Employee relationship management

Met employee relationship management gaat u de relatie aan met uw belangrijkste doelgroepen. Tijdens deze masterclass leert u optimaal werven en behouden via relatiemanagement zoals talentpools en referral recruitment.

Woensdag 2 november 2016
11.00 – 18.00 uur in Amersfoort
€ 795,- excl. BTW

Van social media tot talentpools

Of het nu gaat om portefeuillekandidaten, talentpools of social media; employee relationship management biedt enorm veel kansen op de korte en lange termijn. Ook  -of juist- wanneer u nu minder vacatures heeft. Tijdens deze masterclass leert u optimaal werven via relatiemanagement. Vanuit het aangaan van een relatie met uw doelgroepen bouwt u een band met hen op om later tot conversie over te gaan. U krijgt handvatten hoe u effectief een talentpool opbouwt en direct een relatie aangaat en onderhoudt. Zelf of via uw eigen medewerkers middels referral recruitment.

Deze masterclass maakt onderdeel uit van de Leergang Arbeidsmarktcommunicatie.

Programma

Ontvangst is vanaf 10.45 uur en het programma begint om 11.00 uur. Om 18.00 uur wordt de masterclass afgesloten.

Welkom en kennismaking
Essentie van employee relations management
Wat is employee relationship management, wat zijn de voordelen en waarom doen zo weinig werkgevers hier iets mee? En met welke doelgroepen op de interne en externe arbeidsmarkt kunt u allemaal relaties aangaan?
Social media
Social media zoals LinkedIn en Facebook bieden u als werkgever veel kansen voor arbeidsmarktcommunicatie. Vooral voor het leggen en onderhouden van relaties bieden sociale media u legio mogelijkheden.
Lunch
Social media (vervolg)
Social media zoals LinkedIn en Facebook bieden u als werkgever veel kansen voor arbeidsmarktcommunicatie. Vooral voor het leggen en onderhouden van relaties bieden sociale media u legio mogelijkheden.
Talentpools
Wat zijn talentpools, wat heeft u eraan en hoe kunt u deze duurzaam opbouwen?
Break
Referral recruitment
Wie weten nu beter hoe het is om bij u te werken als uw eigen medewerkers. Zij zijn de beste ambassadeurs die u kunt hebben en kunnen een grote bijdrage leveren aan uw werving en arbeidsmarktcommunicatie.
Energy break
Referral recruitment (vervolg)
Wie weten nu beter hoe het is om bij u te werken als uw eigen medewerkers. Zij zijn de beste ambassadeurs die u kunt hebben en kunnen een grote bijdrage leveren aan uw werving en arbeidsmarktcommunicatie.
Vragen en afronding
Vragen over arbeidsmarktcommunicatie kunnen worden voorgelegd aan de docent(en) en collega-deelnemers.
Einde

Na het volgen van deze masterclass:

 • kent u het belang van employee relationship management;
 • weet u hoe u social media kunt inzetten om intern en extern relaties aan te gaan;
 • weet u hoe u talentpools kunt opbouwen en onderhouden;
 • weet u hoe u referral recruitment succesvol inzet;
 • heeft u uw netwerk met vakgenoten vergroot.

Deze masterclass is in het bijzonder geschikt voor:

 • alle deelnemers van de eerste masterclass;
 • P&O-medewerkers en -adviseurs;
 • (arbeidsmarkt)communicatiemedewerkers en -adviseurs;
 • recruiters en werving & selectie consultants;
 • bureaurecruiters en intercedenten;
 • searchers en sourcers;
 • accountmanagers (arbeidsmarkt)communicatiebureaus en media-exploitanten.

Werkwijze

Met maximaal 16 deelnemers wordt (inter)actief aan de slag gegaan met employee relationship management. Tijdens de masterclass is er veel ruimte voor het delen van kennis en ervaringen met collega-deelnemers. Daarnaast werken de deelnemers in groepjes aan opdrachten om het geleerde direct in de praktijk te kunnen brengen.

Deelnamekosten

De deelnamekosten voor deze masterclass zijn € 795,00 (excl. BTW). De kosten zijn inclusief:

 • Uitgebreide werkmap
 • Deelnamecertificaat
 • Lunch
 • Tussendoortjes
 • Drankjes
 • Parkeerkaart

Locatie

De masterclass vindt plaats in het centraal gelegen Regardz Meeting Center Eenhoorn Amersfoort. Deze locatie is uitstekend te bereiken per auto en openbaar vervoer. De Eenhoorn is gelegen op 84 stappen van station Amersfoort. Bij inschrijving ontvangt u een routebeschrijving zowel per auto als het openbaar vervoer.

Parkeren

Regardz Meeting Center Eenhoorn Amersfoort heeft parkeerplaatsen op de locatie. De Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie biedt u de gelegenheid om hier gratis gebruik van te maken.

Docenten

Martijn HemmingaMartijn Hemminga is adviseur, docent, spreker, auteur en ondernemer op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie, employer branding en recruitmenttechnologie. Vanuit zijn bedrijf Nr29 adviseert, begeleidt en helpt hij werkgevers op het gebied van employer branding en strategische arbeidsmarktcommunicatie. Hij opereert hierbij op het snijvlak van organisatie, communicatie en human resources. Op afstand helpt hij werkgevers via de in 2013 gelanceerde kennisbank en adviesdesk amcexpert.nl. In 2012 verscheen het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand waarvan hij een van de auteurs is.

Met initiatieven als Recruitmentsystemen.nl, Recruitmenttech.nl en het jaarlijkse Recruitment Tech Event en de Recruitment Tech Awards maakt hij de markt van recruitmenttechnologie inzichtelijk.

Martijn Hemminga heeft samen met Geert-Jan Waasdorp eind 2006 de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie opgericht. Samen stonden zij begin 2008 aan de wieg van vakblad en -site Werf&, vakmagazine over arbeidsmarktcommunicatie.

Laura BaselaarLaura Baselaar is een Recruitment en Employer Branding specialist met meer dan 15 jaar ervaring als adviseur, (project) manager of trainer (gecertificeerd). Laura staat bekend als een (creatieve) bouwer, een aanhoudende en baanbrekende vernieuwer die erin geslaagd is Recruitment en Employer Branding ‘turnarounds’ in diverse organisaties te realiseren. Ze weet haar weg te vinden in complexe organisatorische structuren en welke strategische en operationele stappen te nemen teneinde werkgeverpositionering en ideale duurzame instroom te realiseren. Met een Communicatie en HR achtergrond heeft zij zich o.a. ingezet voor W&S, talentmanagement en SPP beleid, recruitment-flex integratie (resourcecenter), recruitment centralisatie, reorganisatie, selectie-testing, ATS implementatie, MTO/HR analytics, werkenbijsite ontwikkeling, recruitment en AMC analytics, social media strategie, merkbeleid, EVP ontwikkeling, internal branding, Employer Branding en AMC (campagnes).

Organisaties waarvoor ze werkte zijn: Hudson, Projob, Vodafone, HiTecs (Stork), VUmc, AkzoNobel, IKEA, Upperdeck, Compagnon, TU Delft, NN Group, Employer Brand Insights en Alliander. Waarvan ze voordeel ervaart zowel aan bureau als corporate zijde gewerkt te hebben. Laura’s manier van werken is: samen, elkaar inspireren en op zoek naar een win-win. Haar workshops bevatten interactiviteit en diverse didactische werkvormen. Haar managing stijl is coachend leidinggeven. Een ander (gepassioneerd) iets meegeven over dit mooie vak, is wat haar beweegt.

DIRECT INSCHRIJVEN
VRIJBLIJVEND RESERVEREN