Werving

Start uw arbeidsmarktcommunicatie met een goede basis. Dit is de ideale masterclass als het gaat om bewustwording voor slim en doelgroepgericht werven. De volgende dag bent u al in staat om de juiste medewerkers te bereiken en te bewegen.

Woensdag 12 oktober 2016
11.00 – 18.00 uur in Amersfoort
€ 795,- excl. BTW

Leer uw doelgroep kennen

Belangrijk is om de arbeidsmarkt en uw arbeidsmarktdoelgroep(en) goed te leren kennen. Vervolgens kunt u investeren in de verschillende vormen en mogelijkheden om de juiste mensen te bereiken. Wat vindt uw doelgroep belangrijk in de keuze voor een baan? Waar bevindt uw doelgroep zich?

Tijdens deze masterclass leert u o.a.:

 • de te nemen stappen om tot een gedegen wervingsadvies te komen;
 • hoe u tot een wervende vacaturetekst komt;
 • met welke boodschap u uw doelgroep in beweging brengt;
 • via welk (media)kanaal u hen bereikt;
 • werven van zowel vast als flex.

Programma

Ontvangst is vanaf 10.45 uur en het programma begint om 11.00 uur. Om 18.00 uur wordt de masterclass afgesloten.

Welkom en kennismaking
Essentie van arbeidsmarktcommunicatie
Wat is arbeidsmarktcommunicatie? Hoe verhoudt het zich tot HRM, Recruitment en Communicatie? Welke arbeidsmarktcommunicatiedoelstellingen zijn er?
Essentie van personeelswerving
Wat is personeelswerving oftewel recruitment? Wat zijn de pijlers voor succesvolle personeelswerving?
Lunch
Het opstellen van een wervingsadvies
Doelgroepanalyses en mediakeuze voor het werven van bepaalde doelgroepen. Hoe gebruikt u pullfactoren en arbeidsvoorwaarden in uw wervingsuitingen?
Break
Van vacaturetekst tot vacaturesite
Wat zijn de basisvereisten voor het schrijven van een goede vacaturetekst? Op welke wijze en via welke media kunt u uw vacaturetekst het beste uitzetten: van vacaturesite tot social media?
Energy break
Van vacaturetekst tot vacaturesite (vervolg)
Wat zijn de basisvereisten voor het schrijven van een goede vacaturetekst? Op welke wijze en via welke media kunt u uw vacaturetekst het beste uitzetten: van vacaturesite tot social media?
Vragen en afronding
Vragen over arbeidsmarktcommunicatie kunnen worden voorgelegd aan de docent(en) en collega-deelnemers.
Einde

Na het volgen van deze masterclass:

 • heeft u kennis van arbeidsmarktcommunicatie in het algemeen en van werving in het bijzonder;
 • weet u via welke wervingskanalen en met welke argumenten u het arbeidspotentieel bereikt en met welke argumenten u hen in beweging brengt;
 • weet u hoe u een wervingsadvies en vacaturetekst opstelt;
 • haalt u meer rendement uit uw personeelswerving;
 • heeft u uw netwerk met vakgenoten vergroot.

Deze masterclass is in het bijzonder geschikt voor:

 • (startende) recruiters;
 • consultants werving & selectie;
 • P&O medewerkers en –adviseurs;
 • accountmanagers (arbeidsmarkt)communicatiebureaus;
 • accountmanagers media-exploitanten;
 • bureaurecruiters en intercedenten;
 • searchers en sourcers;
 • (arbeidsmarkt)communicatie medewerkers en -adviseurs.

Werkwijze

Met maximaal 16 deelnemers wordt (inter)actief aan de slag gegaan met de basis van arbeidsmarktcommunicatie en personeelswerving. Tijdens de masterclass is er veel ruimte voor het delen van kennis en ervaringen met collega-deelnemers. Daarnaast werkt u in groepjes aan opdrachten om het geleerde direct in de praktijk te kunnen brengen, onder meer door het opstellen van een wervingsadvies.

Deelnamekosten

De investering voor deze masterclass is € 795,00 (excl. BTW).

De kosten zijn inclusief:

 • Uitgebreide werkmap
 • Inlooplunch
 • Tussendoortjes
 • Drankjes
 • Parkeerkaart
 • Deelnamecertificaat

Locatie

De masterclass vindt plaats in het centraal gelegen Regardz Meeting Center Eenhoorn Amersfoort. Deze locatie is uitstekend te bereiken per auto en openbaar vervoer. De Eenhoorn is gelegen op 84 stappen van station Amersfoort. Bij inschrijving ontvangt u een routebeschrijving zowel per auto als het openbaar vervoer.

Parkeren

Regardz Meeting Center Eenhoorn Amersfoort heeft parkeerplaatsen op de locatie. De Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie biedt u de gelegenheid om hier gratis gebruik van te maken.

 

Docenten

Marion de VriesMarion de Vries is oprichter van The Reputationals, dat zich onder andere bezighoudt met de reputatie van organisaties (zoals NS, Ordina, Het Rijk, Schiphol, Triodos Bank) op de arbeidsmarkt. Activiteiten varieren van reputatie-onderzoek, (strategische) marktbewerkingsplannen, campagnemanagement en interim management.

Zij was 14 jaar directeur van TBWA\Job Company (nu onderdeel van ACA/Jes) en in die periode voorzitter van SJP en de VEA vakgroep arbeidsmarktcommunicatie. Na de reclamebureaukant werkt ze nu veel aan opdrachtgeverskant en probeert die werelden bij elkaar te brengen. Want goede communicatie kan immers een verschil maken!

Laura BaselaarLaura Baselaar is een Recruitment en Employer Branding specialist met meer dan 15 jaar ervaring als adviseur, (project) manager of trainer (gecertificeerd). Laura staat bekend als een (creatieve) bouwer, een aanhoudende en baanbrekende vernieuwer die erin geslaagd is Recruitment en Employer Branding ‘turnarounds’ in diverse organisaties te realiseren. Ze weet haar weg te vinden in complexe organisatorische structuren en welke strategische en operationele stappen te nemen teneinde werkgeverpositionering en ideale duurzame instroom te realiseren. Met een Communicatie en HR achtergrond heeft zij zich o.a. ingezet voor W&S, talentmanagement en SPP beleid, recruitment-flex integratie (resourcecenter), recruitment centralisatie, reorganisatie, selectie-testing, ATS implementatie, MTO/HR analytics, werkenbijsite ontwikkeling, recruitment en AMC analytics, social media strategie, merkbeleid, EVP ontwikkeling, internal branding, Employer Branding en AMC (campagnes).

Organisaties waarvoor ze werkte zijn: Hudson, Projob, Vodafone, HiTecs (Stork), VUmc, AkzoNobel, IKEA, Upperdeck, Compagnon, TU Delft, NN Group, Employer Brand Insights en Alliander. Waarvan ze voordeel ervaart zowel aan bureau als corporate zijde gewerkt te hebben. Laura’s manier van werken is: samen, elkaar inspireren en op zoek naar een win-win. Haar workshops bevatten interactiviteit en diverse didactische werkvormen. Haar managing stijl is coachend leidinggeven. Een ander (gepassioneerd) iets meegeven over dit mooie vak, is wat haar beweegt.

Download informatie

DIRECT INSCHRIJVEN
VRIJBLIJVEND RESERVEREN