Employer branding

Neem een voorsprong om talent binnen te halen én met uw organisatie te binden. Dit doet u met een sterk werkgeversmerk. Het ontwikkelen, onderhouden en uitbouwen vraagt om de nodige kennis. In deze masterclass alle ins & outs.

Woensdag 16 november 2016
11.00 – 18.00 uur in Amersfoort
€ 795,- excl. BTW

Employer branding nieuwe stijl

In deze masterclass staat de theorie van Het Nieuwe Employer Brand centraal. U leert het belang van authenticiteit  door van binnenuit uw werkgeversmerk te versterken.  Met concrete ken- en stuurgetallen kunt u hiermee onderbouwd aan de slag. Ook ontdekt u hoe u tot een onderscheidende werkgeverspositionering komt.  Afsluitend  staan we stil bij het belangrijkste middel om te bouwen aan het employer brand: de recruitmentsite.

Deelnemers aan deze masterclass ontvangen gratis het boek: ‘Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand’. Dit is het allereerste Nederlandse boek over employer branding. Docent Martijn Hemminga is één van de auteurs.

Programma Employer branding

Ontvangst is vanaf 10.45 uur en het programma begint om 11.00 uur. Om 18.00 uur wordt de masterclass afgesloten.

Welkom en kennismaking
Essentie van Employer branding
Wat is employer branding en hoe verhoudt het zich tot medewerkerstevredenheid, binden & boeien en engagement? Waarom is employer branding belangrijk en hoe kunt u van binnenuit werken aan een sterk werkgeversmerk?
Werkgeverspositionering (EVP's)
Het grootste struikelblok bij employer branding is de keuze van een authentieke én onderscheidende positionering ten opzichte van de arbeidsmarktconcurrentie. Hoe komt u tot een duurzame positionering voor uw eigen organisatie?
Lunch
Stappenplan employer branding
Hoe komt u tot een sterk werkgeversmerk op de externe én interne arbeidsmarkt? Aan de hand van een uitvoerig stappenplan met vele praktijkvoorbeelden krijgt u handvatten om zelf aan de slag te gaan met employer branding.
Energy break
Recruitmentsite
De recruitmentsite is het middel dat het meest bijdraagt aan het versterken van uw employer brand. Hier ontdekken potentiële medewerkers wie u bent en wat u hen kunt bieden. Maar waaraan voldoet een goede recruitmentsite?
Vragen en afronding
Vragen over arbeidsmarktcommunicatie kunnen worden voorgelegd aan de docent(en) en collega-deelnemers.
Einde

Na het volgen van deze masterclass:

 • kent u de ins en outs van employer branding en beseft u het belang ervan;
 • kunt u uw Employer Value propositie (EVP) formuleren;
 • krijgt u handvatten om tot een onderscheidende positionering te komen;
 • kunt u een employer brand plan maken en heeft u handvatten voor het managen van uw reputatie;
 • kent u het belang van een goede recruitmentsite voor uw employer brand;
 • bent u geïnspireerd door de best practices;
 • heeft u uw netwerk met vakgenoten vergroot.

Deze masterclass is in het bijzonder geschikt voor:

 • Alle deelnemers van de masterclass Online werving;
 • employer brand managers;
 • arbeidsmarktcommunicatiemedewerkers en -adviseurs;
 • (arbeidsmarkt)communicatiemanagers;
 • P&o-managers;
 • strategic directors (arbeidsmarkt)communicatiebureaus;
 • accountmanagers (arbeidsmarkt)communicatiebureaus.

Werkwijze

Met maximaal 16 deelnemers wordt (inter)actief aan de slag gegaan met employer branding. Tijdens de masterclass is er veel ruimte voor het delen van kennis en ervaringen met collega-deelnemers. Daarnaast werken de deelnemers in groepjes aan een employer brand advies om het geleerde direct in de praktijk te kunnen brengen.

Deelnamekosten

De deelnamekosten voor deze masterclass zijn € 795,00 (excl. BTW).

De kosten zijn inclusief:

 • Uitgebreide werkmap
 • Inlooplunch
 • Drankjes/tussendoortjes
 • Parkeerkaart
 • Deelnamecertificaat
 • Gratis het boek ‘Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand’

Locatie

De masterclass vindt plaats in het centraal gelegen Regardz Meeting Center Eenhoorn Amersfoort. Deze locatie is uitstekend te bereiken per auto en openbaar vervoer. De Eenhoorn is gelegen op 84 stappen van station Amersfoort. Bij inschrijving ontvangt u een routebeschrijving zowel per auto als het openbaar vervoer.

Parkeren

Regardz Meeting Center Eenhoorn Amersfoort heeft parkeerplaatsen op de locatie. De Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie biedt u de gelegenheid om hier gratis gebruik van te maken.

 

Docenten

Martijn HemmingaMartijn Hemminga is adviseur, docent, spreker, auteur en ondernemer op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie, employer branding en recruitmenttechnologie. Vanuit zijn bedrijf Nr29 adviseert, begeleidt en helpt hij werkgevers op het gebied van employer branding en strategische arbeidsmarktcommunicatie. Hij opereert hierbij op het snijvlak van organisatie, communicatie en human resources. Op afstand helpt hij werkgevers via de in 2013 gelanceerde kennisbank en adviesdesk amcexpert.nl. In 2012 verscheen het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand waarvan hij een van de auteurs is.

Met initiatieven als Recruitmentsystemen.nl, Recruitmenttech.nl en het jaarlijkse Recruitment Tech Event en de Recruitment Tech Awards maakt hij de markt van recruitmenttechnologie inzichtelijk.

Martijn Hemminga heeft samen met Geert-Jan Waasdorp eind 2006 de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie opgericht. Samen stonden zij begin 2008 aan de wieg van vakblad en -site Werf&, vakmagazine over arbeidsmarktcommunicatie.

Marcel van der QuastMarcel van der Quast is onder de naam Werkmerk actief als zelfstandig specialist op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie, employer branding en contentmarketing.

Sinds 2014 is hij o.a. Teamleider Content en Social Media voor de wervingssite van de Rijksoverheid, werkenvoornederland.nl.

Van 2007 tot 2012 was hij strateeg bij arbeidsmarktcommunicatiebureau De PersoneelZaak. Zijn eerste baan was in 1994 bij IPW de Personeelstrategen. Daarna zijn arbeidsmarktcommunicatie en online de rode draad gebleven in verschillende functies bij de PersoneelZaak, Maslow en ARA. Daarnaast heeft Marcel ook 5 jaar in het bestuur gezeten van de Stichting Jaarprijzen Personeelscommunicatie, die jaarlijks de Magneten uitreikt voor de meest creatieve arbeidsmarktcommunicatie.

DIRECT INSCHRIJVEN
VRIJBLIJVEND RESERVEREN