Arbeidsmarkttrends

Bepaal uw wervingsstrategie o.b.v. huidige en toekomstige ontwikkelingen. Welke arbeidsmarkttrends en kengetallen zijn in 2017 voor u van belang? Wat zijn de laatste nieuwtjes en waarmee behaalt u meteen een aantal quick wins.

Donderdag 17 november 2016
12.00 – 17.00 uur in Amersfoort
€ 495,- excl. BTW

Vertaal cijfers en trends naar arbeidsmarktkansen

Wat zijn de actuele onderwerpen op de arbeidsmarkt en hoe vertaalt u deze op de korte termijn door naar het aantrekken van talent, het inspelen op veranderd zoekgedrag en met impact profileren op de kandiatenmarkt. Tegelijkertijd staan we stil bij de lange termijn waarin we moeten voorsorteren op zaken als flexibiliteit, internationalisering, candidate experience en de nieuwe KPI’s op het gebied van het lean inrichten van het recruitmentproces.

Een seminar vol met data, kennis, nieuwe inzichten en praktische vertalingen.  U wordt verrast met nieuwe inzichten, de laatste nieuwtjes en geprikkeld om sterk en onderscheidend een arbeidsmarktplan te maken voor 2017 en verder.

Download de brochure

Ga naar de download Factsheet Arbeidsmarkttrends pagina (zie laatste tabblad) en download de brochure arbeidsmarkttrends 2017-2021.

Programma Arbeidsmarkttrends 2017-2021

Het programma begint om 12.30 uur. Van 12.00 tot 12.30 uur kunt u gebruik maken van de inlooplunch. Om 17.00 uur wordt het seminar afgerond.

Welkom en kennismaking

Inleiding Arbeidsmarkttrends
Aad van der Werf neemt alle deelnemers mee in de actualiteit van de huidige arbeidsmarkt en de belangrijkste ontwikkelingen. Deze inleiding mondt uit in een workshop waarin de belangrijkste trends en disruptive ontwikkelingen worden geïnventariseerd.

Verdieping arbeidsmarkt
Na de workshop geeft Aad zijn reflectie op de aangedragen trends & ontwikkelingen en vult deze verder aan met alle nationale en internationale ontwikkelingen die het speelveld op de arbeidsmarkt op dit moment veranderen en een nieuwe kleur geven.

Break

Recruitment en Arbeidsmarktcommunicatie (Tech) trends
De wevingsmethodieken van 5 of 10 jaar geleden zijn vandaag minder effectief. Toch worden ze nog massaal ingezet. De markt is veranderd, waardoor employer branding, social media, mobile first en de rol van het eigen ATS veranderen. Termen als candidate experience, l(pre)boarding, lean recruitment proces, predictive data in het ATS en nieuwe referral strategieën veranderen het landschap en bepalen wie wint op de arbeidsmarkt. In deze sessie gaan we langs alle belangrijkste internationale ontwikkelingen en gaan we ze vertalen in een workshop om duiding te geven voor onze eigen organisaties.

Inspirerende gastspreker over het laten ‘schijnen’ van talent
Talent is alles bepalend. Maar hoe kunnen de ‘statements’ over talent waar plannen over worden volgeschreven, concreet omgezet worden in acties waardoor talent gaat schijnen… Trots zijn we om een zeer talentvolle spreker (met olympisch goud) te mogen verwelkomen die zich dag en nacht bezighoudt met het koesteren en ontwikkelen van talent.

Vragen en afronding
Laatste vragenronde waarin vragen kunnen worden voorgelegd aan de docent en collega deelnemers.

Dit trendseminar is in het bijzonder geschikt voor:

 • (arbeidsmarkt)communicatiespecialisten;
 • p&O-managers en –beleidsmedewerkers;
 • recruiters en recruitmentmanagers;
 • Hr-managers;
 • werving- en selectieconsultants.

Na het volgen van dit seminar

 • weet u wat de belangrijkste cijfers zijn op de arbeidsmarkt;
 • kent u alle actuele arbeidsmarkttrends en -ontwikkelingen in 2017 en verder;
 • krijgt u inzicht in lange termijn scenario’s voor de arbeidsmarkt;
 • heeft u zicht op alle werknemers- en mediatrends van dit moment;
 • bent u in staat om uw strategie stevig en betrouwbaar te onderbouwen;
 • heeft u uw netwerk met vakgenoten vergroot.

Werkwijze

Op een (inter)actieve wijze stilgestaan bij de arbeidsmarkt van nu, morgen en overmorgen. Tijdens het seminar is er veel ruimte voor interactie met andere deelnemers en de docenten. Tijdens de breakout ronde duikt u in een kleinere groep de diepte in op een specifiek onderwerp.

Deelnamekosten

De deelnamekosten voor dit trendseminar zijn € 495,00 (excl. BTW). De kosten zijn inclusief:

 • uitgebreide werkmap;
 • inlooplunch;
 • tussendoortjes en drankjes;
 • parkeerkaart.

Locatie

Het seminar vindt plaats in het centraal gelegen Regardz Meeting Center Eenhoorn Amersfoort. Deze locatie is uitstekend te bereiken per auto en openbaar vervoer. De Eenhoorn is gelegen op 84 stappen van station Amersfoort. Bij inschrijving ontvangt u een routebeschrijving zowel per auto als het openbaar vervoer.

Parkeren

Regardz Meeting Center Eenhoorn Amersfoort heeft parkeerplaatsen op de locatie. De Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie biedt u de gelegenheid om hier gratis gebruik van te maken.

 

Docenten

geert-Jan-100x100Geert-Jan Waasdorp is oprichter van Intelligence Group, het onderzoeks- en databureau gespecialiseerd in arbeidsmarktcommunicatie en recruitment, oprichter van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en de Hogeschool voor Recruitment

Met een nuchtere, onafhankelijke, praktische en feitelijke kijk op de arbeidsmarkt adviseert Geert-Jan werkgevers, variërend van doelgroepgerichte werving, employability tot en met internationale recruitmentvraagstukken. Altijd vanuit feiten, en geïnspireerd vanuit honderden succesvolle praktijkvoorbeelden. Hierdoor zijn werkgevers in staat om een wervingsaanpak te kiezen die het dichtste bij hen staat en tegelijkertijd zorgt dat zij effectiever en efficiënter in staat zijn om hun Instroom, doorstroom en uitstroom te organiseren.

In 2006 richtte hij samen met Martijn Hemminga de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie op. Hij is uitgever van http://www.werf-en.nl en auteur van o.a. ‘Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand’, ‘Recruitmentkengetallen 2013’, ‘Zo vind u een baan’ en ‘Schaarste bestaat niet’. Tevens heeft hij verschillende online instrumenten bedacht, te weten www.arbeidsmarktkansen.nl, www.vacatureverbeteraar.nl en www.globalrecruitmentchannels.com.

Kortom, Geert-Jan is ondernemer en leeft de arbeidsmarkt in al haar facetten.
http://www.linkedin.com/in/waasdorp, @waasdorpigi

Aad van der WerfAad van der Werf is een echte arbeidsmarktspecialist. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring met verschillende arbeidsmarktvraagstukken. Zijn kennis en specialisme ligt vooral op de vertaling van arbeidsmarktontwikkelingen naar organisatorische gevolgen voor de organisatie. Vanuit praktische en toepasbare modellen neemt hij deelnemers mee ´in de toekomst van de arbeidsmarkt´ tot en met het instroom-doorstroom-uitstroom vraagstuk. Dit sluit aan op de manier van denken van vandaag maar vooral gebaseerd op het beeld van morgen. Aad is verantwoordelijk voor de afdeling Marketing Intelligence bij Tempo-Team. Hij heeft meegewerkt aan verschillende onderzoeken en publicatie over de arbeidsmarkt en de gevolgen voor mens en organisatie. Hij is een veelgevraagd spreker voor seminars en trainer door zijn open blik over de arbeidsmarkt en praktische vertaling naar kansen en oplossingen.

Download informatie

Alle informatie overzichtelijk op een rij? Download hieronder de factsheet van het seminar Arbeidsmarkttrends 2017-2021 met alle informatie:

 • Vanaf heden houden wij u op de hoogte van onze activiteiten via een tweewekelijkse nieuwsbrief. U kunt zich hiervoor te allen tijde afmelden.
DIRECT INSCHRIJVEN
VRIJBLIJVEND RESERVEREN
Download de brochure