanalist en Adviseur Arbeidsmarktcommunicatie heeft zij zich ontwikkeld tot een echte specialist in het vak. Begin 2009 heeft zij samen met Geert-Jan Waasdorp (directeur Intelligence Group en mede-eigenaar Academie) Campaign Group opgericht. Een jobmarketingbureau met als missie een trefzekere bijdrage leveren aan het vervullen van (moeilijk invulbare) vacatures. Campaign Group vergroot met slimme en onderbouwde arbeidsmarktcommunicatie de eigen wervingskracht van organisaties. In haar rol als directeur (en partner) van Campaign Group adviseerde zij werkgevers over de beste aanpak voor wervingsvraagstukken en was zij als strateeg betrokken in grootschalige projecten; van het ontwikkelen van een goede recruitmentsite tot en met doelgroepcampagnes voor schaarse doelgroepen en het opzetten en uitvoeren van zinvolle Social Media projecten.

Begin 2013 heeft Anne-Britt de stap genomen om als zelfstandig Adviseur en Projectmanager op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie haar carrière te vervolgen. Zij is op project- en urenbasis in te schakelen voor arbeidsmarktcommunicatie- en wervingsvraagstukken.

Met haar uitgebreide theoretische en praktische kennis is Anne-Britt sinds 2008 ook trainer aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie. De visie van Anne-Britt op arbeidsmarktcommunicatie kenmerkt zich door een altijd kritische blik, onderbouwing, resultaatgerichtheid en doelgroep denken.

Martijn HemmingaMartijn Hemminga is adviseur, docent, spreker, auteur en ondernemer op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie, employer branding en recruitmenttechnologie. Vanuit zijn bedrijf Nr29 adviseert, begeleidt en helpt hij werkgevers op het gebied van employer branding en strategische arbeidsmarktcommunicatie. Hij opereert hierbij op het snijvlak van organisatie, communicatie en human resources. Op afstand helpt hij werkgevers via de in 2013 gelanceerde kennisbank en adviesdesk amcexpert.nl. In 2012 verscheen het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand waarvan hij een van de auteurs is.

Met initiatieven als Recruitmentsystemen.nl, Recruitmenttech.nl en het jaarlijkse Recruitment Tech Event en de Recruitment Tech Awards maakt hij de markt van recruitmenttechnologie inzichtelijk.

Martijn Hemminga heeft samen met Geert-Jan Waasdorp eind 2006 de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie opgericht. Samen stonden zij begin 2008 aan de wieg van vakblad en -site Werf&, vakmagazine over arbeidsmarktcommunicatie.

 

 

Download informatie

Alle informatie overzichtelijk op een rij? Download hieronder de factsheet van de blended workshop Schrijven van vacatureteksten met alle informatie:

 • Vanaf heden houden wij u op de hoogte van onze activiteiten via een tweewekelijkse nieuwsbrief. U kunt zich hiervoor te allen tijde afmelden.

DIRECT INSCHRIJVEN
VRIJBLIJVEND RESERVEREN
Download de brochure