Recruitement van IT professionals

Informatietechnologie wordt steeds belangrijker en dat gaat gepaard met een toename in het aantal vacatures. Een goede recruiter is in staat om in een krappe arbeidsmarkt toch tijdig de juiste kandidaten aan te stellen! De fijne kneepjes leert u in deze expertclass.

Dinsdag 15 november 2016
12.00 – 17.00 uur in Amersfoort
€ 495,- excl. BTW

Spreek dezelfde taal

Tijdens deze expertclass krijgt u een compleet inzicht in de hedendaagse IT-infrastructuur. U raakt vertrouwd met de begrippen en u krijgt inzicht in de ontwikkelingen, kansen en bedreigingen op deze specifieke arbeidsmarkt. U weet deze inzichten te vertalen naar van een technisch functieprofiel en leert de juiste IT- vragen te stellen. Aan de hand van praktische voorbeelden gaat u meer succesvolle vacatureteksten schrijven.  Vervolgens ontdekt u hoe u effectiever kunt zijn bij het vinden van de juiste IT-professionals. U en uw organiseren profiteren hier rechtstreeks van.

Download de brochure

Ga naar de download pagina (zie laatste tabblad) en download de brochure van de expertclass Recruitment van IT-professionals.

Programma

Het programma begint om 12.30 uur. Van 12.00 tot 12.30 uur kunt u gebruik maken van de inlooplunch. Om 17.00 uur wordt de expertclass afgesloten.

Welkom en kennismaking

IT organisatie & termen
Wat is IT precies? Hoe is IT in een organisatie georganiseerd? Welke rollen kent IT en welke begrippen horen hierbij? In een beknopt overzicht passeren de belangrijkste termen binnen de IT de revue, zodat u als recruiter of P&O’er weet waarover u praat en schrijft.

De IT-arbeidsmarkt in cijfers & trends
Wat speelt zich de komende jaren af in de arbeidsmarkt in de IT? Welke kansen en bedreigingen komen er op de korte en lange termijn op uw pad? En hoe vertaalt zich dit naar rollen en vacatures?

Break

De IT-er
Wat kenmerkt de IT-er? Hoe gaat u in gesprek? Wat beweegt de IT-er? Hoe kan deze kiezen? Waar biedt u de gewenste toegevoegde waarde? U krijgt concrete tips & tricks om doelgroepgericht actief te zijn en daadwerkelijk gesprekspartner te worden met IT-ers. O.a in rollenspel krijgt u feedback van de docenten en deelnemers.

Het schrijven van een goede IT vacaturetekst
Hoe schrijft u een goede vacaturetekst voor IT’ers?   U krijgt concrete tips & tricks om een doelgroepgerichte en wervende vacaturetekst te schrijven. U werkt met een eigen meegenomen vacaturetekst en krijgt feedback van de docent en collega deelnemers.

Vragen en afronding
Laatste vragenronde waarin vragen kunnen worden voorgelegd aan de docent en collega deelnemers.

Na het volgen van deze expertclass:

 • Heeft u inzicht in de positie van IT binnen de organisatie.
 • Kent u de belangrijkste rollen die bij IT horen.
 • Weet u raad met IT-termen.
 • Weet u welke vragen u aan uw hiring manager moet stellen.
 • Kunt u een effectief functieprofiel formuleren voor een succesvol wervingsproces.
 • Weet u hoe u uw doelgroepen kunt vinden, bereiken en bewegen.
 • Heeft u veel extra handvatten en inzichten om extra rendement uit IT-recruitment te halen.
 • Heeft u uw netwerk met vakgenoten vergroot.

Deze expertclass is in het bijzonder geschikt voor iedereen die zich bezighoudt met de werving van IT-professionals, zoals:

 • (Beginnende) recuiters
 • Recruitmentmanagers
 • Recruitment consultants
 • Bureaurecruiters
 • Corporate recruiters

Werkwijze

In een informele setting met maximaal 12 deelnemers (maximaal 2 van 1 organisatie) gaat u aan de slag met recruitment van IT-professionals. Aan de hand van theorie en praktijkvoorbeelden ontdekt u alle ins & outs om succesvol te kunnen zijn met uw recruitment. Bij ieder onderdeel oefent u het geleerde meteen in de praktijk. U gebruikt hiervoor o.a. recente vacatureteksten die u onlangs hebt uitgezet en u gaat searchen naar vacatures die voor u lastig bleken te vervullen. Voor deze training is het van belang dat u beschikt over een eigen laptop of tablet met WI-FI verbinding.

Enkele ervaringen van deelnemers

“Informeel, interactief, trainer met affiniteit in de IT is erg prettig.”
Charron den Boef, QISS IT

“Enthousiasme van de trainier. Zeer bruikbare informatie voor de praktijk”
Jessica van der Meer, Achmea

“Interactie met groep, handige tips.”
Ellen Kloesmeijer-van Vught, Scorpiorecruitment

Deelnamekosten

De deelnamekosten voor deze masterclass zijn € 495,00 (excl. BTW).
De kosten zijn inclusief:

 • Uitgebreide werkmap
 • Inlooplunch
 • Tussendoortje en drankjes
 • Parkeerkaart
 • Deelnamecertificaat

Locatie

De expertclass vindt plaats in het centraal gelegen Regardz Meeting Center Eenhoorn Amersfoort. Deze locatie is uitstekend te bereiken per auto en openbaar vervoer. De Eenhoorn is gelegen op 84 stappen van station Amersfoort. Bij inschrijving ontvangt u een routebeschrijving zowel per auto als het openbaar vervoer.

Parkeren

Regardz Meeting Center Eenhoorn Amersfoort heeft parkeerplaatsen op de locatie. De Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie biedt u de gelegenheid om hier gratis gebruik van te maken.

Docenten

Rob van ElburgRob van Elburg is oprichter van RAVE-cruitment, full-service IT Recruitment. Hij recruit voor organisaties als QlikView, T-Mobile & ING. In 2014 is hij gekozen tot ‘meest invloedrijke Recruiter’.

RAVE-cruitment is partner van het Amsterdam Expat Center. Hierbij adviseert hij de Gemeente Amsterdam in de ontwikkeling naar Tech stad. Bizzaboo heeft hem op de global top 25 lijst ‘most engaging HR speakers’ geplaatst.  Rob van Elburg is zijn carrière begonnen bij START Uitzendbureau. Ook heeft hij in London gewerkt bij een beursgenoteerde IT Recruitment organisatie.

Zijn liefde voor het vak blijkt uit zijn blogs, initiatieven als de ‘Recruiter van het Jaar’ verkiezing en het Recruitment Industry Dance Event (RIDE). Geregeld spreekt hij over Internationaal Recruitment in het algemeen en IT Recruitment in het bijzonder. In de IT Survival gids van Webwereld wordt hij genoemd als een ‘must connect IT Recruiter’. LinkedIn noemt hem een Top 10% Power Sourcer.

Gijs NottéGijs Notté is Managing Director bij RAVE-cruitment, een full service ICT recruitment bureau, gevestigd in Amsterdam. RAVE-cruitment is als ICT recruitment specialist reeds jaren een gevestigde naam en werd in de afgelopen jaren ook regelmatig door Computable genomineerd voor beste ICT recruiter.

Door de jaren heen heeft Gijs ICT-ers geworven variërend van corporate organisaties zoals ING, Ziggo, Intrum Justitia tot kleine startups. Hij adviseert daarnaast hoogwaardig technologische bedrijven zoals SURFsara bij de werving van ICT-ers en maakt arbeidsmarkt analyses voor onder andere het Rijk. Tevens is hij een expert op het gebied van relocation recruitment.

Alvorens hij in 2007 bij RAVE-cruitment begon, was hij onder andere trainer bij Graydon. Vanuit een creatief ondernemende insteek, is hij in staat een oplossing te vinden voor elke uitdaging op het gebied van ICT staffing.

Download informatie

Alle informatie overzichtelijk op een rij? Download hieronder de factsheet van de expertclass Recruitment van IT-professionals met alle informatie:

 • Vanaf heden houden wij u op de hoogte van onze activiteiten via een tweewekelijkse nieuwsbrief. U kunt zich hiervoor te allen tijde afmelden.