Werving

Start uw arbeidsmarktcommunicatie met een goede basis. Dit is de ideale masterclass als het gaat om bewustwording voor slim en doelgroepgericht werven. De volgende dag bent u al in staat om de juiste medewerkers te bereiken en te bewegen.

Woensdag 12 oktober 2016
11.00 – 18.00 uur in Amersfoort
€ 795,- excl. BTW

Leer uw doelgroep kennen

Belangrijk is om de arbeidsmarkt en uw arbeidsmarktdoelgroep(en) goed te leren kennen. Vervolgens kunt u investeren in de verschillende vormen en mogelijkheden om de juiste mensen te bereiken. Wat vindt uw doelgroep belangrijk in de keuze voor een baan? Waar bevindt uw doelgroep zich?

Tijdens deze masterclass leert u o.a.:

 • de te nemen stappen om tot een gedegen wervingsadvies te komen;
 • hoe u tot een wervende vacaturetekst komt;
 • met welke boodschap u uw doelgroep in beweging brengt;
 • via welk (media)kanaal u hen bereikt;
 • werven van zowel vast als flex.

Jubileumkorting

Bij inschrijving uiterlijk 1 september ontvangt u 10% jubileumkorting ivm het 10-jarig bestaan van de Academie.

Programma

Ontvangst is vanaf 10.45 uur en het programma begint om 11.00 uur. Om 18.00 uur wordt de masterclass afgesloten.

Welkom en kennismaking
Essentie van arbeidsmarktcommunicatie
Wat is arbeidsmarktcommunicatie? Hoe verhoudt het zich tot HRM, Recruitment en Communicatie? Welke arbeidsmarktcommunicatiedoelstellingen zijn er?
Essentie van personeelswerving
Wat is personeelswerving oftewel recruitment? Wat zijn de pijlers voor succesvolle personeelswerving?
Lunch
Het opstellen van een wervingsadvies
Doelgroepanalyses en mediakeuze voor het werven van bepaalde doelgroepen. Hoe gebruikt u pullfactoren en arbeidsvoorwaarden in uw wervingsuitingen?
Break
Van vacaturetekst tot vacaturesite
Wat zijn de basisvereisten voor het schrijven van een goede vacaturetekst? Op welke wijze en via welke media kunt u uw vacaturetekst het beste uitzetten: van vacaturesite tot social media?
Energy break
Van vacaturetekst tot vacaturesite (vervolg)
Wat zijn de basisvereisten voor het schrijven van een goede vacaturetekst? Op welke wijze en via welke media kunt u uw vacaturetekst het beste uitzetten: van vacaturesite tot social media?
Vragen en afronding
Vragen over arbeidsmarktcommunicatie kunnen worden voorgelegd aan de docent(en) en collega-deelnemers.
Einde

Na het volgen van deze masterclass:

 • heeft u kennis van arbeidsmarktcommunicatie in het algemeen en van werving in het bijzonder;
 • weet u via welke wervingskanalen en met welke argumenten u het arbeidspotentieel bereikt en met welke argumenten u hen in beweging brengt;
 • weet u hoe u een wervingsadvies en vacaturetekst opstelt;
 • haalt u meer rendement uit uw personeelswerving;
 • heeft u uw netwerk met vakgenoten vergroot.

Deze masterclass is in het bijzonder geschikt voor:

 • (startende) recruiters;
 • consultants werving & selectie;
 • P&O medewerkers en –adviseurs;
 • accountmanagers (arbeidsmarkt)communicatiebureaus;
 • accountmanagers media-exploitanten;
 • bureaurecruiters en intercedenten;
 • searchers en sourcers;
 • (arbeidsmarkt)communicatie medewerkers en -adviseurs.

Werkwijze

Met maximaal 16 deelnemers wordt (inter)actief aan de slag gegaan met de basis van arbeidsmarktcommunicatie en personeelswerving. Tijdens de masterclass is er veel ruimte voor het delen van kennis en ervaringen met collega-deelnemers. Daarnaast werkt u in groepjes aan opdrachten om het geleerde direct in de praktijk te kunnen brengen, onder meer door het opstellen van een wervingsadvies.

Deelnamekosten

De investering voor deze masterclass is € 795,00 (excl. BTW).

De kosten zijn inclusief:

 • Uitgebreide werkmap
 • Inlooplunch
 • Tussendoortjes
 • Drankjes
 • Parkeerkaart
 • Deelnamecertificaat

Locatie

De masterclass vindt plaats in het centraal gelegen Regardz Meeting Center Eenhoorn Amersfoort. Deze locatie is uitstekend te bereiken per auto en openbaar vervoer. De Eenhoorn is gelegen op 84 stappen van station Amersfoort. Bij inschrijving ontvangt u een routebeschrijving zowel per auto als het openbaar vervoer.

Parkeren

Regardz Meeting Center Eenhoorn Amersfoort heeft parkeerplaatsen op de locatie. De Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie biedt u de gelegenheid om hier gratis gebruik van te maken.

 

Docenten

Marion de VriesMarion de Vries is oprichter van The Reputationals, dat zich onder andere bezighoudt met de reputatie van organisaties (zoals NS, Ordina, Het Rijk, Schiphol, Triodos Bank) op de arbeidsmarkt. Activiteiten varieren van reputatie-onderzoek, (strategische) marktbewerkingsplannen, campagnemanagement en interim management.

Zij was 14 jaar directeur van TBWA\Job Company (nu onderdeel van ACA/Jes) en in die periode voorzitter van SJP en de VEA vakgroep arbeidsmarktcommunicatie. Na de reclamebureaukant werkt ze nu veel aan opdrachtgeverskant en probeert die werelden bij elkaar te brengen. Want goede communicatie kan immers een verschil maken!

Marieke van HeekMarieke van Heek werkt als Manager RPO voor Compagnon en biedt op maat recruitmentoplossingen voor klanten, van het overnemen van het gehele recruitmentproces en arbeidsmarktcommunicatie, tot het searchen van de beste kandidaat. Dit doet zij samen met een team van RPO Recruiters. Marieke heeft ruime ervaring in recruitment management en heeft zich gespecialiseerd in het optimaliseren van recruitmentprocessen. Nieuwe ontwikkelingen in het vak volgt ze op de voet en ze weet innovaties door te vertalen naar pragmatische oplossingen voor haar klanten.

Daarnaast werkt Marieke als recruitmentadviseur vanuit Bloozm en spreekt regelmatig op congressen om haar succescases te delen met andere recruiters. Marieke is hiervoor 4 jaar lang Manager Recruitment geweest bij MN en Managing Director van Jobwerkt, arbeidsmarktspecialist in bemiddeling van jong talent. Van oorsprong  is Marieke Marketeer, zij heeft ruim 7 jaar gewerkt als Interim Marketeer voor diverse organisaties als Canon Europe, Nuon en Menzis.

Download informatie

DIRECT INSCHRIJVEN
VRIJBLIJVEND RESERVEREN